Hoe Universal's 'Dark Universe' uit elkaar viel na één film

Inhoudsopgave:

Hoe Universal's 'Dark Universe' uit elkaar viel na één film
Hoe Universal's 'Dark Universe' uit elkaar viel na één film
Anonim

Hollywood is een moeilijk te kraken koekje, maar de studio's die erin slagen om de bal aan het rollen te krijgen op een legitieme filmfranchise weten dat ze de komende jaren geld zullen verdienen. Star Wars, de MCU en Fast & Furious zijn er allemaal in geslaagd om de code te kraken en zijn aan de kassa krachten geworden die bijna een garantie voor succes zijn.

Een tijdje geleden stond Universal op het punt om zijn klassieke monsters te ontketenen voor een nieuwe generatie, en hun hoop was om het Dark Universe te bouwen. Dit had de droom van een horrorfan kunnen zijn, maar in plaats daarvan was het gewoon een horror voor fans om te zien.

Laten we terugkijken naar waarom het Dark Universe faalde!

'Dracula Untold' moest het allemaal beginnen

Dracula Untold
Dracula Untold

Om een filmuniversum te laten werken, moet de eerste aflevering een succes zijn waarop de studio kan voortbouwen, en dit was iets dat het Dark Universe jaren geleden ontbrak. De eerste film in de voorgestelde franchise vlamde zelfs zo erg op, dat de studio besloot helemaal opnieuw te beginnen.

Dracula Untol d was een interessante en moderne kijk op het klassieke personage, en er was enige interesse in de film toen de previews ervan uitvielen. Luke Evans was een geweldige keuze voor het personage en er was hoop dat deze film de bal aan het rollen kon krijgen, net zoals Iron Man deed voor de MCU. Zoals we zouden zien, zou dit niet het geval zijn voor de mensen bij Universal.

Aan het eind van de dag werd Dracula Untol d bekritiseerd door critici en had hij minimaal succes aan de kassa. Ondanks dat Luke Evans een geweldige match was en er een paar mensen waren die echt van de film hielden, werd het uiteindelijk onder het tapijt geveegd. De film eindigde met Dracula in de moderne tijd, wat betekent dat hij in het Dark Universe had moeten worden opgenomen, maar dit is nooit gebeurd.

Nadat Dracula Untold op zijn kop viel, bleef Universal vastbesloten om een levensvatbaar filmuniversum te creëren met zijn klassieke monsters. Dus gingen ze terug naar de tekentafel om de zaken opnieuw op gang te brengen.

Zoals we zullen zien, verliep hun tweede poging om dingen op gang te krijgen net zo slecht als de eerste keer.

'The Mummy' flopte en verpletterde het allemaal

Tom Cruise
Tom Cruise

Dracula Untold was misschien niet het succes waar Universal naar op zoek was, maar ze hadden er nog steeds vertrouwen in dat ze dingen konden laten werken. Dus gingen ze naar de bron en maakten gebruik van het opnieuw maken van een franchise die een bewezen staat van dienst had aan de kassa.

The Mummy was plotseling het anker van het Dark Universe en de studio was ervan overtuigd dat Tom Cruise de film naar de kassa kon brengen en hun geliefde Dark Universe kon beginnen. De studio ging zelfs naar sociale media om hun nieuwe universum te hypen, met Johnny Depp als The Invisible Man en Javier Bardem als het monster van Frankenstein.

Helaas zou The Mummy teleurstellen aan de kassa. Volgens Box Office Mojo zou de film 409 miljoen dollar mee naar huis nemen. Nu lijkt dit misschien een solide poging voor de franchise, maar Universal was duidelijk niet al te blij met de resultaten. Niet alleen dat, maar critici waren niet al te aardig voor de film, die de charme van de Brendan Fraser Mummy-films miste.

Nooit af te schrikken, Universal besloot enkele wijzigingen aan te brengen om op zijn minst een beetje van zijn oorspronkelijke plannen uit te voeren.

Universeel veranderde hun aanpak

Onzichtbare man
Onzichtbare man

Na meerdere pogingen was het Dark Universe zo goed als klaar, en Universal bleef zich afvragen wat er in de wereld is gebeurd. Ondanks dat ze de zaken voor het grootste deel hebben afgesloten, hebben we gezien dat de studio enig succes en tractie kreeg door een nieuwe benadering van hun monsters aan te nemen.

Eerder in 2020 werd The Invisible Man uitgebracht en de film was een succes van top tot teen. In tegenstelling tot de eerdere pogingen tot een gedeeld universum, mocht deze film op eigen benen staan, net als Joker in de DCEU. In plaats van te proberen referenties en paaseieren in te smeren, voelde deze film als zijn eigen ding. Wat nog belangrijker is, het was echt goed gedaan.

Nu de studio op deze manier succes heeft gevonden, zouden we meer films kunnen zien verschijnen en hetzelfde doen. Het gebruik van een laag budget en een focus op het maken van een goede film in plaats van een verbonden film is de manier om vooruit te komen.

Dus, het Dark Universe is misschien al na slechts één film verpletterd, maar als Universal slim is over dingen, kunnen ze iets veel, veel groters aanboren.

Aanbevolen: