Is een leeftijdsverschil van 12 jaar de reden waarom het huwelijk van Gary Oldman en Uma Thurman uit elkaar viel?

Inhoudsopgave:

Is een leeftijdsverschil van 12 jaar de reden waarom het huwelijk van Gary Oldman en Uma Thurman uit elkaar viel?
Is een leeftijdsverschil van 12 jaar de reden waarom het huwelijk van Gary Oldman en Uma Thurman uit elkaar viel?
Anonim

Fans van Uma Thurman, 51, zijn nog steeds verrast als ze ontdekken dat ze ooit getrouwd was met Gary Oldman, 63, tien jaar voordat ze trouwde met Ethan Hawke, 50. De Pulp Fiction-actrice was pas 18 toen ze haar ontmoette toekomstige eerste echtgenoot. Sean Penn, 61, die tegenwoordig ook met een veel jongere actrice aan het daten is, stelde Thurman voor aan de Dracula-acteur.

De mannen waren co-sterren in de film State of Grace. Het stel begon te daten rond 1988 en 1989. Tussen die tijd werkten ze samen in de film, Henry en June. Ze trouwden in 1990, een jaar nadat Oldman zijn scheiding had afgerond met zijn eerste vrouw, Lesley Manville, 65. Maar minder dan twee jaar na het huwelijk stopte het paar ermee. Dit is de echte reden waarom.

In hun kortstondige relatie

State of Grace-regisseur Phil Janou zei dat de twee "direct na de film zijn getrouwd", wat misschien te snel is gegaan sinds de twee begonnen te daten terwijl Oldman aan de film werkte. Het ex-koppel hield hun relatie voor het publiek verborgen, dus er wordt niet veel over geschreven. Toen, in 2014, vertelde de acteur aan Playboy dat hij er spijt van had dat hij "te overdreven opdringerig was in interviews".

"Ik was zo naïef. Ik was erg blij waar ik in het theater was en dacht dat het maken van een film iets eenmaligs zou zijn. Ik had gewoon moeten zeggen: 'Ik praat niet over familie. De volgende vraag,' ging Oldman verder. "Nu, vanwege het internet en zo, gaan mensen gewoon naar het verdomde mortuarium, openen de la en schrijven: 'Zoon van lasser, ooit getrouwd met Uma Thurman.' Ik ben er zo moe van." En dat is de enige keer dat hij ooit over hun huwelijk heeft gesproken.

The Darkest Hour-acteur heeft sterke gevoelens tegen het delen van details over zijn persoonlijke leven. Toen hem werd gevraagd of er iets mis was met het feit dat zijn vader lasser was, legde Oldman uit: "Het is niet zozeer dat. Het is dat je levensverhaal buiten je controle heeft. [met een nasale stem] 'We lazen veel verhalen nadat je je eerste film, Nil by Mouth, waarin stond dat het autobiografisch was en dat je vader je moeder sloeg.'"

Toen onthulde hij dat "het niet waar is!" Hij verontschuldigde zich zelfs voor het "een beetje boos worden over deze dingen", terwijl hij het echte verhaal uitlegde. "Dat personage is niet mijn vader. Mijn moeder is nooit in elkaar geslagen", zei hij. "Dat personage was een samenstelling - deels fictie en deels een kind dat ik op school kende. Het is niet mijn persoonlijke verhaal, maar dat is wat de media wilden." Geen wonder dat hij en Thurman destijds nooit veel over hun relatie hebben gedeeld. Toch was het een schattig stel dat volgens Instyle "wist hoe te coördineren" tijdens openbare optredens.

Thurman zei dat het huwelijk 'een fout' was

Toen hem werd gevraagd naar haar huwelijk met Oldman in 1996, vertelde Thurman Vanity Fair dat het "een vergissing" was, maar dat ze nog steeds denkt dat "hij echt een geweldige acteur is". Toen gaf ze toe dat het leeftijdsverschil de reden was dat ze het huwelijk moesten beëindigen. "We ontmoetten elkaar toen ik 18 was. Hij was 12 jaar ouder", zei de voor een Oscar genomineerde actrice. "Het was een gekke liefdesrelatie die eindigde, zoals het moest. Hij was mijn eerste liefde. Ik had geen eerdere ervaring."

Thurman was echt te jong voor zo'n serieuze relatie. In het interview vertelde ze over haar worsteling met mensen die dachten dat haar zwoele rol in Henry en June haar echte persoonlijkheid was. "We werden overspoeld met telefoontjes en moesten ons nummer van de lijst verwijderen", vertelde Thurman's vader, Bob.

"Mensen met verschillende achtergronden probeerden steeds via ons toegang tot haar te krijgen. Vreemde mensen zijn verliefd geworden op haar imago. Een man uit Brooklyn bleef een jaar lang brieven schrijven. We negeerden ze steeds en lieten ze zich opstapelen. Ten slotte stuurde hij een mes met een briefje waarop stond: 'Is dit wat je wilt dat ik doe? Mezelf vermoorden?'"

Het zette de Kill Bill-ster ertoe aan een pauze te nemen van acteren. "Ik gaf er de voorkeur aan niet te werken als ik in een hokje zou worden geplaatst als de seksuele smaak van de maand," zei ze. "Ik had te veel respect voor acteren." Er werd ook gesuggereerd dat haar "turbulente" huwelijk met Oldman ervoor zorgde dat ze een stap terug deed in de schijnwerpers. Toen hem werd gevraagd of de affaire "een papa-reis" was, antwoordde Thurman: "Niet tenzij het was om mijn vader boos te maken." Toen lachte ze het weg.

Oldman zei ook iets over relaties die mogelijk verband hielden met hun huwelijk. "[Kreunen] Kijk, relaties zijn heel, heel moeilijk. Dat zijn ze gewoon", zei hij in dat Playboy-interview. “Ik bedoel, vier keer! [huwelijk] Ik ben niet trots om het te zeggen. Een van hen was voor 10 minuten. Ik denk dat het voor ons allebei niet veel betekende. Wat kan ik zeggen over het huwelijk? Ik weet het niet."

Hij voegde eraan toe dat "het allemaal een beetje een ramp is geweest op dat gebied", maar dat hij ondanks zijn pech met liefde in ieder geval "zeer goede artistieke instincten heeft, vaak recht op het geld." Hij is momenteel getrouwd met zijn vijfde vrouw, kunstconservator en schrijver Gisele Schmidt, 59. Na haar scheiding van Hawke in 2005 heeft Thurman een aantal serieuze relaties gehad, maar geen van hen leidde tot een derde huwelijk.

Aanbevolen: