Is het personage van Laverne Cox in Hulu Horror 'Bad Hair' een knipoog naar OITNB's Sophia?

Inhoudsopgave:

Is het personage van Laverne Cox in Hulu Horror 'Bad Hair' een knipoog naar OITNB's Sophia?
Is het personage van Laverne Cox in Hulu Horror 'Bad Hair' een knipoog naar OITNB's Sophia?
Anonim

Geïnspireerd door de Aziatische horrorfilms over bezetenheid, is deze film uit de jaren 80 geregisseerd en mede geschreven door Justin Simien, de maker van Dear White People. Bad Hair draait om een gruwelijk uitgangspunt: wat gebeurt er als het weefsel van een zwarte vrouw een eigen leven lijkt te gaan leiden?

Laverne Cox is een haarstylist in 'Bad Hair'

Cox speelt de glamoureuze haarstylist Virgie die stijladvies geeft aan hoofdrolspeler Anna Bludso (Elle Lorraine). Na een confrontatie met haar baas met een lichte huid en steil haar, besluit Anna te proberen een meer witvriendelijke uitstraling te krijgen om haar te plezieren. Ze is vastbesloten om haar te veranderen van een rechte weving en het professionele succes te behalen waar ze naar op zoek is. Ondanks dat Anna's plan lijkt te werken, realiseert ze zich dat er één aspect van haar leven is waar ze langzaamaan de controle over verliest: haar nieuwe haar.

Hulu plaatste een-g.webp

“Vergeet waar het vandaan komt”, zegt Virgie terwijl ze het weefsel hanteert.

“Laten we ons concentreren op waar het naartoe gaat”, besluit het personage.

“Kan niet stoppen met denken aan Laverne Cox in Bad Hair”, schreef het officiële Hulu Twitter-account na de première.

'Bad Hair' speelt ook Kelly Rowland en Usher mee

Het karakter van Virgie deelt een belangrijke eigenschap met Cox' rol in OITNB. De actrice speelde in feite ook de in Litchfield wonende kapper Sophia Burset, altijd klaar om creatieve do's voor andere gevangenen op te zwepen. Op de populaire Netflix-show die in 2013 in première ging, runde het personage van Cox haar eigen kapsalon voordat ze haar straf uitzat. In Bad Hair runt Virgie ook een salon - maar het is zeker een onheilspellendere.

In de film spelen ook Vanessa Williams, Kelly Rowland, rapper Usher en Dawson's Creek-ster, James Van Der Beek. In Bad Hair is ook Lena Waithe te zien, die bekend staat als de eerste zwarte vrouw die een Emmy won voor Outstanding Writing for a Comedy Series voor haar werk aan Master of None. Regisseur Simien verschijnt ook in de rol van Reggie Watson.

Bad Hair ging begin dit jaar in première op het Sundance Film Festival, waarna Hulu kort daarna de distributierechten verwierf. De horror van Simien maakt deel uit van de catalogus van het streamingplatform voor Halloween, hernoemd tot Huluween.

Aanbevolen: