‘Hawkeye’: Aflevering 3 bevat een geweldige knipoog naar de stripboeken

Inhoudsopgave:

‘Hawkeye’: Aflevering 3 bevat een geweldige knipoog naar de stripboeken
‘Hawkeye’: Aflevering 3 bevat een geweldige knipoog naar de stripboeken
Anonim

Een nieuwe week, een nieuwe aflevering van Hawkeye! De MCU Disney+-serie heeft de actie sinds de eerste twee afleveringen opgevoerd en toont eindelijk de goede oude Avengers-actiemagie en mooie nieuwe technologie in de handen van onze helden.

Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) zag een PYM-pijl schieten in de nieuw uitgebrachte aflevering van de zesdelige serie, een intrigerend nieuw wapen dat een busje opblies dat werd bestuurd door de Tracksuit-maffia achter hen aan. In de scène zien we Clint en Kate Bishop (Hailee Steinfeld) zichzelf verdedigen tegen de slechteriken op een brug.

Barton zegt tegen Kate dat ze een pijl op de bus moet schieten, en wanneer Clint zijn eigen PYM-pijl stuurt, botst hij en voegt hij zich bij die van Kate, en verandert in een dodelijke (en grotere) pijl die ervoor zorgt dat het busje in brand vliegt. Fans van de Hawkeye-stripboeken herinneren zich misschien de speciale pijlen van Barton, wat een uitstekende voorafschaduwing is van het verleden van de superheld in de strips. Maar wat is het verhaal achter deze pijlen die gloeien?

Pym-deeltjes werden ontdekt door Hank Pym

In de stripboeken gebruikt Barton Pym Particles voor zijn speciale pijlen. Ontdekt door Hank Pym (herinner je je Ant-Man?), worden deze subatomaire deeltjes gebruikt om zowel de massa als de dichtheid en sterkte te vergroten of te verkleinen. Hank gebruikte ze om Ant-Man's pak te bouwen, de Avengers gebruikten ze om terug te reizen in de tijd tijdens Avengers: Endgame, en nu gebruikt Hawkeye ze in zijn pijlen.

Nadat Barton de PYM-pijl heeft gebruikt, wordt de pijl die door Kate is geschoten drastisch vergroot en helpt het hen de maffia die hen volgt uit te schakelen. Deze pijlen bestaan nu in de MCU en zijn canon, wat betekent dat Pym Technologies wapens heeft ontwikkeld die Barton kan gebruiken. Maar wanneer? Hij had er geen toegang toe tijdens de strijd tegen Thanos, dus er is hier een maas in de wet.

Een andere knipoog naar de strips is te zien wanneer de personages verwijzen naar de baas van de Tracksuit Mafia. Alle borden wijzen naar Kingpin, die de "oom" lijkt te zijn, oftewel de baas boven Maya, ook bekend als Echo (Alaqua Cox). De onthulling was ongelooflijk kort, maar het lijkt erop dat hij deze keer terug is.

De beste aflevering van de show tot nu toe zag Clint en Kate eindelijk hun boogschietvaardigheden tentoonstellen, waarbij Hawkeye eindelijk erkende dat Kate niet "fout" was om te zeggen dat ze de beste boogschutter ter wereld is. We kunnen niet wachten om te zien wat er daarna gebeurt!

Aanbevolen: