Dit is waarom KJ Apa's nieuwe film 'Songbird' controverse oproept

Dit is waarom KJ Apa's nieuwe film 'Songbird' controverse oproept
Dit is waarom KJ Apa's nieuwe film 'Songbird' controverse oproept
Anonim

De trailer voor de nieuwe pandemische thriller Songbird-trailer is donderdag uitgebracht. De film speelt zich af in een dystopische samenleving, met Riverdale-acteur KJ Apa en Sofia Carson als de hoofdrolspelers. Het aanstaande project heeft veel reacties gekregen van mensen op sociale media.

Songbird speelt zich af in 2024. De wereld zit nog steeds in quarantaine. Er is echter een dodelijker virus genaamd COVID-23, en de geïnfecteerden worden gedwongen in kampen die bekend staan als Q-Zones. De film draait om Apa's personage Nico, een COVID-immune koerier uit Los Angeles die verliefd wordt op Carsons personage, Sara.

Nadat de trailer was uitgebracht, gingen veel mensen naar Twitter om hun mening over de film te uiten, waarbij ze beweerden dat het "ongevoelig" en "respectloos" was gezien de huidige pandemie waarin we ons bevinden. De meesten voerden aan dat het te vroeg is om breng een film als deze uit.

KJ Apa in aankomende pandemische film Songbird
KJ Apa in aankomende pandemische film Songbird

"Ik denk dat dit erg ongevoelig en schadelijk is om een pandemische horrorfilm uit te brengen terwijl we nog midden in deze pandemie zitten", schreef een Twitter-account met de gebruikersnaam @supermangeek101. "Ik zie ook geen maskers, nauwelijks sociale afstand en deze film is gewoon zo respectloos voor alle mensen die hun leven hebben verloren!"

"Nee … geen films kijken over hoe dit drastisch erger wordt ", schreef een andere persoon met de gebruikersnaam @bagzy, voordat hij de nadruk legde op de manier waarop de huidige pandemie het dagelijks leven heeft beïnvloed. "Ik krijg al geen familie en vrienden te zien… het is geen verhaallijn die ik denk dat ik ooit wil zien," vervolgde hij.

Ten slotte zei een andere persoon met de gebruikersnaam @photoandie85: Waarom?!? Hierdoor zullen mensen zich nog meer zorgen maken dat covid langer zal duren dan de bedoeling was.”

De regisseur van de film, Adam Mason, onthulde aan EW dat hij in maart een telefoontje kreeg toen delen van de Verenigde Staten op slot gingen. Hij herinnerde zich dat hij "verrassend opgewonden" was door het idee om een pandemische film te filmen tijdens de huidige pandemie.

Songbird filmde 17 dagen in het opgesloten Los Angeles met een kleine crew en strikte veiligheidsrichtlijnen. Apa keek terug op het filmen tijdens het hoogtepunt van de lockdown. "Het was echt griezelig, maar de manier waarop we schoten was de droom van elke acteur", zei Apa.

Carson, de hoofdrolspeelster tegenover Apa, probeerde het uitgangspunt van de film te rechtvaardigen toen de details voor het eerst werden vrijgegeven. "Ook al is dit de pandemische thriller en het is spannend en angstaanjagend, de kern van een verhaal is hoop", vertelde Carson aan EW. "Het is de hoop die wordt weergegeven in Sara's karakter en de liefde tussen Sara en Nico. In onze nooit eindigende donkere nacht zingt de zangvogel een lied van hoop."

Op dit moment is er geen officiële releasedatum aangekondigd. Afgaand op de sterke reacties van individuen op het internet online, is het veilig om te zeggen dat niet veel mensen uitkijken naar de release van de film.

Aanbevolen: