Hier is waarom fans een hekel hadden aan het originele 'Super Mario Bros.' Film (en waarom de nieuwe anders zou kunnen zijn)

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans een hekel hadden aan het originele 'Super Mario Bros.' Film (en waarom de nieuwe anders zou kunnen zijn)
Hier is waarom fans een hekel hadden aan het originele 'Super Mario Bros.' Film (en waarom de nieuwe anders zou kunnen zijn)
Anonim

Hoewel veel gamers dol zijn op de klassiekers die ze opgroeiden, kwamen velen niet op het idee om hun retro-games naar het grote scherm te brengen. Dit kan zijn omdat, laten we eerlijk zijn, we niet van onze favoriete videogames houden voor de plot, toch? Hoewel games tegenwoordig een uitgebreide verhaallijn hebben met hun levensechte graphics op het scherm, waren de games waar we als kinderen van genoten meestal een beetje tweedimensionaal, zowel qua ontwerp als qua idee. Dit zou het moeilijk maken om een film te bedenken die zowel accuraat is als leuk om naar te kijken, vandaar de aarzeling bij fans over Super Mario Bros uit 1993. wat een goede reden bleek te zijn aangezien het hard bombardeerde.

Hollywood probeert echter opnieuw om de beroemde Italiaanse loodgieter naar het scherm te brengen. Dit is waarom fans een hekel hadden aan de originele Super Mario Bros-film en waarom de nieuwe film misschien anders is.

6 Ze probeerden het gezinsvriendelijke te dumpen

De live-actiefilm uit 1993, gecentreerd rond twee loodgieterbroers die de dinosaurusdimensie ingaan om prinses Daisy te redden, flopte zowel kritisch als financieel. Dit kan zijn omdat producer Roland Joffe, tegen de wensen van het netwerk, vastbesloten was om deze film scherp te houden, en verklaarde dat deze film niet voor kinderen zou zijn. Deze zet was absoluut een schot in de roos, aangezien de meeste Mario-fans destijds kinderen waren. Het hielp waarschijnlijk niet dat deze visie botste met die van regisseurs Rocky Morton en Annabelle Jackal, die (terecht) dachten dat het netwerk gelijk had door te proberen er een kinderfilm van te maken. Dit veroorzaakte veel dagelijkse herschrijvingen van de plot, omdat de regisseurs probeerden te redden wat ze konden, wat, zoals we allemaal weten, waarschijnlijk net zo nuttig was als proberen water uit de Titanic te scheppen terwijl deze zonk.

5 Ze streefden te ver van het bronmateriaal

Een andere aanval kwam met hoe nauwkeurig de film zou blijven bij de klassieke videogameserie. Tot niemands verbazing (omdat de game zelf geen verhaal had), moest de film schijnbaar veel dingen verzinnen om de speelduur te vullen, wat veel fans van streek maakte. Dus hoewel de castingkeuzes van Bob Hoskins en John Leguizamo, respectievelijk Mario en Luigi, geweldige keuzes waren, waren veel van de personages alleen in naam gerelateerd aan hun oorspronkelijke tegenhangers in de videogame. Dit zijn onder meer Big Bertha, Toad en een paar anderen. Eerlijk gezegd, als de personages allemaal verschillende namen hadden, zouden fans waarschijnlijk niet eens beseffen dat dit een Mario-film was tot halverwege toen ze de kostuums aantrokken, omdat de wereld zo anders is.

4 Fans hielden niet van de wereld die de film maakte

Hoewel de film probeerde om het bouwen van een wereld voor het publiek tot op zekere hoogte te begrijpen, genoten fans niet van hoe deze afbeelding het Mario-universum schilderde. Ondanks de korte speelduur van 104 minuten, konden zelfs de optredens van de acteurs of zelfs het budget van $ 48 miljoen deze film niet redden van de vreemde beelden en het nog meer buitensporige verhaal.

3 Nieuw begin?

Dus de vraag van het uur, nu de oude film al lang is gemaakt en afgestoft, kan het beter worden gedaan of zijn deze loodgieters voorbestemd voor een nieuwe aanpassing die met hen door het riool zal gaan? Nou, veel fans hebben hoge verwachtingen van de aankomende Mario-film in 2022. De eerste reden is dat, in tegenstelling tot het origineel, deze computer geanimeerd is. Dit zorgt voor een meer verwante animatie met de videogame die we kennen en waar we van houden, in tegenstelling tot de live-actiefilm waarin echte (en lelijke) geschubde dinosaurussen de iconische schattige Yoshi speelden en een niet-intimiderende man om het enge monster Bowser te spelen.

2 Nieuwe look, nieuwe film

Een ander aspect dat fans interesseert in het nieuwe project is de cast. Hoewel sommige fans gemengde reacties hadden als het ging om de stem van Mario, gespeeld door Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt, waren de rest van de acteurs zeker degenen om te onthouden. Charlie Day speelt de jongere broer Luigi, Anya Taylor Joy speelt de beeldschone prinses Peach en Jack Black speelt de iconische Bowser. Er zijn ook optredens van Seth Rogen, Keegan-Michael Key en meer om het gekke ensemble te worden dat we kennen en waar we van houden. Deze met sterren bezaaide cast garandeert geen succes, maar het helpt zeker.

1 Is dit het juiste moment?

Laten we timing niet vergeten, dat is alles bij het in de wereld brengen van een film. Toen de originele Super Mario Bros. uitkwam, waren fans sceptisch over de mogelijkheid om games überhaupt in films aan te passen. Met de release van Street Fighter en Double Dragon uit 1994 (die beide gingen bombarderen), realiseerden we ons dat videogamefilms vaker DOA zouden kunnen zijn dan niet. Maar tegenwoordig, met de aanbeden detective Pikachu en verrassend goede Sonic The Hedgehog, zou deze nieuwe Mario-film er een kunnen zijn om de vloek van de videogamefilm te doorbreken. En zelfs als het de critici niet verbaast, kan deze film er een zijn waar het publiek dol op zal zijn. Ik bedoel, wie zegt dat de tweede keer niet de charme kan zijn?

Aanbevolen: