Jim Carrey verdiende het meeste geld voor deze filmrol

Inhoudsopgave:

Jim Carrey verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Jim Carrey verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Anonim

Jim Carrey maakt het publiek al tientallen jaren aan het lachen, en dit is te danken aan de films die als zijn successen worden beschouwd.

Van de film die hem stevig op de Hollywood-kaart zette, Ace Ventura: Pet Detective, tot die latere stukken komisch goud die fans zich nog herinneren, waaronder Bruce Almighty en Mr Popper's Penguins, hij heeft veel gedaan om ons te maken glimlach.

Carrey heeft een nettowaarde van $ 150 miljoen vergaard dankzij het succes dat hij op het scherm heeft gevonden, en zijn films hebben bijna $ 5 miljard opgebracht aan de kassa. Toegegeven, niet elke film waarin Carrey heeft gespeeld, is een hit geweest. The Majestic viel in de smaak bij de kassa, en dat gold ook voor Dark Crimes, maar over het algemeen heeft de acteur tot nu toe een behoorlijk goede staat van dienst op het gebied van succesvolle films.

Maar met welke filmrol verdiende Jim Carrey het meeste geld? Het antwoord zal je misschien verbazen, aangezien zijn verdiensten niet altijd gelijk zijn aan de kassatotalen die zijn films hebben verzameld.

Grootverdieners aan de kassa

Van de films waarin Carrey speelde, is Bruce Almighty nog steeds de grootste verdiener in termen van kasinkomsten, met een totaal van $ 484 miljoen. Voor deze rol verdiende Carrey $ 25 miljoen.

Carrey's op één na hoogste film in termen van bonnetjes was The Mask, die maar liefst $ 351 verdiende aan de kassa. Carrey verdiende echter niet zoveel als je zou denken voor zijn rol in de film. Hoewel het een megahit was en de acteur veel bijval verdiende, kreeg hij slechts $ 350.000 voor deze rol, wat een kleine verandering is in vergelijking met wat veel Hollywood-sterren destijds verdienden. Dit was natuurlijk in 1994 toen Carrey nog niet de kassa was die hij later werd, dus dit is begrijpelijk.

Vanuit een box office-perspectief waren How The Grinch Stole Christmas, Batman Forever en A Christmas Carol drie andere hoogverdieners, maar nogmaals, het succes van deze films stond niet gelijk aan wat Carrey werd betaald voor zijn rollen in hen. Hetzelfde geldt voor de recente Sonic The Hedgehog-film, die wereldwijd meer dan $ 300 miljoen opbracht, maar die niet is gecategoriseerd als een van Carrey's bestbetaalde rollen.

Verrassend genoeg is de film waarvoor Carrey naar verluidt het meest is betaald, er een die onderaan de top 10 van de meest winstgevende films van de acteur staat, volgens Radiox.

Die film is Yes Man.

Carrey's grootste betaaldag

Yes Man is niet een van Jim Carrey's beste films. Het is niet zo grappig als Ace Ventura: Pet Detective of Liar Liar, en in termen van kasinkomsten staat het ver af van Bruce Almighty. In termen van ontvangsten verdiende het wereldwijd $ 223 miljoen, wat nauwelijks een lage winst is, maar nog steeds ver onder de $ 484 miljoen van Carrey's grootste kassierverdiener.

Dit is echter de film die Carrey tot nu toe de grootste betaaldag van zijn carrière heeft opgeleverd.

Ondanks de hoofdrol in een film waar het de bedoeling is om overal 'ja' op te zeggen, zei Carrey eigenlijk 'nee' tegen een vooruitbetaald salaris. Volgens The Telegraph weigerde de acteur de standaard $ 20 miljoen die hij op dat moment verdiende en vroeg in plaats daarvan om 36,2% van de back-endwinst van de film. Hij rekende erop dat het een succes zou worden, en gelukkig heeft zijn gok zijn vruchten afgeworpen. Hoewel het niet de grootste verdiener van zijn carrière was, verdiende het toch een aanzienlijk bedrag, en Carrey kreeg als gevolg daarvan $ 32 miljoen betaald.

Er is nu een trend in Hollywood waarbij grote sterren een deel van de winst in hun contract vragen in plaats van een vooruitbetaald salaris, omdat ze soms voorbestemd zijn om meer te verdienen. Tom Cruise verdiende bijvoorbeeld $ 100 miljoen voor War Of The Worlds, nadat hij zijn salaris had ingehouden voor 20% van de winst van de film. Carrey volgde zijn voorbeeld toen hij besloot om in Yes Man te spelen, dus hij heeft geluk dat het goed deed.

Carrey bevindt zich nu in de gelukkige positie dat hij kan onderhandelen over een deel van de inkomsten, hoewel de acteur niet altijd films maakt voor alleen de inkomsten. Zijn film met de laagste winst is I Love You Phillip Morris, die wereldwijd slechts $ 20 miljoen verdiende. Carrey verdiende slechts $ 200.000, maar zoals hij in een interview met Parade Magazine uitlegde, stemde hij ermee in een loonsverlaging te nemen omdat "Ik hier ben om extreme en interessante dingen te doen … Er zijn maar heel weinig scripts die ik zou tegenkomen die ik zou betalen om te doen en dit was er een van."

Toch, in het belang van Carrey's persoonlijke fortuin, laten we hopen dat hij verstandige keuzes blijft maken in zijn carrière. Hoewel hij momenteel in staat is om persoonlijke projecten te kiezen en gegarandeerd geld te verdienen, willen we hem niet zien verliezen vanwege kritische en commerciële misbaksels als Dark Crimes, die een zielige $ 23 miljoen verdiende aan de kassa.

Aanbevolen: