Angelina Jolie verdiende het meeste geld voor deze filmrol

Inhoudsopgave:

Angelina Jolie verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Angelina Jolie verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Anonim

In de hele geschiedenis van Hollywood is er één filmgenre geweest dat de overhand heeft gehad op het gebied van kassabonnen, actiefilms. Immers, als je kijkt naar een lijst met de meest winstgevende films aller tijden, zijn de overgrote meerderheid van hen actiefilms. Bovendien bestaat de MCU uit de ene actiefilm na de andere en is het de meest winstgevende filmfranchise aller tijden.

Als de meeste mensen aan actiesterren denken, komen namen als Stallone, Van Damme, Willis en Schwarzenegger waarschijnlijk als eerste in je op. Dat soort denken is echter behoorlijk ouderwets, want in deze tijd is er een hele reeks extreem getalenteerde vrouwelijke actiesterren die al jaren het scherm verlichten. Het is tenslotte moeilijk om te denken aan moderne actiefilms met mensen als Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Scarlett Johansson, Charlize Theron, Michelle Yeoh en Angelina Jolie.

Angelina Jolie Zout
Angelina Jolie Zout

Gezien Angelina Jolie's referenties voor actiefilms, zou het voor niemand een verrassing moeten zijn dat ze moet worden beschouwd als een van de grootste kassa's van haar generatie acteurs. Met dat in gedachten is het alleen maar logisch dat ze tijdens haar carrière een aantal ongelooflijke betaaldags heeft verdiend. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op: in welke film heeft Angelina Jolie het meeste betaald om in te spelen?

Angelina's legendarische carrière

In het begin van Angelina Jolie's carrière versterkte ze haar reputatie als een boeiende filmster in films als Gia, Hackers, Pushing Tin en Girl, Interrupted. Vanaf dat moment speelde Jolie de hoofdrol in haar eerste grote actiefilm met de release van Gone in 60 Seconds. Misschien net zo belangrijk als Jolie's capriolen op het scherm, werd ze een van de meest spraakmakende acteurs van haar generatie vanwege zaken als haar ongewone relatie met Billy Bob Thornton.

Angelina Jolie Weg in 60 seconden
Angelina Jolie Weg in 60 seconden

Tegen het begin van de jaren 2000 was Angelina Jolie een grote filmster geworden. Verbazingwekkend genoeg zou haar carrière alleen maar blijven stijgen dankzij haar rollen in onder meer de Tomb Raider-films, Mr. & Mrs. Smith, Wanted en S alt. Is het, gezien al het succes dat Jolie heeft genoten, een wonder dat zoveel mensen hebben gevolgd wat er achter de schermen van haar meest succesvolle films gebeurde?

Miljoenen verdienen

Nadat Angelina Jolie haar plaats in Hollywood eind jaren '90 en het jaar 2000 had gecementeerd, begon ze de komende jaren een fortuin te verdienen. Volgens celebritynetworth.com kreeg Jolie van 2001 tot 2011 120 miljoen dollar aan filmsalarissen.

Angelina Jolie de toerist
Angelina Jolie de toerist

Tijdens het eerder genoemde artikel op celebritynetworth.com over Angelina Jolie, schetsten ze enkele van de grootste looncheques die ze tijdens het midden van haar carrière verdiende. Ze kreeg bijvoorbeeld $ 7 miljoen voor de eerste Tomb Raider-film en $ 12 miljoen voor de tweede. Van daaruit verdiende Jolie $ 10 miljoen voor haar films Mr. & Mrs. Smith, The Good Shepherd en A Mighty Heart. Tussen 2001 en 2011 ontving Jolie ten slotte $ 15 miljoen voor Wanted, vervolgens $ 20 miljoen voor S alt en $ 19 miljoen voor The Tourist.

Angelina's grootste loondagen

Als het gaat om de hoeveelheid geld die acteurs verdienen door in verschillende films te spelen, is er geen echte manier voor gewone mensen om het exacte bedrag te kennen. Gemiddelde mensen hebben immers geen toegang tot de contracten die beroemdheden ondertekenen of hun bankrekeninggegevens. Om die reden moeten de meeste mensen vertrouwen op openbare rapporten als ze willen weten hoeveel geld Angelina Jolie voor bepaalde films heeft betaald. Met dat in gedachten is het logisch dat er drie verschillende films in de race zijn voor de film waarvoor Jolie het meest werd betaald om deel van uit te maken.

In het jaar 2020 noemde Forbes Angelina Jolie de op één na best betaalde vrouwelijke acteur ter wereld en beweerde dat ze $ 35,5 miljoen verdiende. Tijdens het schrijven voor hun artikel onthulde Forbes dat Jolie's "grootste salaris afkomstig is van haar hoofdrol in The Eternals". Helaas heeft Forbes voor de doeleinden van dit artikel niet precies vermeld hoeveel Jolie van Eternals heeft gemaakt. Het lijkt echter zeer waarschijnlijk dat ze de overgrote meerderheid heeft gekregen van de $ 35,5 miljoen die ze in 2020 voor Eternals verdiende, aangezien ze dat jaar niet in andere blockbusters speelde.

Op dezelfde manier verscheen Angelina Jolie in 2018 op de Forbes-lijst van de best betaalde vrouwelijke acteurs ter wereld en ze schreven haar vooruitbetaling voor een enkele film voor haar opname. Helaas heeft Forbes opnieuw niet bekendgemaakt hoeveel geld Jolie werd betaald voor elke film die ze toestemde om deel uit te maken van dat jaar. Forbes maakte echter duidelijk dat Jolie dat jaar $ 28 miljoen verdiende "grotendeels dankzij haar vooruitbetaling voor Maleficent 2". Aangezien Jolie ook geld zou hebben verdiend met Maleficent: Mistress of Evil op de backend, zou die film gemakkelijk degene kunnen zijn waarvoor ze het meest werd betaald om in te schitteren.

Angelina Jolie Maleficent
Angelina Jolie Maleficent

Als je alleen kijkt naar de looncheques van Angelina Jolie die definitief in de media zijn gerapporteerd, dan was de film waar ze het meest voor werd betaald om in te schitteren Maleficent uit 2014. Immers, volgens Yahoo! Financiën, Jolie kreeg $ 33 miljoen betaald om in die film te schitteren, wat gewoon een duizelingwekkend bedrag is. Hoe je de dingen ook peilt, het is duidelijk dat Angelina Jolie een fortuin heeft gekregen om te schitteren in Maleficent, Maleficent: Mistress of Evil en Eternals.

Aanbevolen: