Met welke film verdiende Jim Carrey het meeste geld?

Inhoudsopgave:

Met welke film verdiende Jim Carrey het meeste geld?
Met welke film verdiende Jim Carrey het meeste geld?
Anonim

Een grote ster worden in Hollywood betekent enorme cheques verzamelen terwijl het publiek zijn tanden zet in je nieuwste hitproject. Het kan jaren duren om dit punt te bereiken, maar zodra een ster aan de top staat, bereikt hun salaris ongeëvenaarde hoogten. Sterren als Dwayne Johnson, Jennifer Lopez en Ellen DeGeneres kunnen allemaal geld verdienen met opmerkelijke projecten op groot scherm.

Sinds hij uitbrak in de jaren 90, is Jim Carrey een van de grappigste en meest betaalbare sterren ter wereld. Dankzij een reeks enorme hitfilms heeft Carrey een groot salaris kunnen afdwingen en als zodanig beweert hij een van de grootste verdieners in de geschiedenis te zijn.

Laten we eens kijken welke film Jim Carrey het meeste geld opleverde!

'Yes Man' staat op 1 met $32 miljoen

Jim Carrey heeft te veel hitfilms om te tellen, dus het is logisch dat zijn grootste betaaldag uit een van deze films zou komen. Als we echter terugkijken op hoeveel Carrey per film heeft verdiend, zullen sommigen misschien verbaasd zijn te horen dat zijn grootste cheque uit de film Yes Man kwam.

Now, Yes Man was een succes ten tijde van de release, maar het is lang niet zo herinnerd of zo geliefd als sommige andere grote hits van Carrey. Volgens Box Office Mojo was Yes Man in staat om $ 223 miljoen op te halen aan de wereldwijde kassa, wat een aardig stuk wisselgeld is voor een komische film. Carrey heeft echter veel grotere hits op zijn naam staan.

Opgemerkt moet worden dat voor deze film hij geen enorm vooruitbetaald salaris ontving zoals hij in het verleden had gedaan. In plaats daarvan was hij bereid om de dobbelstenen te gooien bij het verzamelen op de winst van de film zodra de definitieve telling doorkwam. Voor sommige sterren pakt dit goed uit, en voor Jim Carrey heeft deze gok zijn vruchten afgeworpen.

Volgens Cheat Sheet kon Carrey in totaal $ 32 miljoen binnenhalen voor zijn werk aan Yes Man. Dit is aanzienlijk hoger dan sommigen zouden verwachten, en het laat maar weer eens zien wat er kan gebeuren als er een stergok wordt gespeeld. Nee, dit verloopt niet altijd zoals je zou verwachten, maar voor Jim Carrey zorgde deze beslissing ervoor dat hij een mooie, lange pauze kon nemen.

'Bruce Almighty' leverde hem $ 25 miljoen op

Het overschrijden van de grens van $ 30 miljoen in film is iets dat maar weinig artiesten ooit hebben laten gebeuren, en de meeste A-lijsttalenten kunnen meestal rond de $ 20 miljoen halen. Voor Carrey had hij meerdere keren in zijn carrière dat hij dat cijfer met succes kon overschrijden.

Met Bruce Almighty was Carrey in staat om zijn op één na grootste betaaldag te krijgen toen hij een cheque van $ 25 miljoen kreeg, volgens Cheat Sheet. Gedurende deze tijd rolde Carrey nog steeds aan de kassa, en mensen waren niet al te verrast om te zien dat hij dit soort geld kon binnenhalen zodra het nieuws bekend werd.

Bruce Almighty was een monsterhit voor Jim Carrey, die de perfecte keuze was om in de film te schitteren. Volgens Box Office Mojo was Bruce Almighty van Carrey in staat om $ 484 miljoen te genereren aan de kassa. Dit was aanzienlijk meer dan wat Yes Man kon verdienen, maar Carrey was niet zo bereidwillig om de dobbelstenen op dit project te gooien.

Hoewel de film een enorme hit was, was Carrey verstandig om niet te blijven hangen voor het vervolg van de film, Evan Almighty. Helaas bleek die film een gigantische ramp te zijn en claimde hij als een van de grootste geldverliezers in de filmgeschiedenis.

Hij verdiende meerdere keren $20 miljoen

Zoals we eerder vermeldden, kunnen alleen echte A-lijsttalenten de grens van $ 20 miljoen halen met hun salaris, en voor Jim Carrey is dit iets dat hij heeft kunnen doen sinds hij uitbrak als een grote filmster in de jaren 90. Hij was zelfs in staat om dit soort salaris ook in de jaren 2000 te dragen.

Volgens Cheat Sheet kon Carrey minstens $ 20 miljoen binnenhalen voor meerdere projecten, waaronder How the Grinch Stole Christmas, de hilarische film Me, Myself & Irene, Liar Liar en The Cable Guy. Dat zijn enkele van Carrey's grootste hits, dus het zou niet zo verwonderlijk moeten zijn dat hij verzilverde zoals hij was tijdens de tijd van hun vrijlating.

De comedy-ster heeft ook een aantal films die hem ongeveer $ 15 miljoen opleverden, waaronder projecten als Ave Ventura: When Nature Calls, Dumb and Dumber To en A Series of Unfortunate Events. Dankzij al deze enorme cheques zou het geen verrassing moeten zijn dat Carrey een nettowaarde van $ 180 miljoen heeft.

Yes Man was misschien niet de film die de meeste mensen zouden hebben gekozen als Carrey's grootste betaaldag, maar het laat zien wat er gebeurt als een gok uitkomt.

Aanbevolen: