Tom Cruise verdiende het meeste geld voor deze filmrol

Inhoudsopgave:

Tom Cruise verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Tom Cruise verdiende het meeste geld voor deze filmrol
Anonim

Als je de meeste mensen vraagt hoeveel geld ze verdienen om van te leven, zullen ze waarschijnlijk een behoorlijk grote reactie hebben, want dat is het soort dingen dat meestal privé wordt gehouden. Als het echter om beroemde acteurs gaat, verdienen ze zoveel geld dat hun salaris vaak groot nieuws is.

In de afgelopen twintig jaar is het heel veilig om te zeggen dat de looncheques die sommige Hollywood-sterren ontvangen enorm zijn gestegen. In de beginjaren in Hollywood was het bijvoorbeeld ondenkbaar dat een acteur miljoenen zou krijgen voor zijn werk. Tegenwoordig krijgen veel acteurs echter een fortuin betaald, waaronder Will Smith die naar verluidt $ 100 miljoen verdiende voor zijn werk aan Men in Black 3.

Aangezien Tom Cruise op dit moment al tientallen jaren een van de beroemdste acteurs ter wereld is, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat hij veel geld heeft verdiend. Dat gezegd hebbende, is het echt interessant om te weten welke van zijn films hem het meeste geld in zijn zak heeft gestopt.

Begin

Wanneer de overgrote meerderheid van de acteurs in Hollywood begint, zijn ze zo wanhopig op zoek naar een hoofdrol dat ze in zowat elke film zullen schitteren. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat ze in de vroege stadia van de carrières van de meeste beroemde acteurs relatief gezien niet zo veel geld verdienen. Het is niet verwonderlijk dat Tom Cruise geen uitzondering is, aangezien hij in het begin van zijn carrière veel minder geld verdiende.

Lang voordat Tom Cruise een van de machtigste en rijkste mensen in Hollywood werd, stemde hij ermee in om te schitteren in de film All the Right Moves. Hoewel die film Cruise hielp bij het filmpubliek, heeft het zijn bankrekening niet zo veel opgeblazen als zijn latere films. Volgens celebritynetworth.com, de website waar de meeste salariscijfers in dit artikel te vinden zijn, heeft Cruise $ 75.000 gekregen om te schitteren in All the Right Moves.

Nadat All the Right Moves in 1983 uitkwam, hebben de krachten in Hollywood duidelijk kennis genomen van Tom Cruise en zijn potentieel om een grote ster te worden. Tom kreeg tenslotte $ 500.000 betaald voor de volgende film waarin hij speelde, Legend. Als je bedenkt dat Cruise's betaaldag voor Legend meer dan zes keer groter was dan degene die hij ontving voor All the Right Moves, is dat een enorme verhoging.

Miljonair worden

Zoals iedereen die bekend is met de carrière van Tom Cruise al zou moeten weten, was Top Gun de film die hem echt een begrip maakte. Het bleek dat die film Tom Cruise niet alleen internationaal beroemd maakte, maar hem ook miljonair maakte. Hij kreeg tenslotte $ 2 miljoen betaald om te schitteren in Top Gun en Tom heeft sindsdien enorme uitbetalingen kunnen eisen.

Door de jaren die onmiddellijk volgden op de release van Top Gun, werden de looncheques van Tom Cruise steeds indrukwekkender. Zo zou Cruise naar verluidt 3 miljoen dollar hebben gekregen voor Cocktail, 9 miljoen dollar voor Days of Thunder, 12 miljoen dollar voor A Few Good Men en The Firm en 13 miljoen dollar voor Far and Away. Halverwege de jaren '90 bereikte Cruise een nieuwe mijlpaal toen hij $ 15 miljoen ontving voor Interview with the Vampire.

Harken in het deeg

In de jaren sinds Tom Cruise de hoofdrol speelde in Mission: Impossible uit 1996, heeft hij zijn personage keer op keer in die film gespeeld. Hoewel Tom Cruise graag aan Mission: Impossible-films lijkt te werken op basis van alles wat hij heeft gezegd over de filmfranchise, is er nog een andere reden waarom hij Ethan Hunt zo vaak heeft geportretteerd. Volgens rapporten heeft Tom Cruise meer dan $ 70 miljoen verdiend voor alle Mission: Impossible-films die hij heeft gemaakt. Natuurlijk moet worden opgemerkt dat Cruise als producent aan alle Mission: Impossible-films heeft gewerkt, dus een deel van het geld dat hij ermee verdiende, is gerelateerd aan zijn werk in die rol.

Verbazingwekkend genoeg zijn de twee grootste looncheques aller tijden van Tom Cruise meer dan $ 70 miljoen volgens celebritynetworth.com. Voor zijn werk in de film War of the Worlds uit 2005 zou Tom Cruise 100 miljoen dollar hebben gekregen. Gecorrigeerd voor inflatie, bedraagt Cruise's War of the World-salaris $ 130 miljoen in dollars van vandaag. Als het gaat om de film die financieel het meest lonend was voor Tom Cruise, volgens celebritynetworth.com, is Mission: Impossible II de film met die titel. Hij zou ook $ 100 miljoen voor M: I 2 hebben gekregen, sinds die film in het jaar 2000 uitkwam, bedroeg zijn salaris, gecorrigeerd voor inflatie, ongeveer $ 150 miljoen in de dollars van vandaag. Om te zeggen dat dit duizelingwekkende cijfers zijn, is een enorm understatement.

Aanbevolen: