The Moment Fans begonnen 'The Mandalorian'-ster Gina Carano aan te zetten

Inhoudsopgave:

The Moment Fans begonnen 'The Mandalorian'-ster Gina Carano aan te zetten
The Moment Fans begonnen 'The Mandalorian'-ster Gina Carano aan te zetten
Anonim

Als Star Wars' eigen C3PO hier zou zijn, zou hij zeggen dat Gina Carano's overlevingskansen op The Mandalorian 725… tegen één waren.

The Mandalorian heeft ons natuurlijk een van de beste shows op televisie op dit moment gegeven en is ook een van de duurste gebleken. Het heeft de grenzen verlegd en nieuwe technologieën gebruikt om ons vrijwel filmische afleveringen te geven. Het is echter nog steeds vatbaar voor wat drama en controverse.

We zijn nog steeds geobsedeerd door seizoen twee en wachten met spanning op seizoen drie, maar we zullen Gina Carano misschien niet terugzien in haar rol als Cara Dune, na haar recente controversiële gedrag op sociale media. Als het aan sommige fans lag, zou de ex-vechtkunstenaar worden geannuleerd en uiteindelijk worden ontslagen uit haar rol in The Mandalorian.

Dit is het moment waarop ze zich tegen haar begonnen te keren.

Cara Duin
Cara Duin

Haar commentaar op BLM

Afgelopen zomer vroegen Twitter-gebruikers zich af waarom Carano had gezwegen over BLM. Vanity Fair meldde dat sommigen beleefd waren, terwijl anderen ronduit vijandig waren en beschuldigden haar er onmiddellijk van een racist te zijn vanwege haar stilzwijgen.

Carano antwoordde en zei: "In mijn ervaring, schreeuwen tegen iemand dat ze een racist zijn terwijl ze inderdaad GEEN racist zijn en elke post en/of onderzoek dat je doet, zal je die exacte feiten laten zien, dan spijt het me, deze mensen zijn geen 'opvoeders'. Het zijn lafaards en pestkoppen."

Fans begonnen haar toen nog meer te roepen en begonnen te praten over enkele van de tweets die ze leuk vond, die geïnsinueerde spot met BLM. Dit was nog maar het begin.

Cara Duin
Cara Duin

Haar voornaamwoorden

In september wekte Carano verontwaardiging op onder de transgendergemeenschap en haar aanhangers op Twitter nadat ze "boop/bob/beep" in haar bio had gezet in plaats van echte voornaamwoorden.

De controverse begon toen een fan vroeg of ze haar voornaamwoorden in haar bio wilde plaatsen om haar solidariteit met de transgemeenschap te tonen. Een ander voegde eraan toe dat haar Mandaloriaanse tegenhanger, Pedro Pascal, zijn voornaamwoorden had toegevoegd en beschuldigde haar van het leuk vinden van tweets die zogenaamd spotten met het gebruik van voornaamwoorden.

Carano antwoordde; "Ja, Pedro en ik spraken en hij hielp me begrijpen waarom mensen ze in hun bios plaatsten. Ik wist het niet eerder, maar nu wel. Ik zal ze niet in mijn bio plaatsen, maar goed voor iedereen die ervoor kiest om. Ik ben tegen pesten, vooral de meest kwetsbaren en vrijheid om te kiezen."

Later, in reactie op een fan die in de war was, legde Carano uit: "Ze zijn gek omdat ik geen voornaamwoorden in mijn bio zal plaatsen om mijn steun voor trans-levens te tonen. Na maanden me op alle mogelijke manieren lastig te vallen. Ik besloot 3 ZEER controversiële woorden in mijn bio te plaatsen. piep/bop/boop Ik ben helemaal niet tegen trans-levens. Ze moeten een minder beledigende representatie vinden."

Een fan beschuldigde haar opmerkingen vervolgens van spottend, waarop ze antwoordde: "Ik denk niet dat transgenders het leuk zouden vinden als jullie allemaal proberen een vrouw te dwingen iets in haar bio te zetten door middel van intimidatie en scheldwoorden ELKE DAG voor MAANDEN. Zoals 'Racist Transphobe' 'Bitch' 'Weirdo' 'Ik hoop dat je sterft' 'Ik hoop dat je je carrière verliest' 'Je dik, je bent lelijk'."

Ze ging verder met haar keuze voor "boop/bob/piep", en zei: "Piep/bop/boop heeft niets te maken met het bespotten van transgenders en met het blootleggen van de pestende mentaliteit van de menigte die heeft de stemmen overgenomen van vele oprechte doelen. Ik wil dat mensen weten dat je haat met een glimlach kunt weerstaan. Dus BOOP je voor misverstanden. AllLoveNoHate".

De reactie van een fan was om te suggereren dat Carano zou worden vervangen door een transvrouw.

Haar verkiezingsgerelateerde tweets…Dan haar anti-mask-tweets

Het nieuwste drama rond Carano heeft betrekking op haar recente tweets over verkiezingsfraude, wat opnieuw tot wat terugslag van fans op Twitter heeft geleid. Ze plaatste de tweet hieronder.

Fans waren er snel bij om een reactie terug te tweeten naar de actrice.

Nu zijn fans nog bozer op Carano en roepen ze op haar te ontslaan nadat ze een bericht had getweet waarin ze de spot dreef met Democraten en maskers droeg.

De tweet luidde: "BREAKING NEWS: DEMOCRATISCHE OVERHEIDSLEIDERS RADEN NU AAN [sic] WIJ DRAGEN ALLEMAAL EEN JALOEZIE MET MASKER, ZODAT WE NIET KUNNEN ZIEN WAT ER ECHT AAN DE SLAG IS."

Kort daarna was FireGinaCarano trending op Twitter.

Fans zijn verbaasd dat ze nog steeds haar baan bij Disney kan hebben en deze dingen mag posten.

Volgens Deseret had de aflevering "The Siege" in dit seizoen van The Mandalorian Carano een uitweg kunnen geven. Haar personage bevond zich in een situatie die suggereerde dat ze zou kunnen vertrekken.

Maar tot nu toe is er geen bericht geweest dat Carano de show heeft verlaten en ook geen woord van Disney hierover. Seizoen twee werd gefilmd voordat deze controverse plaatsvond, dus als Cara wordt afgeschreven, zal dat hoogstwaarschijnlijk komen door een andere situatie.

Dat weerhoudt fans er echter niet van haar weg te willen. Nu willen ze dat ze wordt vervangen door Sasha Banks, die net in "The Heiress" verscheen als Mandalorian-jager, Koska Reeves. Sommigen willen zelfs dat ze Carano vervangt en tegelijkertijd haar nieuwe personage speelt.

Ondertussen begint StandWithGinaCarano ook een trend te worden nu fans die Carano steunen en haar vrijheid om haar mening te geven zich beginnen uit te spreken. Ze geloven dat het ontslag van Carano alleen maar censuur zou bewijzen en dat de annulatiecultuur te gevaarlijk is geworden.

Aan welke kant je ook staat, je hebt recht op je eigen mening. We zullen moeten zien hoe deze controverses zich in de toekomst zullen ontwikkelen, maar uiteindelijk zal Disney waarschijnlijk niemand ontslaan vanwege hun politieke overtuigingen. Voor nu kunnen we het er allemaal over eens zijn dat The Child de schattigste in de melkweg is.

Aanbevolen: