Het moment waarop fans de 'James Bond'-legende Sean Connery begonnen aan te zetten

Inhoudsopgave:

Het moment waarop fans de 'James Bond'-legende Sean Connery begonnen aan te zetten
Het moment waarop fans de 'James Bond'-legende Sean Connery begonnen aan te zetten
Anonim

Diamonds zijn voor altijd, maar de reputatie van Sean Connery als acteur is dat zeker niet. Connery, die bekend werd door zijn rol als de originele 007, is de afgelopen twintig jaar van grote hoogte gevallen. De acteur inspireerde ooit een enorme passie van zijn vrouwelijke fans - een rapport van de Daily Mail bevestigt zelfs dat vrouwen vroeger probeerden de muren van zijn huis te beklimmen om hem te ontmoeten. Nu echter, met de opkomst van de MeToo-beweging, is Connery's eens zo enthousiaste vrouwelijke enclave zuur geworden tegen de overleden acteur. Maar wat is er gebeurd?

We hebben een diepe duik genomen in Connery's geschiedenis als artiest, partner en echtgenoot om lezers te laten weten hoe de acteur zijn grootste fans precies teleurstelde. Wat waren zijn overtredingen? En wanneer verloor Connery precies een groot deel van zijn aanhang? Laten we eens kijken:

Connery's huiselijk geweld, in druk

De acteur heeft zich een aantal keer uitgesproken over huiselijk geweld, maar niet op de manier die sommige kijkers misschien denken. Hoewel het personage James Bond een soort held is, is de man die hem interpreteerde verschillende keren in de openbaarheid gekomen met de mededeling dat hij het goed vindt dat mannen vrouwen slaan.

Volgens het Daily Mail-stuk heeft Connery in de loop der jaren verschillende interviews gegeven waarin hij het gebruik van geweld tegen vrouwen heeft gesteund. De outlet citeert een bijzonder verontrustend gesprek tussen de acteur en Playboy Magazine. De acteur zei naar verluidt: "Ik denk niet dat er iets bijzonders mis is met het slaan van een vrouw, hoewel ik niet aanraad om het op dezelfde manier te doen als je een man zou slaan." Maar de acteur stopte daar niet.

Hij ging verder met het beschuldigen van slachtoffers door in de publicatie te insinueren dat sommige vrouwen het echt verdienen om geslagen te worden."Een klap met open hand is gerechtvaardigd als alle andere alternatieven falen en er is voldoende waarschuwing geweest," zei Connery, "Als een vrouw een bi is, of hysterisch, of bloedig van geest, dan zou ik het doen het.”

Dit soort beweringen lijkt misschien schokkend voor een moderne fan, maar in die tijd was de reactie niet sterk genoeg om Connery ervan te weerhouden soortgelijke meningen te uiten. In 1993 vertelde de acteur aan Vanity Fair dat hij gelooft dat sommige vrouwen geslagen willen worden. "Er zijn vrouwen die het tot het uiterste nemen", zei hij, "dat is wat ze zoeken, de ultieme confrontatie. Ze willen een klap.'

Huiselijk geweld en elke vorm van geweldpleging worden in Noord-Amerika als misdaden beschouwd.

Beschuldigingen van huiselijk geweld

Connery sprak zich niet alleen uit voor geweld tegen vrouwen; hij zou ook misdaden van huiselijk geweld hebben gepleegd. In 2006 publiceerde zijn ex-vrouw Miss Cliento een autobiografie My Nine Lives, waarin een aanval wordt beschreven waarbij Connery naar verluidt blauwe plekken op het gezicht van zijn partner achterliet.

Volgens Cliento's account vond het pak slaag plaats in Almeria, Spanje, waar Connery bezig was met het filmen van The Hill. Op een avond, schrijft Cliento, woonde het stel samen een feest bij, waar ze zichzelf dronken met kopjes sangria en Furador. Connery kon zich echter niet amuseren op het evenement.

De acteur keek naar verluidt het hele feest boos naar Cliento, totdat hij zich vroeg terugtrok in zijn hotelkamer. Toen Cliento hem ging ontmoeten, zou Connery zijn vrouw naar verluidt begroeten met een reeks stoten waardoor ze dagenlang verborgen verwondingen met een zonnebril achterliet.

Hoewel de acteur de beschuldigingen ontkent, is het boek van Cliento de katalysator voor de beweging van fans weg van Connery. Hoewel de acteur in de 20e eeuw wegkwam met zijn vrouwonvriendelijke interviewopmerkingen, hebben moderne filmfans niet zo snel vergeven.

Het Marbella-schandaal

Beschuldigingen van het onethische gedrag van de acteur gaan veel verder dan beschuldigingen van huiselijk geweld. Volgens de Spaanse krant El País In het Engels kunnen we fraude toevoegen aan de lijst met geruchten over overtredingen.

De outlet beweert dat Connery een herenhuis in Marbella bezat dat werd onderzocht als onderdeel van de 'Goldfinger Case'. Het pand, bekend als Casa Malibu, was naar verluidt gebonden aan juridische kwesties waarbij zeventien beklaagden betrokken waren.

Kwesties van belastingfraude namen toe kort na de verkoop van het landhuis in de jaren negentig, en verschillende politieke figuren, waaronder de in ongenade gevallen burgemeester van Marbella Jesús Gil, werden als gevolg daarvan beschuldigd van corruptie.

Connery ontkende heftig de beschuldigingen en schreef zelfs een verklaring aan de politie, waarin hij beweerde dat hij "geen relatie" had met de voormalige burgemeester of een van de andere mensen die betrokken waren bij het corruptieschandaal. De aanklachten werden uiteindelijk ingetrokken, maar de reputatie van Connery bleef in de nasleep aangetast.

Aanbevolen: