Hoe de cast van 'Jurassic Park' eigenlijk vastzaten op het eiland

Inhoudsopgave:

Hoe de cast van 'Jurassic Park' eigenlijk vastzaten op het eiland
Hoe de cast van 'Jurassic Park' eigenlijk vastzaten op het eiland
Anonim

De Jurassic Park-films, met name de eerste, zijn eindeloos opnieuw te bekijken. En het lijkt erop dat je dit eerder vroeger dan later op Peacock kunt doen. Hoewel de tweede Jurassic Park-film zijn fans heeft, is bijna iedereen het erover eens dat de eerste de beste is. Dit omvat de twee Jurassic World-films die niet zo goed zijn bevallen bij fans of critici als de originele film uit 1993. Misschien met een aantal van de originele castleden die terugkeren voor Jurassic World: Dominion, zal de tweede trilogie verbeteren. Of misschien niet.

Maar wat maakt het uit zolang we de baanbrekende eerste film hebben die we keer op keer kunnen consumeren als een hongerige velociraptor. Zeggen dat Jurassic Park de wereld stormenderhand veroverde, zou een understatement zijn. Behalve dat het de go-to-film was voor een hele generatie, veranderde de technologie van Jurassic Park de cinema voor altijd. Maar alle technologie ter wereld is geen partij voor Moeder Natuur… Iets waar de cast en crew op de harde manier achter kwamen tijdens het filmen van de eerste film.

Er zijn veel dingen die zelfs de grootste Jurassic Park-fan niet weet over het maken van de Jurassic Park-films. Een daarvan is het feit dat de cast en crew daadwerkelijk vastzaten op het eiland…

Aangezien de productie van Jurassic Park werd geplaagd door allerlei problemen, waarvan de meeste te maken hadden met de mechanische dinosaurussen, voorkwam de productie veel weergerelateerde problemen. Aangezien de film werd gefilmd op het regenachtige Hawaïaanse eiland Kauai, was dit een enorme overwinning.

Maar dat veranderde allemaal op de laatste dag van het filmen op locatie…

De cast van Jurassic Park
De cast van Jurassic Park

Orkaan Iniki raasde naar Hawaï en strandde de cast op het eiland

Tijdens een mondelinge geschiedenis van het maken van Jurassic Park door Entertainment Weekly, legden Steven Spielberg en de cast van het originele Jurassic Park uit hoe ze letterlijk vastzaten op het eiland (net als hun personages) toen een krachtige storm de Hawaiiaans eiland.

Steven Spielberg werd zelfs om 4 uur 's ochtends wakker toen hij hoorde dat het hotelpersoneel alle zwembadstoelen binnenbracht ter voorbereiding op de orkaan Iniki, die uiteindelijk de krachtigste storm ooit werd die Hawaii trof…

Jurassic Park orkaan Iniki
Jurassic Park orkaan Iniki

Ja, dit klinkt zeker als de storm die de katalysator was voor het mislukken van Jurassic Park in de film.

"Ik zette de tv aan", vertelde Steven Spielberg aan Entertainment Weekly. "Er was een animatie van de Hawaïaanse eilandenketen. Het eiland waar we ons bevonden, Kauai, was rood omlijnd en er was een grote pijl die ernaar wees, en dan was er het icoon van een cycloon die recht op ons afkwam. Het was net een film."

Torpicale storm Jurassic Park Muldoon
Torpicale storm Jurassic Park Muldoon

De storm kwam snel opzetten en verstoorde de laatste opnamedag volledig. In feite dwong het de hele cast en crew om hun toevlucht te zoeken.

"We zaten allemaal ineengedoken in de balzaal van dit hotel, dat volledig verwoest was in de loop van de orkaan", zei Sam Neill, ook bekend als Dr. Alan Grant. "Wat het moreel hoog hield, was dat het enige dat in de hele balzaal te lezen was, het enige dat iemand dacht mee te nemen, een Victoria's Secret-catalogus was. Dus dat, in onze donkerste momenten, ons opvrolijkte."

Jeff Goldblum zegt echter dat Steven Spielberg zijn best deed om de cast en crew te vermaken toen de Victoria's Secret-catalogus dat niet kon.

"De lichten gingen uit en ik herinner me dat Steven Spielberg een zaklamp pakte en die boven zijn hoofd hield en ermee op zichzelf scheen en zei: 'Liefdesverhaal', en toen onder zijn kin deed en zei: ' Horror verhaal." "Liefdesverhaal. Horrorverhaal."

Steven deed ook zijn best om ervoor te zorgen dat de kinderen in de film, Ariana Richards en Joseph Mazzello zich ook niet te veel zouden vervelen.

"Steven hielp zowel bij Joey als bij mij om verveling tegen te gaan. Hij nam het op zich om ons spookverhalen te vertellen, en ik denk dat de spookverhalen me meer bang maakten dan de orkaan", vertelde Ariana Richards aan Entertainment Weekly.

Jurassic Park Sam Neill en Ariana Richards
Jurassic Park Sam Neill en Ariana Richards

Terwijl Steven dit deed, deden veel van de bemanningsleden hun best om Steven de meest nauwkeurige informatie te geven over wat er met de storm gebeurde.

Hoewel ze erin slaagden enkele opnamen van de storm te maken die daadwerkelijk in de film werden gebruikt… werd de storm zo hevig dat ze zich moesten terugtrekken naar hoger en veiliger terrein.

De storm was ZO erg…

Iemand uit Indiana Jones heeft letterlijk de dag gered

Eigenlijk was het producer Katheleen Kennedy die de bal in gang zou zetten om de cast te redden en van het eiland te vervoeren terwijl het de verschrikkelijke storm doorstond.

"Kathy Kennedy jogde naar het vliegveld", legde Steven Spielberg uit. "Ze vond een man die op het punt stond te vertrekken in een klein eenmotorig privévliegtuig. Ze liftte haar weg naar Honolulu en ze probeerde een vliegtuig te vinden dat onze bemanning kon krijgen en terug kon werpen naar Los Angeles."

Kathy Kennedy wist niet dat ze een oude vriend tegen het lijf zou lopen… iemand uit haar tijd die aan Raiders of the Lost Ark werkte, de eerste Indiana Jones-film.

"Ze kwam een man tegen die ze min of meer herkende," vervolgde Steven. “Ze liep naar de man toe en zei: “Ken ik jou niet?” en hij zei: "Hallo Kathy." Het was de jonge man die met de tweedekker vloog in Raiders of the Lost Ark. Hij was de piloot in onze film en hij was toevallig piloot van een viermotorige 707, een vrachtvliegtuig en hij zat tussen vluchten in. Dus Kathy regelde met hem dat hij de volgende dag een groot vliegtuig naar het eiland zou sturen om de cast en crew mee te nemen. Het is weer iets anders dat alleen in de films lijkt te gebeuren. En als dat soort dingen gebeuren in de film, wijst het publiek dat af!"

Nadat de storm was gaan liggen, werden de cast en crew vanuit Hawaï terug naar Los Angeles, Californië vervoerd. Hier werd al het studiowerk gedaan, inclusief de iconische scène met de tyrannosaurus en de Ford Explorer.

Hoewel een deel van het werk in de studio behoorlijk moeilijk bleek, inclusief toen ze de regenmachines op de animatronic T-Rex draaiden, was niets waar de cast en crew mee te maken kregen zo ontmoedigend tijdens de ergste storm in de Hawaiiaanse geschiedenis.

Aanbevolen: