Het vergeten tv-programma 'Aquaman' dat een hit had moeten worden

Inhoudsopgave:

Het vergeten tv-programma 'Aquaman' dat een hit had moeten worden
Het vergeten tv-programma 'Aquaman' dat een hit had moeten worden
Anonim

Een televisieserie maken op basis van een enorm pand is niet altijd een garantie voor succes. In het verleden hebben we franchises als Marvel, DC en meer gezien die allemaal hun best deden voor shows die niet geweldig waren. Natuurlijk, die franchises, en zelfs Star Wars, hebben allemaal hun televisiespel opgevoerd, maar dit is in de loop van de tijd op flops en misfires gekomen.

In de jaren 2000 was het personage Aquaman helemaal klaar om zijn eigen show te hebben, maar het kreeg nooit een eerlijke schok. Wat hier jammer is, is het feit dat het team erachter heel veel werk heeft verzet en het feit dat het een enorm potentieel had om iets van zichzelf te maken voor stripboekfans overal.

Laten we terugblikken op de legendarische Aquaman-piloot!

De serie had alleen een pilot-aflevering

DC staat al jaren in vuur en vlam met hun tv-shows, maar het ging niet altijd zo soepel. Ondanks dat shows als Arrow, Flash en Supergirl allemaal recente successen waren en Smallville een succes van weleer, was er nog steeds een serie die nooit de kans kreeg om te gedijen.

Aquaman was helemaal klaar om de volgende DC-gigant in de jaren 2000 te worden, en de serie werd zelfs ontwikkeld door dezelfde mensen die de ultra populaire Smallville tot leven brachten. Dit betekent dat er een aanzienlijke hoeveelheid talent aan boord was voor het project, en DC-fans raakten gehyped om te zien wat er van deze show zou kunnen komen.

Volgens IMDb zou de serie een cast van artiesten met enig talent bevatten. Justin Hartley, Lou Diamond Phillips en Ving Rhames stonden allemaal op het programma, waarbij Hartley het titulaire personage zou spelen. Ondanks dat er zoveel talent aan boord is en het Smallville-team eraan werkt, zou het netwerk aarzelen om een heel seizoen vanaf de sprong te bestellen.

In plaats daarvan was er gewoon een pilot-aflevering die van de show werd gemaakt. Pilot-afleveringen zijn meestal bedoeld om een netwerk het potentieel van een show te laten zien en wat het op de lange termijn voor het netwerk kan betekenen. Ondanks al het werk dat ermee gemoeid was, zou de pilotaflevering het enige zijn dat voor Aquaman werd gemaakt.

Het netwerk heeft het doorgegeven

Een piloot van de grond krijgen is zwaar werk, maar de kille realiteit van televisie is dat piloten altijd falen. Nadat ze de kans hadden gekregen om de pilot zelf te zien, zou het netwerk Aquaman doorgeven en het achterlaten ten gunste van andere shows.

In een gesprek met Wizard zou de mede-maker van de serie, Al Gough, de pilot bespreken en het besluit van het netwerk om het door te geven.

Gough zou zeggen: We zouden het geweldig vinden als de fans de kans krijgen om het te zien. De implicatie wanneer een netwerk geen show oppikt, is dat de piloot waardeloos is en dat is niet het geval. Het is in geen enkel opzicht een perfecte piloot. Er zijn nog andere redenen - die ons een raadsel zijn - waarom The CW het niet heeft opgepikt. Ik denk dat het Aquaman zeker in een moderne context plaatst en hij is niet zwak. Het is jammer, want het zou een heel leuke serie zijn geweest.”

Het was duidelijk dat Gough geloofde dat de piloot beter was dan het netwerk het had toegeschreven, en hij was er vast van overtuigd dat de fans ervan zouden genieten. De mensen achter de serie moesten een manier vinden om de serie te laten zien, en ze zouden uiteindelijk een slim plan bedenken om het te laten gebeuren.

Het stond bovenaan de iTunes-hitlijsten

Na het verliezen van toegang tot het nieuw geslagen CW-netwerk, had Aquaman nog steeds een pilot om te buigen, en uiteindelijk werd de pilot-aflevering op iTunes gezet zodat mensen het eindelijk in handen konden krijgen.

Aquaman zou uiteindelijk de meest gedownloade tv-programma's op iTunes worden, volgens Hornet. Dit was slechts een verdere bevestiging dat er een publiek voor de show was en dat het een hit had kunnen zijn. Zelfs de recensies die de show ontving, bewezen dat het veel te waarderen had.

Het personage kreeg geen kans om op het kleine scherm te schitteren, maar jaren later zou Jason Momoa het personage op het grote scherm spelen in een film die meer dan $ 1 miljard opleverde, volgens Box Office Mojo. Het personage heeft altijd een publiek gehad en nu is hij populairder dan ooit.

Ondanks dat de serie nooit van de grond komt, heeft het nog steeds een aanhang die wenst dat er meer afleveringen zouden zijn geweest. Voor de nieuwsgierigen, de pilot is nog steeds te vinden op iTunes.

Aanbevolen: