Hoeveel verdiende Ed O'Neill met het spelen van Al Bundy op 'Married With Children'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Ed O'Neill met het spelen van Al Bundy op 'Married With Children'?
Hoeveel verdiende Ed O'Neill met het spelen van Al Bundy op 'Married With Children'?
Anonim

Wanneer de meeste mensen praten over moderne acteerlegendes, zijn het namen als Tom Hanks, Julia Roberts, Denzel Washington, Sally Field en Tom Cruise die de neiging hebben om te worden besproken. Hoewel al die mensen hun heilige plaatsen in de geschiedenis van Hollywood verdienen, zijn er veel andere acteurs die dezelfde legendarische status verdienen. Veel mensen geven bijvoorbeeld tv-sterren als Ed O'Neill niet genoeg waardering voor hun prestaties.

Momenteel vooral bekend als een van de sterren van Modern Family, zou kunnen worden gesteld dat een langdurige sitcom niet zoveel succes zou hebben gehad zonder de betrokkenheid van Ed O'Neill. Immers, tegen de tijd dat Modern Family op televisie debuteerde, was O'Neill al een tv-legende vanwege zijn status als een van de sterren van Married with Children.

Naast Married with Children waarmee Ed O'Neill heel veel fans verdiende, van wie velen fervente Modern Family-kijkers werden, verdiende de acteur een gezond salaris voor zijn werk aan de show. Dat mag natuurlijk voor niemand als een verrassing komen. Sommige fans van O'Neill zullen echter verbaasd zijn om te horen hoeveel hij precies heeft betaald om te schitteren in Married with Children.

Modern geld

Toen het tijd was voor Ed O'Neill om te onderhandelen over zijn Modern Family-contract, was het vrij duidelijk dat de producenten van de show op de hoogte waren van zijn jaren in Married with Children. Married with Children is tenslotte een legendarische show en er werd zelfs ooit naar verwezen op Modern Family. Met dat in gedachten is het logisch dat O'Neill vanaf het begin een gezond bedrag kreeg om te schitteren in Modern Family.

Volgens celebritynetworth.com kreeg Ed O'Neill tijdens de eerste seizoenen van Modern Family $ 100.000 - $ 150.000 voor elke aflevering van de show. Van daaruit kon O'Neill onderhandelen over een nieuwe deal die hem opriep om $ 200.000 per aflevering te verdienen voor de seizoenen 2014-2018. Ten slotte ontving O'Neill $ 500.000 per aflevering van 2018 tot de finale van de show in 2020.

Een ongelooflijk salaris

In 1997 plaatste de LA Times een artikel over de beslissing om Married with Children te annuleren na het einde van het elfde seizoen van de show. Tijdens het bovengenoemde artikel werd geschat dat de herhalingen van Married with Children Fox op dat moment al tussen de $ 400 miljoen en $ 500 miljoen hadden verdiend. Aangezien herhalingen van Married with Children sindsdien een steunpilaar van televisie zijn, is het verbijsterend om je voor te stellen hoeveel geld de studio heeft verdiend met de show.

Gezien hoe populair Married with Children was, is het volkomen logisch dat Ed O'Neill een fortuin kon verdienen met de hoofdrol in de laatste drie seizoenen van de show. Volgens het eerder genoemde LA Times-artikel was dat zeker het geval, aangezien O'Neill $ 500.000 per aflevering ontving voor de laatste drie seizoenen van Married with Children. Houd in gedachten, dat was in dollars van eind jaren 90 en als je rekening houdt met inflatie, is dat aantal nog indrukwekkender.

Een hilarische onderhandeling

In de loop der jaren zijn veel tv-sterren in zeer omstreden onderhandelingen verwikkeld met de huidige machten. Toen Emmy Rossum van Shameless bijvoorbeeld vocht om hetzelfde bedrag te krijgen als haar tegenspeler William H Macy, ging haar strijd openbaar en leek ze soms behoorlijk moeilijk. Aan de andere kant van het spectrum, toen Ed O'Neill onderhandelde over zijn laatste Married with Children-contract, verliepen de zaken hilarisch.

Tijdens een gesprek met Page Six eind 2020, onthulde Ed O'Neill dat tegen de tijd dat hij zijn laatste Married with Children-contract tekende, al zijn co-sterren al hadden ingestemd met hun deals. Als de enige Married with Children-ster die zich nog moest aanmelden voor de show, had O'Neill veel invloed op de studio. Zich volledig bewust van dat feit, leek de manager van O'Neill in de jaren '90 er veel plezier in te hebben om zijn klant een indrukwekkende deal te bezorgen.

Volgens Ed O'Neill bood zijn toenmalige baas, Gary Lieberthal, hem aanvankelijk een enorm bedrag aan om deel uit te maken van Married with Children. Toch dachten O'Neill en zijn toenmalige agent, Bernie Brillstein, dat ze meer konden krijgen, dus wezen ze het aanbod af dat Lieberthal woedend maakte. Volgens O'Neill brulde Lieberthal zelfs: "Waar heb je het in godsnaam over?" drie keer toen hij hoorde dat Ed niet had ingestemd met zijn aanbod. Blijkbaar gingen de onderhandelingen op dat moment door en resulteerden ze erin dat O'Neill $ 500.000 per aflevering verdiende.

Nog steeds niet klaar, Bernie Brillstein, de agent van Ed O'Neill, zag de kans om nog iets voor zijn cliënt te regelen en hij heeft de klus geklaard. Volgens O'Neill vertelde Brillstein hem alles over hoe hij Gary Lieberthal zover had gekregen om voor Ed een gloednieuwe en zeer dure auto te kopen. Blijkbaar ging het gesprek als volgt; 'Je weet dat die jongen in een Mustang rijdt, het is niet eens een cabrio. De nummer één van je nummer één show in een f–king Mustang op je parkeerplaats? Ziet er slecht uit.”

"Gary zei: 'Wat wil hij, een Corvette?' Bernie zei: 'Ik denk dat hij van Duitse auto's houdt. Ze hebben die Porsche-dealer op Burbank, je weet waar het is. Er is een zwarte Porsche coupé met spaakwielen, ze waren een Carrera 4, ze waren gloednieuw. Het was toen 95.000. Het is op de showroomvloer. Hé, breng hem daar maandag heen. Laat hem vroeg komen, rijd met hem, geef hem die auto. Wees die kerel, Gary, wees die f–king kerel.'” Na het interviewen van Ed O'Neill, vroeg Page Six Gary Lieberthal over de onderhandeling en hij vertelde hen; "Ik had bijna net zoveel plezier bij het onderhandelen met Ed O'Neill en Fox als het publiek bij het kijken naar de show."

Aanbevolen: