Hoeveel geld verdiende Johnny Depp met het spelen van Captain Jack Sparrow?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld verdiende Johnny Depp met het spelen van Captain Jack Sparrow?
Hoeveel geld verdiende Johnny Depp met het spelen van Captain Jack Sparrow?
Anonim

Als een van de meest populaire acteurs aller tijden is Johnny Depp iemand die de hele planeet kent. Zijn carrière heeft door de jaren heen vele wendingen genomen en door dit alles heeft hij een aantal uitzonderlijke uitvoeringen geleverd die hem hebben geholpen een van de grootste acteurs van zijn tijd te worden.

De Pirates of the Caribbean-franchise was in de jaren 2000 in staat bliksem in een fles te vangen, en na verloop van tijd maakten die films Johnny Depp tot een zeer rijke man.

Dus, hoeveel geld verdiende Johnny Depp met het spelen van Captain Jack Sparrow? Laten we eens kijken hoe hij honderden miljoenen aan zijn bankrekening heeft toegevoegd!

Hij verdiende $10 miljoen voor Curse of the Black Pearl

Johnny Depp Jack Sparrow
Johnny Depp Jack Sparrow

In 2003 besloot Disney de dobbelstenen te gooien en een film te maken op basis van een van hun meest geliefde themaparkattracties. Natuurlijk een gek idee, maar deze beslissing leidde tot een franchise van meerdere miljarden dollars die piraten opnieuw populair maakte en Johnny Depp een ongelooflijk rijke man maakte.

Voorafgaand aan de rol van Captain Jack Sparrow had Johnny Depp een interessante carrière opgebouwd in Hollywood. Hoewel hij in de jaren 80 op 21 Jump Street bekendheid kreeg als televisiester, maakte zijn overgang naar film hem een grotere ster. Hij zou door de jaren heen in films als A Nightmare on Elm Street, Edward Scissorhands, What's Eating Gilbert Grape en meer verschijnen.

Terwijl Disney andere artiesten in overweging nam voor de rol van Captain Jack Sparrow, was het Depp die uiteindelijk de rol kreeg en een iconische uitvoering inleverde. Hij was een enorme reden waarom de film aansloeg bij het reguliere publiek, en toen het stof eenmaal was neergedaald van de kassa van de film, had Disney officieel een hit en het begin van een van de grootste filmfranchises aller tijden.

Voor zijn optreden in de film kreeg Johnny Depp $ 10 miljoen betaald. Dit lijkt misschien een klein aantal in vergelijking met wat hij zou gaan maken, maar Disney had geen idee wat de franchise zou worden. Echter, zoals we snel zullen zien, zou Johnny Depp geld gaan verdienen naarmate de franchise zich uitbreidde over het algemene verhaal en naarmate de films meer geld opbrachten aan de kassa.

Dodemanskist en aan het einde van de wereld leverde hem meer dan $ 100 miljoen op

Johnny Depp Jack Sparrow
Johnny Depp Jack Sparrow

Na het succes van Curse of the Black Pearl was het tijd voor onze favoriete swashbucklers om terug te keren naar het grote scherm. Er was veel anticipatie op Dead Man's Chest, omdat fans hoopten dat de eerste Pirates-film niet zomaar een toevalstreffer was en dat deze franchise wat uithoudingsvermogen zou hebben.

Released in 2006, Dead Man's Chest zou snel naar de top van de kassa racen en meer dan $ 1 miljard binnenhalen, volgens Box Office Mojo. Dit was een veel groter succes dan zijn voorganger, en sommige van de de winst van de film ging naar de bankrekening van Depp. Hij had een vooruitbetaald salaris van $ 20 miljoen voor de film, maar bankieren op back-end winst eindigde uiteindelijk op een extra $ 40 miljoen voor een totaal van $ 60 miljoen, volgens Celebrity Net Worth.

Voor de derde Pirates-aflevering, At World's End, zou Depp opnieuw in de rij staan voor een kolossale betaaldag, aangezien die film meer dan $ 960 miljoen zou verdienen aan de kassa. Nee, het heeft de grens van $ 1 miljard niet overschreden, maar het was nog steeds een enorm succes. Per Celebrity Net Worth zou Depp $ 55 miljoen verdienen met die film, waardoor zijn totaal voor de twee sequels op maar liefst $ 115 miljoen komt.

Zijn totaal wordt geschat op ongeveer $300 miljoen

Johnny Depp Jack Sparrow
Johnny Depp Jack Sparrow

Na het succes van de eerste trilogie zorgde Disney ervoor dat de franchise bleef voortkabbelen, en hoewel fans het prima vonden met slechts drie films, wist de studio dat het geld kon blijven verdienen met de Pirates-films. Vier jaar na At World's End, zou On Stranger Tides zijn weg vinden naar theaters om de kennis die Disney heeft opgebouwd met de eerste drie films uit te breiden.

Hoewel die film niet dezelfde soort liefde kon vinden als de eerste drie, was hij een enorm succes aan de kassa en verdiende hij meer dan $ 1 miljard. Disney was blij met de box office-prestaties van de film, net als Depp, die volgens Forbes $ 55 miljoen voor de film zou hebben verdiend. Dit was weer een enorme overwinning voor de artiest, en hij was nog niet klaar.

Voor zijn vijfde en tot nu toe laatste film in de franchise, Dead Men Tell No Tales, kon Depp volgens The Age minstens $ 90 miljoen binnenhalen. Dit maakte hem tot een van de best betaalde acteurs in de geschiedenis, en het hielp ook zijn totale franchise-inkomsten te verhogen tot naar schatting $ 300 miljoen, volgens Business Insider. Het is mogelijk dat Depp extra uitbetalingen heeft ontvangen waardoor zijn salaris is gestegen tot dat hoge bedrag van $ 300 miljoen.

Captain Jack Sparrow is een legendarisch personage dat Johnny Depp onvoorstelbare hoeveelheden geld verdiende met spelen op het grote scherm.

Aanbevolen: