Het waargebeurde verhaal van de 'Friends'-piloot

Inhoudsopgave:

Het waargebeurde verhaal van de 'Friends'-piloot
Het waargebeurde verhaal van de 'Friends'-piloot
Anonim

Friends fans zijn altijd gefascineerd door de verhalen achter de schermen van de show. Het backstage-drama. Wat ging er in elke creatieve beslissing. En de hindernissen die de creatievelingen moesten nemen om de show in de lucht te krijgen.

Gelukkig hebben wij Friends-fans een kijkje in de waarheid gekregen over de beste Thanksgiving-aflevering en over "The One Where Everyone Finds Out", en zelfs waarom Monica en Chandler het zo moeilijk hadden om zwanger te worden… Maar hoe zit het met de aflevering waar het allemaal mee begon?

Natuurlijk hebben we het over de pilot-aflevering die in 1995 op NBC werd uitgezonden en uiteindelijk het sitcom-landschap voor altijd veranderde.

Hier is de waarheid over het maken van de piloot…

NBC had iets als vrienden nodig om succesvol te zijn

Dankzij een exclusieve mondelinge geschiedenis over de totstandkoming van Friend door Vanity Fair, hebben we veel geleerd over de totstandkoming van de pilot van de show. Het fantastische interview bevat de stemmen van de makers van de show, Marta Kauffman en David Crane, evenals NBC-managers en filmmakers, en natuurlijk de opmerkelijke cast.

Het eerste dat we leerden, is dat NBC echt een hitshow nodig had toen Friends op het toneel verscheen. Tot het midden van de jaren 90 was NBC het dominante netwerk omdat het verantwoordelijk was voor shows als Seinfeld, Cheers en L. A. Law. Aan al deze shows kwam echter een voor een een einde en daarom gleed NBC achter ABC in de kijkcijfers.

Zelfs met Seinfeld nog steeds een kijkcijferkanon en Frasier die enige speling oppikt die hun andere shows hadden, haalden ze ABC nog steeds niet in.

Cast van Vrienden op skyscrapper
Cast van Vrienden op skyscrapper

Gelukkig voor hen gaf het proefseizoen van 1994 hen zowel ER als Friends, shows die hen weer op het goede spoor zouden zetten om de beste te worden.

"We waren al een tijdje aan het rondkijken voor een Friends-achtige show bij het netwerk", vertelde Warren Littlefield, de voormalige van NBC Entertainment, aan Vanity Fair. "Op een ochtend, terwijl ik de nachtelijke kijkcijfers van de grote markten aan het bestuderen was, merkte ik dat ik aan de mensen in die steden moest denken, vooral aan de twintigers die net hun weg begonnen te vinden. Ik stelde me jonge volwassenen voor die begonnen in New York, L. A., Dallas, Philly, San Francisco, St. Louis of Portland hadden allemaal dezelfde moeilijkheden. Het was erg duur om op die plaatsen te wonen en ook een zware emotionele reis. Het zou een stuk gemakkelijker zijn als je het met een vriend zou doen. dat algemene idee werd een ontwikkelingsdoel voor ons. We wilden dat jonge, stedelijke publiek bereiken, die kinderen die voor zichzelf begonnen, maar geen van de kanshebbers had ooit onze verwachtingen waargemaakt. Toen kwamen Marta Kauffman en David Crane opdagen met hun pitch voor een show genaamd Six of One."

Hoe Six Of One vrienden werd

Zelfs een geweldig pilotscript heeft wat testen, notities en ervaring nodig om te worden wat we kennen en waar we van houden. Dit geldt zeker voor Six Of One… dat uiteindelijk Friends werd.

Gelukkig wisten Marta Kauffman en David Crane genoeg over de show dat ze absoluut de netwerkpitch hebben genageld. Volgens hen was het verhaal van de show er een die ze hadden meegemaakt terwijl ze in New York woonden en aan andere projecten werkten. Het idee voor de show kwam dus vanzelf. Het concept was natuurlijk niets nieuws, maar de uitvoering en de personages waren dat allemaal. Ze hebben het zonder twijfel speciaal gemaakt.

Het script, dat werd geholpen door een aantal schrijvers die jonger waren dan Marta of David, was ongelooflijk trouw aan wat ze in de kamer gooiden. Daarom waren de netwerkaantekeningen erop vrij minimaal.

Met de hulp van de ervaren sitcom-regisseur Jim Burrows, gingen Marta en David de show casten. Veel van de acteurs die in Friends speelden, waren relatief onbekend… dat wil zeggen, behalve David Schwimmer, die zelfs zijn eigen theatergezelschap had.

Toen de show in productie ging, begonnen de creatievelingen te beseffen dat ze iets speciaals in handen hadden. Maar zodra ze begonnen met het screenen van de pilot voor testpubliek en het netwerk, liepen ze tegen een paar problemen aan.

Met name Don Ohlmeyer, NBC's West Coast President, maakte het hen moeilijk. Ten eerste haatte hij het hoe 'traag' de opening van de show was. Dit irriteerde zowel Marta als David, omdat ze dachten dat de praatgrage opening perfect het soort 'hang-out'-show weergaf dat ze wilden maken. Wat nog belangrijker is, het zette de relatie tussen deze karakters op, wat uiteindelijk het belangrijkste zou worden.

Monica en Ross Gellar in Friends Pilot
Monica en Ross Gellar in Friends Pilot

De meest verzwarende opmerking van Don had echter te maken met Monica die praatte over haar romance en seksuele heldendaden met "Paul The Wine Guy". Hij dacht dat het personage daardoor overdreven promiscue overkwam.

Natuurlijk was hij DE ENIGE persoon die hier een probleem mee had.

Toen de pilot in september 1994 uiteindelijk werd uitgezonden, kreeg hij lovende kritieken, maar een zeer gemiddeld aantal kijkers. Uiteindelijk was dit iets dat in de loop van de tijd groeide en groeide totdat het een van de meest succesvolle sitcoms aller tijden werd.

Aanbevolen: