Het waargebeurde verhaal achter Kate Winslet die de moeder van Richard Branson van het vuur redt

Inhoudsopgave:

Het waargebeurde verhaal achter Kate Winslet die de moeder van Richard Branson van het vuur redt
Het waargebeurde verhaal achter Kate Winslet die de moeder van Richard Branson van het vuur redt
Anonim

Kate Winslet acteert sinds 1994 op het podium, voor film en voor televisie. In die tijd heeft ze tientallen grote kredieten op haar naam staan en meerdere onderscheidingen gewonnen voor haar werk. Ze is zelfs eenmalig winnaar van een Academy Award, in de categorie Beste Actrice voor haar rol in de film The Reader uit 2008.

Ondanks deze talrijke prestaties, zal het moeilijk zijn om een rol te vinden waar Winslet meer synoniem voor is dan haar Rose Dewitt Bukater in Titanic. In de afgelopen jaren hebben fans het gehad over de scène waarin Rose overleeft van het scheepswrak door op een houten paneel te drijven terwijl haar minnaar, Jack zich vastgrijpt en uiteindelijk doodvriest.

De scène heeft ertoe geleid dat velen de heldhaftigheid van Rose in twijfel hebben getrokken. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van Winslet in het echte leven, die ooit hielp om de moeder van de Britse magnaat Richard Branson, Eve, te redden uit een brandend huis. Maar wat is precies het waargebeurde verhaal achter de heldendaden van de actrices?

200-voet vlammen

De aflevering vond plaats in Branson's Necker Island Getaway op de Britse Maagdeneilanden in 2011. Winslet was met haar twee kinderen op vakantie geweest in het resort van de miljardair, een faciliteit met 14 slaapkamers die ze deelden met ongeveer een dozijn andere gasten.

De bewoners sliepen toen er in de vroege uurtjes van de ochtend brand uitbrak en veroorzaakte veel chaos toen ze zich allemaal haastten om hun leven te redden. Branson sprak kort daarna over het incident in een optreden op Good Morning America en vergeleek het met een scène uit een oude Amerikaanse film.

Winslet Eve Branson
Winslet Eve Branson

"Het was een soort nachtmerrie", zei Branson, zoals ABC News meldde. "[Het] deed me denken aan de film Mandalay. We zijn allemaal blij dat we gezond zijn, blij dat we nog leven, blij dat we er doorheen zijn gekomen… Ik werd gewekt door mijn zoon die op mijn raam klopte. We bleven ongeveer 100 meter verderop van het 'Grote Huis', keek naar de overkant en er kwamen vlammen van 60 meter hoog uit."

Gelukkig zijn de familie van Branson en alle gasten van het resort erin geslaagd om in veiligheid te komen, zonder verwondingen of dodelijke afloop.

Aanwezigheid van geest

Branson legde uit hoe Winslet te midden van de chaos de tegenwoordigheid van geest had om zijn moeder uit gevaar te helpen, ondanks dat hij zich ook zorgen moest maken over de veiligheid van haar kinderen. "Natuurlijk was ze duidelijk wanhopig om haar kinderen naar buiten te krijgen en mijn moeder was erbij, dus nam ze [haar] in haar armen en nam haar mee de trap af," vertelde Branson aan GMA.

Hij wees erop dat hoewel zijn moeder sterk genoeg was om alleen te lopen, Winslet de sleutel was om haar vertrek te bespoedigen."Mijn moeder is 90 en kan lopen", legde hij uit. "Maar het was meer om het proces te versnellen dan wat dan ook. Maar hoe dan ook, ze was geweldig. Ze nam haar in haar armen en haalde ze zo snel mogelijk het huis uit."

In een apart interview met The Telegraph herhaalde de zakenman een gesprek dat hij met Winslet had, waarin ze de hele ervaring gelijkstelde met het gevoel een filmscène te filmen. "Toen ze met haar sprak, zei ze dat het is alsof je op een filmset zit waar je wacht op de woorden 'cut', maar ze komen gewoon niet", zei hij. "Dus het was nogal surrealistisch voor haar om in een echte situatie te zijn."

Zilveren voering

Terwijl al het menselijk leven werd bewaard, slaagde het vuur erin het hele huis tot op de grond te verwoesten. Bransons eerstgeboren dochter, Holly, zou dat weekend ook trouwen met haar toenmalige verloofde, Freddie Andrewes. De trotse vader stond erop dat het huwelijk toch op dezelfde locatie zou doorgaan, alleen op een later tijdstip.

Holly & Richard Branson
Holly & Richard Branson

"We zijn allemaal vastbesloten dat de bruiloft in december doorgaat", herhaalde Branson. "We zullen proberen zoveel mogelijk herbouwd te krijgen voor de bruiloft. Zo niet, dan zullen we wat tenten opzetten, maar we willen zeker dat de bruiloft doorgaat."

De aflevering was echter niet allemaal kommer en kwel, want Winslet zou de zilveren voering op Necker Island gaan vinden. Een paar maanden voor het brandincident had ze haar scheiding van haar tweede echtgenoot, regisseur Sam Mendes, afgerond. Tijdens de vakantie ontmoette ze Bransons neef, Edward Abel Smith (ook wel Ned Rocknroll genoemd) en de twee begonnen te daten. Ze trouwden in december 2012 en zijn sindsdien altijd getrouwd.

Helaas voor de familie Branson stierf Eve uiteindelijk in januari 2021, nadat ze COVID-19 had opgelopen. Desalniettemin zullen zij noch Winslet de gebeurtenissen op Necker Island vergeten, die hun lot schijnbaar voor altijd met elkaar verweven waren.

Aanbevolen: