Het tragische waargebeurde verhaal van Robin Williams

Inhoudsopgave:

Het tragische waargebeurde verhaal van Robin Williams
Het tragische waargebeurde verhaal van Robin Williams
Anonim

Al meer dan 30 jaar was Robin Williams een van de grappigste figuren in de showbusiness.

De legendarische komiek bracht miljoenen fans over de hele wereld geluk en gelach door zijn stand-upcomedy-routines en door zijn hoofdrollen in klassieke komediefilms, waaronder Mrs. Doubtfire en Patch Adams.

Tragisch genoeg stierf Robin Williams in 2014, een verlies dat volgens fans een van de meest trieste sterfgevallen door beroemdheden aller tijden is. Robin Williams was een licht van zonneschijn en vreugde in de wereld, en toen hij weg was, was het licht dat ook.

De acteur zou vandaag 70 jaar oud worden en fans blijven hem eren en herinneren.

Sinds het overlijden van Williams zijn er verschillende details over zijn leven aan de oppervlakte gekomen. Helaas, terwijl zijn optredens op het scherm zoveel gelach opleverden, bevatte zijn echte leven een verzameling droevige momenten tussen de mooie momenten.

Hier is het tragische waargebeurde verhaal van Robin Williams.

Robin Williams voelde zich eenzaam als kind

Hoewel Robin Williams zijn hele leven miljoenen mensen vreugde bracht, begonnen zijn eigen ontberingen toen hij nog een kind was.

Zoals Nicki Swift meldt, ervoer hij vaak eenzaamheid toen hij een kleine jongen was - een feit waardoor hij zich kon verhouden tot zijn Jumanji-personage Alan Parrish.

Zijn vader was een automonteur en zijn moeder was een fotomodel, en beide ouders reisden veel, waardoor Robin werd opgevoed door kindermeisjes en personeel.

Williams vertelde later hoe hij eindelijk contact had met zijn ouders. Nadat hij zijn vader had zien lachen tijdens het kijken naar The Tonight Show with Jonathan Winters, begreep hij dat hij dichter bij zijn vader zou kunnen komen als hij hem aan het lachen kon maken.

Tijdens een interview in 2001 op Inside the Actor's Studio, onthulde Williams dat zijn vader een oud herenhuis huurde, en in zijn eenzaamheid moest hij leren zichzelf bezig te houden.

Hij citeert ook zijn moeder als onderdeel van zijn 'hele komedie-opvoeding', omdat hij van jongs af aan dingen deed om te proberen haar aan het lachen te maken.

Drugs maakten deel uit van de routine van Robin Williams

Zoals veel mensen die in de showbusiness werken, maakte Robin Williams aan het begin van zijn comedycarrière kennis met drugs en raakte al snel verslaafd.

Volgens de biografie van Robin uit 2018 van Dave Itzkoff, tegen de tijd dat Williams tussen 1978 en 1982 een hoofdrol speelde in Mork & Mindy, was cocaïnegebruik een vast onderdeel van de dagelijkse routine van de komiek.

Nadat komiek John Belushi stierf aan een overdosis drugs in 1982, gaf Williams naar verluidt zijn cocaïneverslaving op.

Er is gemeld dat hij daadwerkelijk aanwezig was tijdens de aflevering die Belushi's leven kostte, en op tijd kon stoppen voor de geboorte van zijn zoon Zak.

n 1988, Williams legde zijn beslissing om te stoppen met zijn gewoonte aan People uit en zei: "Zijn dood maakte een hele groep mensen uit de showbusiness bang. Het veroorzaakte een grote uittocht van drugs. En voor mij kwam de baby. Ik wist dat ik geen vader kon zijn en zo'n leven kon leiden."

Robin Williams worstelde met alcoholverslaving

Tijdens zijn vroege jaren in de showbusiness raakte Williams ook verslaafd aan alcohol. Hoewel hij stopte voordat zijn zoon Zak werd geboren, kreeg hij in zijn leven meerdere keren een terugval.

Opmerkelijk genoeg kon de acteur twee decennia nuchter blijven, voordat hij in 2003 terugviel tijdens het filmen in Alaska. Na deze en tussenkomst van de familie ging hij naar een afkickkliniek voor behandeling.

Robin Williams voelde dat hij zijn kinderen in de steek had gelaten

Robin Williams was de vader van drie kinderen: Zachary met zijn eerste vrouw, Valerie Velardi, en Zelda en Cody met zijn tweede vrouw, Marsha Garces.

Volgens Vanity Fair had de acteur naar verluidt het gevoel dat hij zijn kinderen in de steek had gelaten toen zijn huwelijk met Marsha stukliep en zij in 2008 de scheiding aanvroeg.

Zijn kinderen vertelden hun vader dat hij zich niet schuldig hoefde te voelen, maar volgens zijn zoon Zak wilde hij niet luisteren.

"Hij kon het niet horen", herinnert Zak zich (via Vanity Fair). 'Hij heeft het nooit kunnen horen. En hij kon het niet accepteren. Hij was er vast van overtuigd dat hij ons teleurstelde. En dat was triest, want we hielden allemaal zo veel van hem en wilden gewoon dat hij gelukkig was.”

Robin Williams werd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson

In mei 2014 werd bij Robin Williams de ziekte van Parkinson vastgesteld. Hij worstelde al een tijdje met symptomen van de ziekte, waaronder een tremor in zijn handen, een langzame gang en een verzwakte stem.

De degeneratieve aandoening tast het centrale zenuwstelsel van het lichaam aan en schaadt uiteindelijk de motorische functies en cognitie.

Vanity Fair stelt dat dit verwoestend was voor Williams, die bang was de controle over zijn eigen lichaam te verliezen nadat hij zag dat zijn vriend Christopher Reeve vanaf zijn middel verlamd raakte door een gebroken nek.

Naarmate de maanden van 2014 vorderden, begonnen de symptomen van Williams te verergeren. Naar verluidt had hij 's nachts moeite met slapen en had hij last van waanideeën.

Williams ging naar een therapeut, oefende met een fysieke trainer, reed regelmatig op zijn fiets en vond een specialist om hem zelfhypnose te leren.

Het rapport van zijn lijkschouwer toonde aan dat hij Lewy Body-dementie had

Tragisch genoeg stierf Robin Williams op 11 augustus 2014 door zelfmoord. Volgens ABC News toonde het rapport van de lijkschouwer van zijn autopsie aan dat hij Lewy body dementie had, een ziekte die de chemische stoffen in de hersenen aantast en problemen kan veroorzaken met iemands stemming, denken, beweging en algemeen gedrag.

Lewy body dementie kan ertoe leiden dat patiënten extreem grafische hallucinaties ervaren.

Studies hebben aangetoond dat depressie of depressieve symptomen vaak voorkomende bijwerkingen zijn van de ziekte van Alzheimer en dementie met Lewy-lichaampjes.

ABC News theoretiseert dat deze progressieve ziekte de beslissing van Williams om zijn eigen leven te nemen mogelijk heeft beïnvloed.

Aanbevolen: