Hoe 'The Simpsons' hun rock-'n-roll-aflevering maakten

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Simpsons' hun rock-'n-roll-aflevering maakten
Hoe 'The Simpsons' hun rock-'n-roll-aflevering maakten
Anonim

Er is geen gebrek aan fantastische Simpsons-afleveringen. Dit geldt met name voor seizoen 5 tot en met 9. Het is in deze tijd dat we speciale momenten hebben, zoals de Planet of the Apes-parodie en enkele van de beste technologische voorspellingen voor de toekomst. En, zoals de meeste Simpsons-fans weten, heeft de show griezelig gelijk gehad, dus dingen jaren voordat het gebeurt… Serieus, het is echt bizar.

Maar het zevende seizoen van de show bevatte een van de meest iconische Simpsons-verhaallijnen in de geschiedenis van de show… Dit zou het rockconcert zijn dat bekend staat als "Homerpalooza. Deze aflevering wordt liefkozend de "rock and roll-aflevering" genoemd. omdat het veel van de grootste namen in de rock voor die tijd bevatte … Hier is hoe de makers van de show deze rocksterren konden overtuigen om op de show te komen om te worden geparodieerd …

Waarom het idee van een aflevering iets betekende voor de showrunner

Dankzij een prachtige mondelinge geschiedenis van VICE hebben we een ongelooflijk inzicht gekregen in de creatie van deze geliefde Simpsons-aflevering waarin Sonic Youth, Peter Frampton, Cypress Hill en The Smashing Pumpkins allemaal zichzelf speelden. Uiteindelijk ging de aflevering over Homer die worstelde om contact te maken met de muziek waar zijn kinderen van houden. In de aflevering ha alt hij Bart en Lisa van school en neemt ze mee op een roadtrip naar Hullapalooza, een muziekfestival dat net als Lollapalooza reisde.

Homerus hOmerpalooza
Homerus hOmerpalooza

"We wilden dat dit een muziekaflevering zou zijn over wat cool is als je ouder wordt en hoe dat verandert", zei Josh Weinstein, de co-showrunner van de aflevering. Gek genoeg zijn de meeste muzikanten in de show na jaren en jaren niet langer cool. Dit is precies hoe Homer denkt over de rocksterren die worden vermeld, omdat hij te oud is om ze te waarderen.

"Het is nog steeds een van mijn favoriete afleveringen", voegde Josh Weinstein eraan toe. "Omdat het nu iets voor me betekent als ik ernaar kijk, en ik ben 51 jaar oud. En toen ik het produceerde, was ik, wat, zoals, 30 of 29. Ik was een jonge man toen ik ernaar keek en dacht dat ik cool, en nu ben ik zoals Homer en ik voel me erg uncool. En het klinkt waar als je ouder wordt. Het klinkt waar om verschillende redenen. En wat The Simpsons geweldig maakt, is wanneer het waar klinkt en het spreekt tot je leven. Op die manier denk ik dat het een klassieker is."

Hoewel belangrijk voor Josh, werd het uitgangspunt van de aflevering zelf bedacht door schrijver Brent Forrester na zijn eigen ervaringen bij Lollapalooza.

"Alle vervreemding van Homer was mijn ervaring om me daar een loser te voelen", legde Brent uit.

Hoe ze alle beroemde muzikanten naar de sterren hebben gekregen

De waarheid is dat ze de "rock and roll"-aflevering boekten op dezelfde manier als hoe een echt muziekfestival hun talent boekt. De staf van The Simpsons stelde een lijst samen van artiesten die ze wilden hebben en achtervolgden ze vervolgens.

"Je hebt een droomlijst en dan zie je wat er uitkomt", zegt Bonita Pietila, casting director van The Simpsons tegen VICE.

"We wilden iemand hebben die elk type muziek vertegenwoordigt", zei Josh Weinstein. "Dus we wilden iemand van indiemuziek, we wilden iemand van hiphop, we wilden iemand van klassieke rock. Dus zo begonnen we het net te werpen."

Terwijl namen als Bob Dylan en Bruce Springsteen in het rond werden gegooid, namen beide af en zo kwamen ze terecht bij de iconische artiest Peter Frampton. Gelukkig was hun ervaring met Frampton zo positief dat ze een hele show om hem heen wilden doen.

Sonic Youth was de volgende band die werd benaderd, omdat ze een favoriet waren van Simpsons-maker Matt Groening en Josh Weinstein. Sonic Youth greep de kans en vroeg zelfs om hun kijk op het iconische themalied van The Simpsons op te nemen… De producers lieten hen dit graag doen voor de aflevering.

Voor de hiphopact van de show wendden de schrijvers zich tot Cypress Hill, die erg terughoudend was geweest met het uitlenen van hun imago. Maar toen ze een telefoontje kregen van The Simpsons, grepen ze de kans. De show was tenslotte in zijn hoogtijdagen.

Deze keuze kwam uiteindelijk ten goede aan Cypress Hill…

"Ik had echt het gevoel dat het ons openstelde voor een jongere doelgroep toen we The Simpsons deden", vertelde Sne Dog uit Cypress Hill aan VICE.

Het was Courtney Love over The Smashing Pumpkins, maar ze veroorzaakte problemen

Billy Corgan's ongelooflijke grungeband The Smashing Pumpkins was niet de eerste keuze van Josh Weinstein als de waarheid wordt verteld. Volgens hun interview met VICE wilden de schrijvers de band Hole van Courtney Love. Maar, niet verwonderlijk, Courtney Love was echt "moeilijk vast te pinnen". Courtney veroorzaakte ook enkele "interne geschillen".

In het commentaar op de aflevering legde maker Matt Groening uit dat een andere artiest weigerde te verschijnen in de aflevering met Courtney, dus lieten ze het idee varen om de onrustige rockster na te jagen die fysieke confrontaties had met zowel Sonic Youth als Cypress Hill jaar eerder, volgens Entertainment Weekly.

Dus, ze voelen in plaats daarvan aan The Smashing Pumpkins en hebben er een prachtige regel uit gehaald …

"Billy Corgan, Smashing Pumpkins."

"Homer Simpson, beleefd glimlachend."

Uiteindelijk hebben al deze geweldige bands en de momenten die ze kregen bijgedragen aan het succes van de aflevering, die zeker tot een van de best beoordeelde en meest geliefde afleveringen behoort.

Aanbevolen: