De waarheid achter de scène "Steamed Hams" in 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de scène "Steamed Hams" in 'The Simpsons
De waarheid achter de scène "Steamed Hams" in 'The Simpsons
Anonim

Dankzij de 32 seizoenen van The Simpsons (tot nu toe), is er bijna geen gebrek aan fenomenale grappen. Er zijn lopende grappen, zoals de neptelefoontjes van Bart Simpson van Nancy Cartwright naar Moe aan de bar. Maar de eenmalige grappen zijn bijna meestal de beste, zoals de Planet of the Apes-parodie en natuurlijk "Steamed Hams".

Het stukje "Steamed Hams", uitgezonden tijdens wat wordt beschouwd als de "hoogtijdagen" van The Simpsons. De aflevering van het zevende seizoen, "22 Short Films About Springfield", die in april 1996 werd uitgezonden, bevatte een heleboel verschillende verhalen in plaats van alleen zoals gewoonlijk focussen op de familie Simpson. De scene "Steamed Hams", ook wel bekend als "Chalmers vs. Skinner", werd zo populair dat er verschillende internetgroepen, memes en GIF's ontstonden… het vond zelfs zijn weg naar het woordenboek.

Dankzij een verbazingwekkend gedetailleerd verslag van de scène uit MelMagazine weten we nu wat er precies is gebeurd bij het creëren van dit iconische moment…

Over-editing van 'The Simpsons' baarde het kortere segment

Bill Oakley vertelde MelMagazine dat hij en zijn co-schrijver, Josh Weinstein, graag kortere verhalen wilden verkennen, die als segmenten werden weergegeven, binnen een bredere aflevering… vertel…

"Een van de allereerste weken dat Josh Weinstein en ik bij The Simpsons waren, deden ze deze aflevering genaamd 'The Front', die ging over opa die de eer kreeg voor het schrijven van die Itchy & Scratchy-cartoons. In die tijd, [showrunners] Mike Reiss en Al Jean snoeiden de shows strak en kwamen vaak te kort. Dat was bijvoorbeeld de reden waarom die Sideshow Bob rake gag werd herhaald, omdat een aflevering te kort was, " legde Bill Oakley uit.

"Hoe dan ook, 'The Front' was zo kort dat ze eigenlijk een klein stukje schreven met de titel 'The Adventures of Ned Flanders'. Het was echt oubollig en kort, en we vonden het zo grappig. Dus Josh en ik wilden er altijd meer van doen, maar al onze afleveringen waren zo opgeblazen dat we nooit de kans hadden."

Tijdens het schrijven van het zevende seizoen realiseerden Bill en Josh zich dat ze nooit een ander segment in een grotere aflevering zouden kunnen doen… Dus besloten ze een hele aflevering te wijden aan een heleboel verschillende segmenten… En zo werd "22 Short Films About Springfield" geboren.

Waarom "Chalmers VS. Skinner"?

De hele sketch van Chalmers en Principal Skinner kwam van Bill en Josh en gaven hun schrijvers de kans om verhalen te vertellen over hun favoriete secundaire Simpsons-personages.

"Om het eerlijk te maken, het was eigenlijk een soort voetbalwedstrijd en iedereen moest een nummer kiezen en in volgorde gaan en dibs bellen op hun favoriete personages om een klein stukje voor te schrijven", legde Bill Oakley uit. "Mijn allereerste keuze was Superintendent Chalmers en Principal Skinner. Het was misschien gewoon Chalmers, maar ik denk dat Skinner met het pakket kwam."

Bill Oakley hield altijd van Chalmers omdat hij het enige verstandige personage in de hele stad leek.

"Ik hou van die dynamiek waar Skinner een gekke leugen vertelt, Chalmers hem erop aanspreekt, Skinner dan nog een leugen verzint en Chalmers misschien nog een vraag stelt, maar dan opgeeft. Dit was altijd zo grappig voor mij, dat Chalmers min of meer weet dat Skinner liegt, maar hij geeft er niet genoeg om om het na te streven. Ofwel dat, of hij heeft geleerd waar de grenzen bestaan in het Springfield-universum. Hij weet dat je niet te diep graaft, anders word je genaaid."

Gestoomde hammen simpsons chalmers
Gestoomde hammen simpsons chalmers

Bill belde uiteindelijk Chalmers. Hij en de andere schrijvers hadden ongeveer een week om hun segment te schrijven.

"Ik schreef de mijne in één keer op, zoals een zaterdagmiddag of zoiets. Het idee was om deze oubollige situatie te gebruiken - dat de baas langskomt voor het avondeten en iemand het gebraad verbrandt, een sitcom-nietje dat alle ver terug in de tijd van de radio. Dus dat was het uitgangspunt: Chalmers komt eraan en Skinner's verbrandt de ma altijd."

Het beste van het segment zijn natuurlijk alle absoluut belachelijke leugens die Skinner vertelt om uit te leggen wat er aan de hand is… Het beroemdst van allemaal waren de "gestoomde hammen".

De geboorte van de "gestoomde hammen" en zijn blijvende erfenis

"Wat betreft het hele gedoe met 'gestoomde hammen' en 'gestoomde mosselen', ik had gewoon een valse leugen nodig die rijmde, 'zei Bill Oakley over zijn absurd beroemde stuk."Ik wist toen nog niet dat gestoomde mosselen een echt gerecht waren en dat gestoomde hammen gewoon een belachelijke, halfslachtige leugen waren."

Nadat hij zijn segment had ingeleverd, kreeg Bill assistentie van schrijver Ken Keeler, die het lied voor "Steamed Hams" schreef.

"Na de uitzending hebben we er jaren daarna nooit meer iets over gehoord", zei Bill over zijn segment. "Gestoomde ham werd pas in 2016 iets toen een Australische supermarkt gebeld werd door mensen die om gestoomde ham vroegen."

Hoewel niemand precies weet hoe de rage "Gestoomde hammen" in Australië groeide, beweren sommigen dat het te maken heeft met een vrouw genaamd Robin in Nieuw-Zeeland die een Facebook-groep begon. Ze vond de naam grappig voor een groep en kreeg al snel zo'n 7.000 volgers. Het werd echter ter ziele in 2011. Maar dat weerhield het er niet van zich over de hele wereld te verspreiden en zelfs de interesses van beroemdheden als Jeff Goldblum te gluren.

Maar tegen 2016 werd er een Reddit-thread gestart. Het heette "Memed Hams" en is gemaakt door Simpsons-fan Sarah Croft. De draad werd zo populair dat het de Urban Dictionary inspireerde om het formeel als een echte naam in te voeren.

Het is ongelooflijk welke erfenis dit ding heeft opgebouwd dankzij het internet en die-hard Simpsons-fans die graag willen lachen.

Aanbevolen: