Zijn DC-animatiefilms beter dan hun live-actiefilms?

Inhoudsopgave:

Zijn DC-animatiefilms beter dan hun live-actiefilms?
Zijn DC-animatiefilms beter dan hun live-actiefilms?
Anonim

De wereld van animatie heeft ongelooflijk veel mogelijkheden geopend voor de grootste franchises op het grote en kleine scherm. Deze geanimeerde shows en films kunnen iets unieks op tafel brengen en fans die op zoek zijn naar iets anders, tevreden stellen. De MCU, DC en Star Wars hebben allemaal gebruik gemaakt van de animatiegame en DC is uitzonderlijk geweest met hun films.

Door de jaren heen hebben mensen een aantal kritieken gehad op de DCEU, maar het lijkt erop dat hun animatiefilms over het algemeen veel meer liefde krijgen. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan beide formaten, maar het is de moeite waard om te kijken of hun animatiefilms in feite beter zijn dan hun live-actiefilms.

Laten we eens kijken en het opsplitsen!

De animatiefilms maken gebruik van een verscheidenheid aan bronmateriaal

DC-animatiefilms Hush
DC-animatiefilms Hush

Bij het opsplitsen van enkele van de belangrijkste verschillen tussen de animatiefilms en de live-actiefilms, is een ding dat de meeste fans snel zullen opmerken, dat de animatiefilms een schat aan bronnenmateriaal kunnen aanboren. Hierdoor raken DC-animatiefilms veel meer verhalen in vergelijking met hun live-action tegenhangers.

Het maken van een live-actiefilm is moeilijk omdat al het bronmateriaal dat wordt gebruikt, moet worden gecomprimeerd op een manier die past bij het algemene verhaal, en soms zien we dat films draden uit meerdere verhalen gebruiken om naar voren te brengen de best mogelijke film. Als het echter om de animatiefilms gaat, kunnen de teams die ze tot leven brengen, zich concentreren op één bepaald verhaal en de nodige wijzigingen aanbrengen die ze nodig achten.

Hierdoor krijgen fans van de strips de kans om hun favoriete verhalen regelmatiger te zien verschijnen en het biedt ook de mogelijkheid voor degenen die niet bekend zijn met het bronmateriaal om vertrouwd te raken met klassieke DC-verhalen. Dit is een enorm voordeel voor de geanimeerde films, en het is een legitieme reden waarom mensen blijven terugkomen voor meer.

Hoewel het enorm is om een schijnbaar onbeperkte hoeveelheid bronmateriaal voor de animatiefilms aan te boren, is er een negatieve factor die moet worden aangepakt, aangezien iedereen in het bedrijf weet dat dollars zinvol zijn.

De live-actiefilms leveren veel geld op

Dark Knight Christian Bale
Dark Knight Christian Bale

Het zou geen verrassing moeten zijn om te horen dat de live-actiefilms die uiteindelijk op groot scherm verschijnen, uiteindelijk aanzienlijk meer geld opleveren dan de animatiefilms.

In het verleden hebben we DC-films zoals Aquaman de grens van $ 1 miljard zien overschrijden aan de kassa, iets dat geen enkele DC-animatiefilm ooit zal evenaren. Zelfs andere populaire DC-films zoals Wonder Woman, Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad leveren allemaal honderden miljoenen dollars meer op dan de animatiefilms ooit hadden kunnen dromen.

Wat dit laat zien, is dat, hoewel animatiefilms het voordeel hebben dat ze vrijwel elk bronmateriaal kunnen gebruiken dat ze willen, de meeste mensen geneigd zullen zijn om naar een live-actiefilm in de bioscoop te kijken. Dit is een voordeel dat niet genoeg kan worden benadrukt, omdat geld verdienen altijd de hoofdzaak is in het bedrijf.

Natuurlijk, niet elke film die een fortuin binnenha alt aan de kassa is geweldig, maar er v alt iets te zeggen over het feit dat DC in feite geld kan drukken wanneer een van hun grootste personages bij een film betrokken is.

The Rotten Tomatoes Verdict

Flashpoint Paradox-film
Flashpoint Paradox-film

Over geweldige films gesproken, een ander ding dat we hier willen onderzoeken, is wat de critici van deze films vinden. De animatiefilms en de live-action films in de DCEU worden niet altijd geprezen, maar het is interessant om te zien welke films in de loop van de tijd de meeste bijval hebben gekregen.

Volgens Rotten Tomatoes zijn er slechts twee DCEU-films geweest die ten minste 90% op de site hebben kunnen kraken. Wonder Woman en Shazam waren beide uitzonderlijke aanbiedingen voor het grote scherm, maar buiten dat worden de dingen een beetje wankel. Ja, het bedrijf heeft grote successen behaald met andere releases zoals Joker, maar als we alleen naar de DCEU kijken, is het niet zo mooi.

Wat de animatiefilms betreft, staat Flashpoint Paradox aan de top met een echte 100% op de site. Justice League Dark: Apokolips War heeft ook een perfecte score, samen met Batman vs. Robin en Batman: Bad Blood. In deze afdeling winnen de animatiefilms zonder twijfel.

DC heeft veel te bieden met de geanimeerde en live-actiefilms, en echt, het komt allemaal neer op voorkeur. Zelfs dan, zorg ervoor dat je een beetje van beide krijgt.

Aanbevolen: