Hier is hoe 'The Good Dinosaur' Pixar's eerste flop werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'The Good Dinosaur' Pixar's eerste flop werd
Hier is hoe 'The Good Dinosaur' Pixar's eerste flop werd
Anonim

Disney en Pixar vertegenwoordigen een combinatie die het filmspel voor altijd heeft veranderd, en wat begon met de film Toy Story werd uiteindelijk een wereldwijd merk dat synoniem staat voor kwaliteit. Werken met Pixar in welke hoedanigheid dan ook is voor velen een droom die uitkomt, wat betekent dat deze rollen ongelooflijk moeilijk te landen en te behouden zijn. De gelukkigen die het mogelijk maken, staan in de rij voor een potentiële klassieke film onder hun riem.

Hoe geweldig dit duo ook is geweest, ze zijn niet foutloos geweest, en The Good Dinosaur is daar een perfect voorbeeld van. Het had goed kunnen doen, maar uiteindelijk viel deze film uit elkaar aan de kassa en ging in vlammen op.

Laten we de eerste flop van Pixar eens nader bekijken.

Budget en marketing waren niet meer onder controle

De goede dinosaurus Arlo
De goede dinosaurus Arlo

Als het gaat om het maken van films, doen maar weinig studio's dingen die groter en beter zijn dan Disney en Pixar. Dit is tenslotte het dreamteam achter klassiekers als Toy Story, Finding Nemo en Ratatouille. Toen het er echter op aankwam om The Good Dinosaur te maken, kreeg de studio uiteindelijk iets meer dan ze hadden verwacht, en uiteindelijk begon ze aan een project dat hun eerste, echte bom werd.

Natuurlijk zijn de kosten voor het maken en adverteren van de film de meest voor de hand liggende boosdoener. Nu heeft Disney door de jaren heen kosten noch moeite gespaard, en hoewel deze strategie niet altijd heeft gewerkt, verdient de studio vaker wel dan niet geld en blijft aan de top. Helaas liepen de dingen met The Good Dinosaur een beetje uit de hand.

Volgens The Hollywood Reporter verloor de studio $ 350 miljoen op het budget en op marketing. Dit lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat voor een studio als Disney, maar dit werd uiteindelijk veel te veel om aan dit specifieke project uit te geven. De site merkt ook op dat de film zwaar werd vertraagd, waardoor het budget de hoogte inging. Bovendien waren andere aspecten achter de schermen, zoals het binnenhalen van verschillende regisseurs, een ramp voor de studio.

Dus, na te veel geld te hebben uitgegeven en veel te lang te hebben gewacht voordat de film uitkwam, wist het bedrijf dat er iets ergs op komst was. Recensies hadden de foto een beetje een boost kunnen geven, maar toen de recensies voor de film wegvielen, besefte de studio al snel de omvang van de situatie.

Recensies waren niet zo geweldig

Het goede dinosaurusduo
Het goede dinosaurusduo

Het team van Disney en Pixar maakt normaal gesproken veel succes als het gaat om het maken van een werkelijk geweldige film, maar The Good Dinosaur miste elke schijn van de gebruikelijke Pixar-kwaliteit die fans in de loop der jaren waren gaan waarderen.

Volgens Rotten Tomatoes heeft de film momenteel een beoordeling van 76% van critici. Nu lijkt dat misschien niet zo erg, maar het is niet helemaal aan snuiftabak als je naar de beste films van Pixar kijkt. Niet alleen vonden de critici problemen met de film, maar het publiek hield er lang niet zoveel van als eerdere Pixar-projecten.

De beoordeling van 65% van het publiek op Rotten Tomatoes suggereert zeker dat het gemiddelde publiek minder van de film genoot dan een recensent. Hierdoor was er een ernstig gebrek aan mond-tot-mondreclame, wat nadelig bleek te zijn voor de film die opnieuw een Pixar-hit zou worden.

Kort na de release begonnen de kassanummers binnen te stromen, en hoewel Disney wist dat er iets ergs op komst was, kregen ze een brute en onbeschofte ontwaking die hen eraan herinnerde dat ze niet onaantastbaar waren.

De film heeft Disney-miljoenen verloren

De goede dinosaurus Triceratops
De goede dinosaurus Triceratops

Volgens Box Office Mojo kon The Good Dinosaur slechts $ 332 miljoen verdienen aan de kassa. Houd er rekening mee dat Disney niet al het verdiende geld zou houden, wat betekent dat ze niet in de buurt zouden komen van het terugverdienen van de gerapporteerde $ 350 miljoen die ze aan de film hadden uitgegeven.

Het was officieel: Disney en Pixar hadden hun eerste echte flop gemaakt en voor het eerst in hun samenwerking verloren de studio's geld aan een film die ze hadden gemaakt. Ja, het was een smet op wat een smetteloze erfenis was geweest, maar uiteindelijk was hun staat van dienst samen in staat om het negatieve stigma dat deze film genereerde te overwinnen.

Natuurlijk heeft Pixar sinds deze blunder een aantal films uitgebracht die de kassa hebben veroverd en bankroet hebben gemaakt, wat bewijst dat de magie er nog steeds is. Films als Coco, Finding Dory en The Incredibles 2 zijn allemaal enorm succesvol geweest.

De goede dinosaurus had heel veel dingen die hem tegenwerkten, en hoewel het een flop was, ontspoorde het de zaken niet al te erg voor Disney en Pixar.

Aanbevolen: