Hoe Christian Bale werd ontslagen en opnieuw werd aangenomen voor 'American Psycho

Inhoudsopgave:

Hoe Christian Bale werd ontslagen en opnieuw werd aangenomen voor 'American Psycho
Hoe Christian Bale werd ontslagen en opnieuw werd aangenomen voor 'American Psycho
Anonim

Een grote filmrol krijgen is in Hollywood veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, omdat er veel dingen zijn die een artiest in de weg kunnen staan om een vooraanstaande baan te krijgen. Als ze eenmaal op hun plaats zijn vergrendeld, is het meestal goed om te gaan, maar zo nu en dan verliest een artiest zijn plek ten gunste van iemand anders.

Christian Bale is momenteel een van de beste acteurs ter wereld en hij is een enorm succes in het vak. Er was echter een keer een punt voor het filmen van American Psycho, waar de dingen bijna uit elkaar vielen op wat uiteindelijk een enorme doorbraak voor de ster werd.

Laten we terugkijken naar wat er gebeurde met Christian Bale die bijna Patrick Bateman misliep.

Bale werd ontslagen voor de eerste keuze van de film, Leonardo DiCaprio

American Psycho Bale
American Psycho Bale

De eerste keuze voor een rol niet kunnen krijgen en met iemand anders gaan, is een verhaal dat zo oud is als de tijd in Hollywood, en voor het grootste deel komt het meestal goed. Een ding dat je echter niet vaak ziet, is dat een artiest de boot krijgt zodra de beoogde eerste keuze beschikbaar komt om een rol op zich te nemen. Dit is precies wat er met Christian Bale gebeurde toen Leonardo DiCaprio beschikbaar was voor American Psycho.

Voordat de film werd gemaakt, waren er veel artiesten die in de race waren voor de rol van Patrick Bateman, en het is duidelijk nu terug te kijken dat deze rol een enorme kans voor iemand zou zijn. Ondanks de concurrentie was Leonardo DiCaprio de man die de eerste keus was. DiCaprio was echter niet beschikbaar en hierdoor kon Christian Bale de rol krijgen.

Helaas zou Bale al snel uit de rol verdwijnen zodra DiCaprio in staat was om dingen in zijn schema op te ruimen om de rol op zich te nemen. Zo zat Bale zonder werk. Natuurlijk had hij net zo goed iets anders kunnen landen, maar in plaats van om te rollen, bleef Bale zich voorbereiden op de rol alsof er niets was gebeurd.

“Ik ben Engels, dus ik ga nooit naar een sportschool, maar voor die rol was het onderdeel van de hele deal die ik moest gaan. Ik ging nog steeds elke dag naar de sportschool omdat ik dacht: 'Oh, ik ben de film aan het maken' , vertelde Bale aan The Wall Street Journal.

DiCaprio vertrekt, Bale keert terug

American Psycho Bateman
American Psycho Bateman

Het is duidelijk dat Bale iets wist wat iedereen niet wist, want later zou DiCaprio opnieuw uit de rol moeten stappen. Dankzij het feit dat hij in vorm bleef en al een keer eerder in de rol was gecast, kon Christian Bale terugglijden in de plooi om opnieuw Patrick Bateman te spelen.

De spier die Bale had opgebouwd voor de rol, was slechts een van de vele keren dat hij een fysieke transformatie onderging om een personage te spelen. Het lijkt nu misschien de norm voor hem, maar American Psycho was de film die het reguliere publiek liet zien hoeveel moeite hij zou doen om een personage tot leven te brengen.

We hebben wel gezegd dat DiCaprio's schema hem ervan weerhield om Patrick Bateman te spelen, maar er gaan geruchten dat er iets anders in het spel komt. De co-schrijver van de film, Guinevere Turner, vertelde over haar kant van de dingen in een interview.

Turner zou onthullen: Mijn vriend, die net met Gloria Steinem had gesproken, zei dat Gloria Steinem Leonardo DiCaprio meenam naar een Yankees-wedstrijd. Ik geloof dat ze zei: 'Doe deze film alsjeblieft niet. Vanaf 'Titanic' is er een hele planeet vol 13-jarige meisjes die wachten om te zien wat je vervolgens gaat doen, en dit wordt een film met vreselijk geweld tegen vrouwen. Kort daarna stopte Leo, dus wie weet wat er echt is gebeurd?”

De film was een succes

American Psycho Bateman
American Psycho Bateman

Ongeacht wat er werkelijk is gebeurd, één ding is feitelijk: American Psycho was een succes en speelde een belangrijke rol bij het uitgroeien van Christian Bale tot een mainstream-artiest. Natuurlijk had hij al ervaring, maar deze film was cruciaal in zijn carrière die op een belangrijke manier vooruitging.

Nadat American Psycho de bal aan het rollen had gekregen voor Bale, ging hij met grote rollen naar de races. Hij was een groot deel van het succes van de Dark Knight-trilogie, wat nog steeds het grootste succes is dat hij heeft gehad. Bovendien was hij ook te zien in grote films zoals American Hustle, The Big Short, The Fighter, Ford v Ferrari en The Prestige. Niet slecht voor de voormalige ster van Newsies.

Wat die DiCaprio-man betreft, laten we zeggen dat het goed met hem ging. Natuurlijk speelde hij niet Patrick Bateman, maar hij is op zichzelf een legende geworden.

Christian Bale had aanvankelijk zijn kans om Patrick Bateman te spelen misschien verspeeld, maar hij bleef gefocust en bleef geloven dat de rol van hem zou zijn.

Aanbevolen: