Dragon Ball: hier is hoe Goku de eerste werd die Super Saiyan 4 bereikte

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: hier is hoe Goku de eerste werd die Super Saiyan 4 bereikte
Dragon Ball: hier is hoe Goku de eerste werd die Super Saiyan 4 bereikte
Anonim

Goku wordt vaak beschouwd als het centrale personage op Dragon Ball en wordt algemeen erkend als de ster van de show, vanwege zijn duivelse persoonlijkheid en epische vechtscènes. Veel fans van de show hebben zich echter misschien niet gerealiseerd dat zijn reis naar het bereiken van Super Saiyan 4 niet bepaald van een leien dakje ging.

Dragon Ball Goku Super Saiyan God
Dragon Ball Goku Super Saiyan God

Goku's beklimming naar Super Saiyan 4 werd gedwarsboomd door vele angstaanjagende gevechten die Goku maakten tot de door de strijd gehavende schurkenstrijder waar we allemaal van houden.

Wat is Super Saiyan 4?

Het perfecte startpunt is om te definiëren wat Super Saiyan 4 precies is. Mensen die bekend zijn met de show zullen de term Super Saiyan al kennen - het kwam toch voor in verschillende virale memes. Hoewel het vooral de naam is van een angstaanjagend strijdersras.

Goku in Super Saiyan 4-vorm
Goku in Super Saiyan 4-vorm

De Saiyans zijn een ras van buitenaardse wezens in het Dragon Ball-universum die afkomstig zijn uit Universum 7. Ze zijn een groep van nature agressieve krijgers die ernaar streven de sterkste in het universum te zijn. De Saiyans uit Universum 6 zijn echter beschermers, terwijl de Saiyans uit Universum 7 vóór het begin van de Dragon Ball-serie werden vernietigd door de kwaadaardige heer Frieza.

Dus, hoe komt Goku erin?

Nou, het blijkt dat Goku een Saiyan is waarvan Raditz en de anderen denken dat hij is gestuurd om de aarde te vernietigen. Hoewel Goku eigenlijk door Bardock en Gine naar de aarde werd gestuurd om te ontsnappen aan Frieza's vernietiging van planeet Vegeta.

Deze schijnbaar complexe verhaallijn is eigenlijk een verkorte versie van de geschiedenis van de Saiyans, die een gedetailleerde geschiedenis en cultuur hebben in het Dragon Ball-universum en de bron zijn van de epische Saiyan-transformaties.

Dus, hoe bereik je Super Saiyan 4?

Een Super Saiyan-transformatie is een legendarische transformatie die slechts een paar geselecteerde Saiyans hebben kunnen bereiken, en Goku is natuurlijk een van die selecte weinigen.

Volgens de legende is een Super Saiyan een krijger die zuiver van hart is en ontwaakt door woede, en dit zou niet passender kunnen zijn voor Goku, die toevallig de eerste Super Saiyan in eeuwen is die deze vorm bereikt.

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 is een unieke transformatie omdat het alleen aanwezig is in Dragon Ball GT en zelfs nooit is genoemd in de Dragon Ball-manga, en het feit dat het geen deel uitmaakt van de "Super Saiyan" -lijn van transformaties ondanks de naam, wat voor sommigen verwarrend kan zijn.

De geschiedenis achter Goku die Super Saiyan 4 bereikt

Als het gaat om het bereiken van Super Saiyan 4, is het iets complexer dan de vorige Super Saiyan-vormen. De enige manier waarop een Saiyan Super Saiyan 4 kan bereiken, is als hij al een Saiyan is en kan transformeren in een Golden Great Ape en weer bewuste controle over de vorm kan krijgen.

Dit is wat Goku moest doen om het niveau van Super Saiyan 4 te bereiken, en het duurde een tijdje om dit niveau te bereiken, en er waren veel meedogenloze vijanden onderweg.

Goku bereikte voor het eerst de Super Saiyan 4-vaardigheid in de 34th aflevering van Dragon Ball GT getiteld 'Back in the Game', oorspronkelijk uitgezonden in Japan op 22 nd Januari 1997. Met deze iconische aflevering die de allereerste glimp van Super Saiyan 4 biedt.

Goku in Dragon Ball GT
Goku in Dragon Ball GT

Deze ongelooflijke prestatie begon met Goku die transformeerde in een Golden Great Ape en enorme kracht kreeg die Baby Vegeta overtreft. Dit gaat echter niet volgens plan, aangezien Goku alle controle over zichzelf begint te verliezen en de enige manier om dit op te lossen was om ofwel zijn staart te verwijderen of zijn herinneringen terug te krijgen.

Om Goku te helpen, probeert Kibito Kai te transformeren in een schaar om Goku's staart af te knippen, maar Old Kai houdt hen tegen om te onthullen dat als Goku zijn menselijkheid kan herwinnen, hij zal transformeren in het ultieme Super Saiyan-niveau: Super Saiyan 4.

Om dit te bereiken, kijkt Goku naar de foto van hem en zijn gezin op vakantie en herinnert hij zich de dagen op het strand toen Pan een klein meisje was. Pans smeekbeden dringen uiteindelijk door tot Goku, en hij begint de controle over zijn lichaam terug te krijgen.

Met de hulp van Pan krijgt Goku de volledige controle over zijn lichaam terug en begint hij een nieuwe transformatie te ondergaan, wat leidt tot de allereerste glimp van Super Saiyan 4.

Dus daar heb je het, het verhaal achter Goku's transformatie was te danken aan de hulp van Old Kai en Pan. Waar zijn vrienden toch voor?

Aanbevolen: