High School Musical'-fans woedend nadat Monique Coleman onthult waarom Taylor echt hoofdbanden droeg

High School Musical'-fans woedend nadat Monique Coleman onthult waarom Taylor echt hoofdbanden droeg
High School Musical'-fans woedend nadat Monique Coleman onthult waarom Taylor echt hoofdbanden droeg
Anonim

Als je een kind was dat opgroeide in de vroege jaren 2000, wist je van de populaire Disney-franchise High School Musical. En als je je High School Musical herinnert, herinner je je Taylor McKessie.

Taylor, gespeeld door Monique Coleman, was de leergierige geest die naar East High ging en beste vrienden was met Gabrielle Montez (Vanessa Hudgens).

Als het op haar gevoel voor mode aankwam, was Taylor meestal gekostumeerd met bijpassende outfit-en-hoofdbandcombinaties. Haar kenmerkende hoofdbandlook was echter geen willekeurige of stilistische keuze; het was een product van het feit dat er geen professionele haarstylisten op de set waren die wisten hoe ze zwart haar moesten stylen.

Zwarte actrices in de entertainmentindustrie zijn vaak gedwongen om met dit soort situaties om te gaan, omdat er maar weinig kappers in Hollywood op de set zijn die meer dan een beperkt begrip hebben van de Afrikaanse haartextuur. In sommige gevallen worden zwarte actrices gedwongen om hun eigen haar te doen voordat ze een pruik of een set krijgen. Door dit probleem zijn zwarte actrices aanzienlijk benadeeld op sets en in castingkamers.

Taylor McKessie in High School Musical
Taylor McKessie in High School Musical

Om de eerste aflevering van High School Musical die 15 jaar geleden uitkwam te vieren, sprak Insider met Coleman en Lucas Grabeel over de populaire filmserie.

In het interview erkende Coleman de positieve stappen die Hollywood in de loop der jaren heeft gezet met betrekking tot diversiteit op de set. Ze merkte echter ook op dat er nog werk aan de winkel is als het gaat om het inhuren van meer zwarte haarstylisten op de set.

"We zijn veel gegroeid in deze industrie, en we zijn veel gegroeid in vertegenwoordiging, en we zijn veel gegroeid in termen van het begrijpen van de behoeften van een Afro-Amerikaanse actrice," zei ze. “Maar de waarheid is dat ze mijn haar hadden gedaan en ze hadden het heel slecht gedaan aan de voorkant. En we moesten beginnen met filmen voordat ik de kans had om het te repareren."

Coleman onthulde dat de stylisten op de set haar haar "zeer slecht" deden. Ze stelde voor om een hoofdband bij haar outfit te gebruiken, wat later Taylors kenmerkende look werd in de High School Musical-franchise.

"Ik had veel geluk, want de garderobe-afdeling stond erg open voor onze feedback", zei ze.

Fans van de High School Musical-franchise waren er kapot van toen ze het echte verhaal achter Taylors iconische hoofdbanden hoorden. Sommige fans gingen naar Twitter om hun mening over het probleem te uiten:

Ondanks de vooruitgang in Hollywood, blijft dit probleem nog steeds wijdverbreid in de industrie. Vorig jaar onthulde Chilling Adventures of Sabrina-actrice Tati Gabrielle in een Q&A op Instagram dat ze haar eigen haarstylist is voor de show toen een fan haar tijdens de sessie vroeg hoe ze haar korte, golvende blonde look bereikt.

Gabrielle antwoordde: Dus ik doe mijn haar eigenlijk zelf….umm leuk feit… mijn hoofd rond…maar ja, ik doe het zelf.”

Ondanks de obstakels die ze in het verleden moest overwinnen, zei Coleman dat ze dankbaar is voor haar vermogen om te pleiten voor meer diversiteit in Hollywood.

"Ik ben echt dankbaar dat ik iemand ben geweest die vertegenwoordiging kon brengen in een tijd dat er niet veel was," zei ze. "En ik ben zo blij als ik deze volgende generatie jonge kunstenaars zie, en er is gewoon zoveel meer ruimte voor mensen van kleur."

Aanbevolen: