Hoe de cast van 'High School Musical: The Musical' reageerde op het succes van Olivia Rodrigo

Inhoudsopgave:

Hoe de cast van 'High School Musical: The Musical' reageerde op het succes van Olivia Rodrigo
Hoe de cast van 'High School Musical: The Musical' reageerde op het succes van Olivia Rodrigo
Anonim

Vroeger werden Zac Efron en Vanessa Hudgens bekende namen door de High School Musical-filmtrilogie. Toen de films in 2020 nieuw leven werden ingeblazen als een serie, in de vorm van High School Musical: The Musical: The Series, vroegen velen zich af of het hetzelfde succes beloofde voor zijn nieuwe castleden. Het antwoord? Kijk maar naar Olivia Rodrigo. Rodrigo sloot zich aan bij de serie toen deze voor het eerst werd gelanceerd in 2019, op hetzelfde moment dat haar debuutnummer, Driver's License, werd uitgebracht, en in een tijdsbestek van een paar jaar schoot zij, en haar vermogen, omhoog naar internationale roem door records te breken op Spotify en het winnen van talloze muziekonderscheidingen.

Wat vinden haar co-sterren ervan, met zo'n intense opkomst naar roem? Rodrigo is haar mede Wildcats een stap voor, maar zijn ze ondersteunend of zijn er onderliggende spanningen als gevolg? We zullen kijken naar wat Dara Reneé, Joshua Basset en anderen hebben gezegd over het succes van Rodrigo.

Matt Cornet voorspelde Olivia Rodrigo's Grammy Grab

In mei 2021 maakte Olivia haar Saturday Night Live-debuut - een enorme stap voor elke zangeres. In een interview met POPSUGAR onmiddellijk nadat het nieuws bekend werd, deed Matt Cornett, ook bekend als E. J Caswell, zijn beste wensen voor zijn tegenspeler.

Cornett vertelde hoe hij en zijn cast-mates "in paniek raakten" over Olivia's nieuws, maar voegde eraan toe dat "het feit dat ze optreedt op SNL, het verbaast niemand van ons omdat ze hierna letterlijk een Grammy gaat winnen jaar." Matt had vertrouwen in het talent van zijn vriend toen hij Olivia beloofde "volgend jaar een Grammy te krijgen, en als ze dat niet doet, ben ik absoluut geschokt." Hij voegde eraan toe dat Olivia's "muziek zo goed is, en ze is gewoon een geweldig persoon… ik ben zo trots op haar." En ja hoor, een paar maanden later werd Rodrigo genomineerd voor maar liefst 7 Grammies.

Josh Bassett's verwarrende reactie op Olivia's hit

Sinds Driver's License is uitgebracht, wordt er intens gespeculeerd over de inspiratie achter de teksten. Zoals de geruchten gaan, werd het nummer geïnspireerd door Rodrigo's warme en koude relatie met haar on-screen (en mogelijk off-screen) love interest Ricky, gespeeld door Joshua Bassett.

Sprekend met ABC Audio, sprak Bassett zijn steun uit voor Rodrigo toen we ons herinnerden hoe hij "absoluut weggeblazen" was door zijn rijbewijs, eraan toevoegend dat hij toen het werd uitgebracht wist dat het "het grootste nummer in de wereld." Maar een jaar nadat Olivia het nummer uitbracht, werd het ingewikkelder. Basset bracht vervolgens zijn eigen nummer uit, S ecret, waar hij "You're messin' with my life as a career move" zingt, voordat hij eraan toevoegde: "I wish that I can open mijn ogen en de nachtmerrie zijn voorbij / Maar je maakt sensationeel". Veel fans denken dat de teksten van Bassett verwijzen naar het lied van Olivia en dat de liedjes van Josh zijn kant van het verhaal proberen te vertellen. Dit alles maakt het vrij moeilijk om te zeggen wat hij echt denkt over Olivia's carrière.

Maar Joshua Bassett vond Olivia's tip niet erg in SNL

Ondanks het drama rond het rijbewijs, steunde Bassett nog steeds Olivia's volgende nummer, Deja Vu, toen hij op Instagram schreef: "Super laat op dit, maar ik hou zo veel van dit nummer … De wereld kan maar beter uitkijken voor het album!”. Zelfs SNL-schrijvers droegen bij aan het drama toen ze een groep fans van middelbare leeftijd parodieerden die naar Rodrigo's lied luisterden, waarbij de personages een hekel hadden aan Bassett. Bassett was blijkbaar gevleid door het schrijven van SNL en grapte op TikTok dat het een "droom die uitkwam" was voor SNL om hem te noemen.

Kate Reinders is dol op haar leerling

Zoals elke goede lerares heeft Kate Reinders (Miss Jenn van High School Musical) haar favoriete leerling geprezen. Kate vertelde hoe Rodrigo zich niet liet afleiden door haar plotselinge roem. Zoals ze tegen Hollywood Life zei: "Ze was op een dag met ons aan het werk, toen had ze het nummer één nummer ter wereld - toen was ze meteen weer aan het werk met ons!". Voor Kate was het succes van Olivia "geen kwestie van of. Het was gewoon wanneer" en voorspelt dat Olivia de komende jaren succes zal blijven boeken.

"Olivia is de echte deal", verklaarde Kate in hetzelfde interview. Kate beschrijft hoe Olivia tijdens seizoen 2 songteksten uitvoerde die ze zelf had geschreven - een optreden dat haar en de andere castleden deed denken: "Natuurlijk is ze nummer één in de wereld!'

Dara Reneé ondersteunt volledig

Dara speelt Kourtney, de beste vriend van Olivia's personage, Nini. Zelfs ondanks de hoogtepunten van Olivia's daverende succes, is hun vriendschap buiten het scherm sterk gebleven. Op de vraag van ABC Audio of ze trots was op haar castmate, antwoordde ze: “Oh, zeker…. Ik wist gewoon: 'Oh, ze is getalenteerd'." Dara voegde eraan toe dat ze "zo blij" was voor Olivia "om in de positie te zijn die ze is". Als een bewijs van hun vriendschap sloot ze het interview af door haar luisteraars aan te sporen om "haar album te streamen, punt uit.”

De maker van de serie was niet geschokt door Rodrigo's succes

Zelfs de maker van HSM:TM:TS, Tim Federle, heeft duidelijk gemaakt dat hij off-screen voor Olivia is. In gesprek met E! Nieuws, Federle deelde dat hij "opgetogen" was om te horen over Rodrigo's Witte Huis-ontmoeting met de president, maar ondanks de enorme omvang van het evenement, lijkt het erop dat hij niet helemaal geschokt was door dit alles. Hij legde uit: "Als je met Olivia werkt, heb je zoiets van, nou, het is een kwestie van tijd voordat ze de troon bestijgt en het nieuwe top-it-meisje wordt", zegt hij.

Toen hij zijn opwinding over haar toekomst toevoegde, merkte hij op: "Wat haar album bewees, is dat ze het tegenovergestelde is van een one-hit-wonder. Ze is als de poëet-laureaat van een generatie, en ik kan niet wachten om te zien welke andere muziek ze maakt."

Aanbevolen: