Wat doen de sterren van 'The Brat Pack' nu?

Inhoudsopgave:

Wat doen de sterren van 'The Brat Pack' nu?
Wat doen de sterren van 'The Brat Pack' nu?
Anonim

Degenen van een bepaalde leeftijd zullen zich het 'Brat Pack' herinneren.

De New Yorkse tijdschriftjournalist David Blum bedacht de term toen hij enkele van de opkomende jonge acteurs van de jaren tachtig beschreef. Hoewel ze het meest bekend waren omdat ze deel uitmaakten van de legendarische films van John Hughes, waaronder The Breakfast Club en Pretty in Pink, doken ze ook op in andere titels, waaronder The Outsiders en About Last Night.

Dergelijke sterren uit de jaren 80 als Molly Ringwald, Rob Lowe, Emilio Estevez en Demi Moore maakten deel uit van de Brat Pack, en velen van hen werken nog steeds. Als je in dat decennium opgroeide, had je misschien posters van deze sterren aan je slaapkamermuur gehad.

Maar waar zijn ze nu? Wat is er gebeurd met de groep jonge acteurs die gezamenlijk bekend stonden als de Brat Pack? Laten we eens kijken naar enkele van de meest opvallende leden van de groep.

Molly Ringwald

Beroemd om haar 'girl next door'-looks en persona, speelde Ringwald in de jaren 80 in verschillende populaire John Hughes-films, waaronder Sixteen Candles en Pretty in Pink. Ze bleef in dat decennium hoofdrollen vinden in andere films, hoewel deze niet zo iconisch waren als haar Hughes-samenwerkingen. Nadat ze in de jaren 90 naar Parijs was verhuisd, verscheen de actrice in een aantal Franse films, hoewel ze af en toe in de VS bleef werken. De tv-bewerking van Stephen King's The Stand trok in die tijd veel bijval, net als haar optreden als Sally Bowles in een toneelproductie van Cabaret.

Laatst was Ringwald te zien in Riverdale en The Kissing Booth 2, en ze heeft andere projecten in het verschiet, waaronder The Kissing Booth 3 en het mysteriedrama Montauk. Ze woont in New York met haar Grieks-Amerikaanse echtgenoot Panio Gianopoulos en haar twee dochters.

Rob Lowe

Met zijn doordringende blauwe ogen en ruige kaak was Lowe de onbetwiste hartenbreker van de Brat Pack. Zijn status als sekssymbool kwam tot stand dankzij films uit de jaren 80 als St Elmo's Fire en About Last Night, hoewel hij veel fans verloor toen in 1988 een sekstape werd uitgebracht met hem en een 16-jarig meisje. Nadat dit ervoor zorgde dat zijn carrière tot stilstand kwam, kwam Lowe terug met rollen in Bad Influence en Wayne's World, en hij speelde ook met collega Brat Packer Molly Ringwald in The Stand.

Lowe heeft de afgelopen jaren druk gewerkt, maar het is zijn tv-werk dat hem de meeste bijval heeft gegeven, met The West Wing, Parks and Recreation en de recente 9-1-1: Lone Star als de meest opmerkelijke voorbeelden. Tegenwoordig woont Lowe in Santa Barbara, Californië, met zijn vrouw en zonen, en ondanks dat hij nu achter in de 50 is, heeft hij nog steeds die knappe looks behouden waarmee hij de harten van velen won.

Emilio Estevez

Estevez, de broer van Charlie Sheen en zoon van Martin Sheen, heeft er veel aan gedaan om uit de schaduw van zijn beroemde familieleden te stappen. Rollen in The Outsiders en The Breakfast Club bevestigden zijn plaats in de Brat Pack, hoewel hij aan het einde van de jaren 80 overstapte naar meer volwassen tarief, in films zo divers als Stakeout en Young Guns. In de jaren 90 werd zijn naam synoniem met The Mighty Ducks-franchise, hoewel hij in veel andere populaire films verscheen, waaronder Mission: Impossible.

Naast zijn acteerwerk is Estevez ook gaan regisseren. Bobby, The Way (waar hij zijn vader regisseerde) en The Public zijn slechts enkele van de regiecredits die hij heeft gekregen, en hij zal in de nabije toekomst regisseren en schitteren in Young Guns 3. Tegenwoordig is de acteur vrijgezel en woont hij een deel van het jaar in LA en de rest in Cincinnati, Ohio.

Demi Moore

Moore is misschien beroemd geworden met hits uit de jaren 80 als St Elmo's Fire en About Last Night, maar het waren de jaren 90 toen haar carrière echt omhoogschoot. Met haar natuurlijke uiterlijk en talentvolle acteertalenten speelde ze in de ene hitfilm na de andere, waaronder Ghost, A Few Good Men en Indecent Proposal. Helaas ondermijnden een paar slechte carrièrekeuzes, waaronder The Scarlet Letter en Striptease, het succes dat ze had behaald, en veel van haar latere rollen waren in films die nu vergeten zijn.

Demi Moore blijft acteren tot op de dag van vandaag en was onlangs te zien in de miniserie Brave New World en het kritisch gepande COVID-drama Songbird. De actrice heeft zich ook verdiept in een aantal van haar levensstrijd door haar memoires, Inside Out, waar ze haar mislukte relaties met Ashton Kutcher en Bruce Willis optekende. Terwijl ze nog steeds acteert, heeft Moore de glamour van Hollywood verlaten voor het leven in het land, hoewel haar uitgestrekte ranch met een westers thema in Idaho allesbehalve bescheiden is.

Andrew McCarthy

McCarthy was een grote speler in de jaren 80 dankzij zijn jongensachtige charme en zwijmelende goede looks. Rollen in Pretty in Pink, Mannequin en Weekend at Bernie's gaven hem een stevige positie op de Hollywood-ladder, hoewel, hoewel hij nog steeds bezig was als acteur, de films die hij in de jaren 90 koos voornamelijk tweederangs waren. In de jaren 2000 was McCarthy nauwelijks de Hollywood-ster die hij vroeger was, wat waarschijnlijk de reden is waarom zijn laatste carrière voornamelijk op televisie was, met rollen in shows als Kingdom Hospital en Law & Order: Criminal Intent.

Meer recentelijk speelde McCarthy in populaire tv-shows Gossip Girl en 13 Reasons Why, naast andere televisieproducties. Hij is gelukkig getrouwd en woont met zijn vrouw en gezin in New York. Fans van de acteur zullen enthousiast zijn om te weten dat hij een boek heeft geschreven over zijn tijd in de Brat Pack, Brat: an 80s Story, en dit komt in mei van dit jaar uit.

Aanbevolen: