9 A-lijst Hollywood-sterren die hun eigen stunts doen

Inhoudsopgave:

9 A-lijst Hollywood-sterren die hun eigen stunts doen
9 A-lijst Hollywood-sterren die hun eigen stunts doen
Anonim

Of we het nu willen toegeven of niet, de meeste van onze beroemde acteurs en actrices doen het absolute minimum tijdens het maken van een film - ze leren hun tekst en ze zijn klaar. Ze zijn echter niet allemaal zo, sommigen vinden het leuk om hun grenzen te testen en andere dingen uit te proberen, zoals zelf stunts doen, in plaats van een body double te gebruiken.

Natuurlijk lopen dingen niet altijd goed af - vaak eindigen sommige van die acteurs met blessures, maar het is zeker bemoedigend om ze die extra stap te zien zetten voor de rol. Van Jackie Chan tot Angelina Jolie - blijf scrollen om te zien welke celebs de lijst hebben gehaald!

9 Jason Statham

Afbeelding
Afbeelding

Jason Statham is vooral bekend om zijn actiefilms zoals The Transporter en The Mechanic. En hoewel hij meestal een stuntdubbel op de set heeft, is het hem niet vreemd om de stunts soms alleen te doen.

"Als je een kleine film maakt… ik deed 'The Transporter', ze konden zich geen stuntdubbel veroorloven, ik deed bijna elk klein stukje dat ik kon doen", zei de beroemde acteur in een interview met Extra.

8 Tom Holland

Afbeelding
Afbeelding

Behalve dat hij geweldig is in dansen en acteren, lijkt het erop dat Tom Holland ook als stuntman zou kunnen werken. De jonge acteur werd gespot terwijl hij zijn eigen stunts deed tijdens het filmen van Spider-Man 3 in Atlanta. Dit is niet de eerste keer dat Nederland zelf stunts doet - hij heeft het ook gedaan in Spider-Man: Far From Home.

7 Elizabeth Olsen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel bijna alle Marvel-acteurs stuntdubbels op de set hebben, gebruiken sommigen ze niet echt. Een van hen is Elizabeth Olsen, die vooral bekend is vanwege haar rol als Wanda Maximoff in het Marvel Cinematic Universe. In een interview met BBC Radio 1 deelde Elizabeth Olsen enkele van haar mislukte stunts.

“Ja, ik denk dat het de grote run was met alle vrouwen waar we Marvel helpen de handschoen … naar voren te brengen … en ik belandde in de scène op draden en ik verloor mijn evenwicht en viel achterover en kreeg een klap op zijn achterhoofd door de stuntman die aan het rennen was.” zei de Wandavision-actrice.

6 Angelina Jolie

Afbeelding
Afbeelding

In 2009, tijdens het filmen van S alt - een film over een CIA-agent die ervan wordt beschuldigd een Russische slaper-agent te zijn - deed Angelina Jolie zelf stunts. Helaas belandde de actrice in een ziekenhuis nadat ze een blessure had opgelopen tijdens het filmen van een scène - ze kwam in botsing met een tv-monitor terwijl ze op volle snelheid rende. Maar geen zorgen, ze herstelde snel en ging terug naar de set.

5 Josh Hutcherson

Afbeelding
Afbeelding

Een andere acteur die niet bang is voor wat extra rennen, springen of hangen, is Josh Hutcherson. Hij deed niet alleen zelf stunts in The Hunger Games-franchise, maar hij "sprong ook van dak tot dak" op de set van zijn 2012-film Red Dawn. Daarnaast verscheen de beroemde acteur in de muziekvideo van DJ Snake voor "Middle", en raad eens - hij deed de stunts zelf opnieuw.

4 Liu Yifei

Afbeelding
Afbeelding

Als je Disney's nieuwe live-action-adaptatie van Mulan hebt gezien, dan weet je al dat de film boordevol actie en allerlei stunts zit. Maar hier is het ding - actrice Liu Yifei, die het titulaire personage speelt, deed de meeste van haar stunts alleen, ook al was er een stuntpersoon op de set. Volgens Mulan-cinematograaf Mandy Walker heeft ze veel getraind voor de film. Ze deed zelf aan zwaardvechten, vechtsporten, paardrijden en vechtscènes.

3 Kristen Stewart

Afbeelding
Afbeelding

Een andere actrice die niet bang is om een stapje extra te doen als het op haar werk aankomt, is Kristen Stewart. Haar film Charlie's Angels uit 2019 vereiste veel stunts vanwege de vele actiescènes en Kristen deed veel alleen, volgens de regisseur van de film, Elizabeth Banks.

"Allereerst is ze een legitieme actieheldin. Er is geen twijfel over mogelijk. Ze is superbadass in de film. Ze deed zoveel van haar eigen stunts. Heeft al haar training gedaan", onthulde Banks in een interview met CinemaBlend.

2 Jackie Chan

Afbeelding
Afbeelding

Iemand die zeker op deze lijst moet staan, is natuurlijk de legendarische Jackie Chan. Gedurende zijn carrière heeft Chan vaak zelf stunts uitgevoerd, wat resulteerde in tal van blessures. Hij heeft in zijn carrière veel verwondingen opgelopen, waaronder het breken van zijn schedel, het breken van zijn vingers, tenen, heupen, ribben en nek. Maar gelukkig is hij nog springlevend!

1 Cameron Diaz

Afbeelding
Afbeelding

Als je haar films Charlie's Angels en Knight and Day hebt gezien, dan weet je dat Cameron Diaz geen onbekende is in films vol actie. En net als haar collega's uit dit lijstje, vindt ze het ook leuk om af en toe zelf stunts te doen. In andere om vechtscènes te doen in Charlie's Angels, moest ze acht uur per dag, vijf dagen per week, gedurende drie maanden trainen, volgens IMDb. En voor Knight and Day had ze geen stuntdubbel nodig om haar rijstunts te doen.

Aanbevolen: