Wat heeft Lucas Grabeel gedaan sinds 'High School Musical'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Lucas Grabeel gedaan sinds 'High School Musical'?
Wat heeft Lucas Grabeel gedaan sinds 'High School Musical'?
Anonim

Aangezien de meeste tiener- en kinderfilms de hoofdrol spelen in films en shows waar jonge mensen zich mee kunnen identificeren, zijn het meestal de acteurs waar mensen het meest nostalgisch over zijn. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld heel veel mensen die intense nostalgie voelen naar de sterren van de High School Musical-trilogie.

Als de meeste mensen denken aan de sterren van de High School Musical-franchise, zijn het mensen als Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale die als eerste in je opkomen. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is dat hoewel Lucas Grabeel een cruciale rol speelde in de succesvolle High School Musical-films, veel voormalige fans hem sindsdien uit het oog zijn verloren. Dat roept een voor de hand liggende vraag op, wat heeft Grabeel gedaan sinds High School Musical ?

De wereld veroveren

Vóór de release van High School Musical in 2006, lijkt het waarschijnlijk dat de krachten van Disney de verwachtingen voor de prestaties hadden gemeten. Nadat de film echter debuteerde op Disney Channel, werd het een absolute sensatie. Bovendien zou de film enorme zaken gaan doen zodra hij op homevideo werd uitgebracht.

Gezien het enorme succes dat High School Musical genoot, duurde het niet lang voordat er een vervolg kwam dat aantoonbaar nog populairder was dan het origineel. High School Musical 2 was zelfs zo'n groot succes dat de laatste film in de serie in de bioscoop werd uitgebracht. Natuurlijk zijn er andere tv-programma's geweest die de sprong naar het grote scherm hebben gemaakt, maar het is nog steeds geweldig elke keer dat dat gebeurt. Tot verbazing van absoluut niemand presteerde High School Musical 3: Senior Year buitengewoon goed en werd de erfenis van de franchise verder gecementeerd.

Voortgezette carrière

Sinds High School Musical 3: Senior Year in 2008 werd uitgebracht, heeft Lucas Grabeel ontzettend veel bereikt. Hoewel Lucas Grabeel bijvoorbeeld geen grote filmster is, betekent dat niet dat hij de afgelopen twaalf jaar niet op het grote scherm is verschenen. Helaas hebben veel van de films waarin Grabeel speelde niet veel indruk gemaakt, waaronder The Legend of the Dancing Ninja, I Kissed a Vampire en Dragon Nest: Warriors' Dawn. Grabeel verscheen echter wel in een paar opmerkelijke films, College Road Trip en Milk.

In de afgelopen jaren heeft Lucas Grabeel het grootste deel van zijn succes als tv-ster genoten. Zo speelde Grabeel Superboy tijdens een aflevering van Smallville, deed hij mee aan Chopped en speelde hij in de sitcom Switched at Birth. Grabeel heeft de afgelopen jaren ook bewezen een volleerd stemacteur te zijn, aangezien hij heeft bijgedragen aan shows als Family Guy, Robot Chicken, Elena of Avalor, Doraemon en Spirit Riding Free. Naast al die rollen, sprak Grabeel tot voor kort de hoofdpersoon in de Nickelodeon- en Netflix-animatieserie Pinky Malinky.

Terugkijken

Toen High School Musical: The Musical: The Series debuteerde op Disney+, deden veel fans van de franchise terugkijken op de films waar ze tijdens hun jeugd van hielden. Sinds Lucas Grabeel optrad tijdens een aflevering van High School Musical: The Musical: The Series, nam hij uiteindelijk deel aan een reeks interviews. Tijdens die gesprekken sprak Grabeel over zijn oorspronkelijke High School Musical-periode en hij had een aantal interessante dingen te zeggen.

Terwijl hij in 2019 met TV Line sprak, sprak Lucas Grabeel over de publieke perceptie van zijn High School Musical-personage en het privégesprek dat informeerde hoe hij hem portretteerde. "Mensen hebben me altijd gevraagd of Ryan homo was. Ik heb veel optredens gezien van de tournees of middelbare scholen of gemeenschapstheaters, en ze nemen Ryan altijd mee naar die plaats waar ze veel te overdreven zijn. Dat is prima, maar dat is niet precies de manier waarop ik het speelde. Ik had veel gesprekken met [regisseur Kenny Ortega] over zijn eigen ervaringen op de middelbare school. Hij was niet buiten, en hij rende niet zo rond, maar hij had die energie in zich."

Tijdens een optreden in 2020 op TMZ via videochat, gaf Luca Grabeel toe dat hij, hoewel hij het heerlijk vond om in de High School Musical-serie te spelen, die rol vandaag waarschijnlijk niet zou spelen. Het is zijn verdienste dat de reden waarom Grabeel zijn HSM-rol vandaag zou doorgeven een geweldige is.

"Er zijn zoveel ongelooflijk getalenteerde homo-acteurs die het ook zouden kunnen, dus als High School Musical vandaag zou worden gemaakt, weet ik niet of ik Ryan zou spelen. Ik zou het dolgraag willen, maar het laatste wat ik wat je wilt doen, is een kans wegnemen van andere mensen, "voegde hij eraan toe. "Als hetero blanke man weet ik dat ik, zelfs zonder te proberen, kansen van andere mensen heb afgepakt."

Later tijdens datzelfde TMZ-interview onthulde Lucas Grabeel dat High School Musical-regisseur Kenny Ortega hem had verteld dat het in de jaren 2000 niet zou vliegen om een openlijk homoseksueel personage in een kinderfilm te hebben."Hij zei:" Nou, ik bedoel, het is soms een gevoelig onderwerp met kinderprogramma's - ik weet niet zeker of Disney nu klaar is voor dat soort dingen. Ik ben het er absoluut mee eens dat hij dat is en ik denk dat we hier een kans hebben om een echt persoon te laten zien." Aangezien Ortega homo is, moet het pijnlijk voor hem zijn geweest om met die situatie om te gaan, vooral omdat er veel geweldige LGBTQ+-personages zijn geweest en die gemeenschap vertegenwoordiging verdient.

Aanbevolen: