Deze film verdiende meer dan $ 300 miljoen met 5% op Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

Deze film verdiende meer dan $ 300 miljoen met 5% op Rotten Tomatoes
Deze film verdiende meer dan $ 300 miljoen met 5% op Rotten Tomatoes
Anonim

Het maken van het als regisseur in Hollywood is een moeilijke onderneming voor elke filmmaker, maar er is maar één film nodig om iemands leven volledig te veranderen. Zoals we hebben gezien bij mensen als Tim Burton of Kevin Smith, brengt elke filmmaker een unieke stijl naar de tafel, en als ze eenmaal het publiek aanspreken, zullen ze jarenlang aan het werk zijn.

Tijdens het einde van de jaren 90 dropte M. Night Shyamalan zijn eerste grote hit en werd hij een van de populairste filmmakers ter wereld. Na een aantal grote hoogtepunten, kwam de filmmaker een aantal vreselijke dieptepunten tegen, waaronder het maken van een film die slechts 5% kreeg op Rotten Tomatoes. Ondanks de recensies verdiende de film nog steeds $ 300 miljoen.

Laten we de film in kwestie even bekijken.

M. Night Shyamalan heeft een aantal enorme hits gehad

In de jaren 90 kwam M. Night Shyamalan ten tonele dankzij zijn ongelooflijke filmvaardigheden, en het duurde niet lang voordat de filmmaker werd gezien als iemand die decennialang in Hollywood kon gedijen. Het decennium had al geleid tot namen als Quentin Tarantino, en Shyamalan leek de volgende man.

Met hits als The Sixth Sense, Unbreakable en Signs van 1999 tot 2002 kon de regisseur in dat tijdperk van zijn carrière gewoon niet missen. Hij heeft zelfs een aantal recente aanbiedingen gehad, zoals Split, die aanslaan bij het publiek.

Hoe geweldig het ook was om zijn klim naar de top te zien, zelfs Shyamalan was niet immuun voor het laten vallen van een paar blindgangers.

Een paar van zijn Flims zijn plat gevallen

M. De grootste hits van Night Shyamalan zijn zeker wat de meeste mensen onthouden, maar het is moeilijk om zijn misbaksels te negeren. Vrijwel elke filmmaker legt op een gegeven moment een ei en Shyamalans blindgangers waren het onderwerp van veel discussie van filmfans die van zijn eerdere werken hadden gehouden.

Films als The Happening, After Earth en Lady in the Water zijn enkele van zijn werken die niet op dezelfde manier aansloegen als grote hits zoals Signs. Nogmaals, bijna elke regisseur heeft wel een paar films zoals deze, maar gezien de lovende kritieken die Shyamalan ontving, is het bijna alsof de fans deze flauwe films persoonlijk opvatten.

The Happening, in het bijzonder, is een Shyamalan-film die veel warmte van mensen vergde, en zelfs Mark Wahlberg, die in de film speelde, had er iets over te zeggen.

"Het was echt een slechte film… f it. Het is wat het is. F bomen, man. De planten. F it. Je kunt het niet kwalijk nemen mij omdat ik wilde proberen een natuurkundeleraar te spelen. Ik speelde tenminste geen politieagent of een boef, "zei de acteur.

Als je de slechtste films van Shyamalan doorneemt, v alt er een op door zijn score op Rotten Tomatoes en zijn vermogen om op de een of andere manier een paar honderd miljoen te verdienen aan de kassa.

'The Last Airbender' kreeg vreselijke recensies en verdiende meer dan $ 300 miljoen

Gebaseerd op de legendarische animatieserie, wilde The Last Airbender iets groots doen op het grote scherm. Aanpassingen als deze komen niet altijd goed uit, maar met Shyamalan aan boord met een getalenteerde cast, was er hoop dat deze film aan de verwachtingen kon voldoen.

Spoiler alert: dat deed het niet.

Momenteel heeft deze film een 5% op Rotten Tomatoes. Het werd verscheurd door zowel critici als fans, en sommige recensies trokken niets uit.

Volgens de recensie van Ain't It Cool, "Geladen door [een] eindeloze aanval van verklarende dialoog die onhandig wordt geleverd door acteurs die over de hele linie slechtste carrièreprestaties geven, is The Last Airbender zo waanzinnig slecht dat het een wonder dat het ooit voor camera's heeft gekregen."

Ja, deze film was van alle soorten slecht, en het leek alsof niemand iets fatsoenlijks te zeggen had over de film. Film is natuurlijk subjectief, maar het is behoorlijk veelzeggend wanneer zowel critici als fans bereid zijn een film volledig te dumpen. Deze twee partijen zijn het niet altijd eens over dingen als het gaat om grote films, maar het leek alsof iedereen The Last Airbender haatte.

Op de een of andere manier was deze film in staat om meer dan $ 300 miljoen op te halen aan de wereldwijde kassa. Desalniettemin ging het kritisch in vlammen op en wordt het bijna vergeten door degenen die het moesten doorstaan.

Gelukkig heeft deze film Shyamalan's carrière niet echt verpest, maar het heeft er ook zeker niet aan bijgedragen. Het voordeel van de succesvolle cartoon erachter deed weinig om deze film kritisch te helpen, maar het leverde toch een behoorlijk bedrag op aan de kassa.

Aanbevolen: