De geannuleerde 'E.T.' Vervolg zou veel donkerder zijn dan het origineel

Inhoudsopgave:

De geannuleerde 'E.T.' Vervolg zou veel donkerder zijn dan het origineel
De geannuleerde 'E.T.' Vervolg zou veel donkerder zijn dan het origineel
Anonim

De filmindustrie heeft door de jaren heen een aantal ongelooflijke films en filmmakers geproduceerd, en sommige combinaties waren gewoon zo bedoeld. Het is ongetwijfeld moeilijk om alle juiste stukken bij elkaar te brengen, maar het koppelen van de juiste regisseur aan de juiste film is een van de belangrijkste stappen bij het maken van films. Kijk maar naar het succes dat iemand als James Cameron heeft gevonden door de juiste projecten te leiden.

In de jaren 80 maakte Steve Spielberg furore toen hij E. T. in een van de grootste regisseur-projectcombinaties aller tijden. Zowel Spielberg als de film blijven legendarisch, maar op een gegeven moment was er een bizar vervolg in ontwikkeling.

Laten we terugkijken op het voorgestelde vervolg voor E. T.

E. T. Werd een klassieker

ET Film
ET Film

In 1982 was de wereld van de cinema aan het veranderen en Steven Spielberg, die in het voorafgaande decennium al naam had gemaakt, leidde de aanval naar een nieuw tijdperk. Datzelfde jaar, E. T. The Extra-Terrestrial zou in de bioscoop verschijnen en een van de meest gevierde films ooit worden.

Voorafgaand aan E. T. Steven Spielberg werd een klassieker en had zichzelf al bewezen als een uitzonderlijke filmmaker die in staat was veel geld te verdienen aan de kassa. In 1975 werd Spielberg een begrip bij Jaws en van daaruit zou hij andere hits regisseren zoals Close Encounters of the Third Kind, 1941 en Raiders of the Lost Ark op weg naar zijn regietaken voor E. T. Dankzij het feit dat we al enorme successen behaalden, werd er veel geanticipeerd op deze nieuwe film.

Na het reciteren van lovende kritieken, E. T. werd de meest winstgevende film aller tijden, maar werd meer dan tien jaar later overtroffen door een andere Spielberg-klassieker: Jurassic Park. De kassabonnen van E. T. hielp zijn plaats bovenaan de industrie te vestigen, en de daaropvolgende onderscheidingen zorgden ervoor dat het nog jaren herinnerd zou worden. Tot op de dag van vandaag wordt het beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt.

Dankzij het succes van de film begonnen mensen zich af te vragen of Spielberg een vervolg in petto had. Het bleek dat de veelgeprezen regisseur zich in feite aan het voorbereiden was om een vervolg te maken, en zo te horen is het misschien maar beter dat hij dat niet deed.

Het vervolg zou veel donkerder worden

ET Film
ET Film

E. T. was in staat om verschillende tonen en thema's overal met succes in evenwicht te brengen, wat deels de reden is waarom het wordt beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt. Het vervolg zou te veel hebben gehad om waar te maken, en het feit dat deze film veel donkerder van aard zou zijn, zou er niets aan hebben bijgedragen.

Nagesynchroniseerde E. T. II: Nocturnal Fears, het voorgestelde vervolg dat werd ontwikkeld door Spielberg en Melissa Mathison, ging zich richten op Elliott en zijn vrienden die werden ontvoerd door kwaadaardige buitenaardse wezens en hun best deden om in contact te komen met E. T. voor wat hulp. Ja, dat is echt waar het vervolg zich op zou richten.

Bovendien zou onze dierbare vriend, Elliott, marteling ondergaan door deze nieuwe buitenaardse wezens die naar de aarde kwamen, voordat E. T. komt door en redt de dagen, volgens Looper. Het is bijna moeilijk voor te stellen dat dit ooit in de buurt zou zijn gekomen, als je bedenkt hoe anders het is dan het origineel. Alleen al de donkere natuur is meer dan genoeg voor mensen om wenkbrauwen op te trekken, maar nogmaals, een studio zou bereid zijn geweest om de dobbelstenen te gooien na het succes van de eerste film.

Deze film is er echter nooit gekomen.

Het kwam nooit tot leven

ET Film
ET Film

Soms kunnen ideeën het beste op de pagina worden bewaard en ver, ver weg van het grote of kleine scherm. Er zijn veel slechte vervolgideeën ingeblikt en Nocturnal Fears is een van deze beruchte annuleringen. Stelt u zich eens een wereld voor waar Nocturnal Fears en Beetlejuice Goes Hawaiian daadwerkelijk de theaters hebben bereikt.

Volgens Syfy zei Spielberg toen hij sprak over het vervolg: Vervolgingen kunnen erg gevaarlijk zijn omdat ze je waarheid als artiest in gevaar brengen. Ik denk dat een vervolg op E. T. zou niets anders doen dan het origineel van zijn maagdelijkheid beroven.”

Na verloop van tijd, E. T. heeft zijn verbazingwekkende erfenis kunnen behouden, en we denken dat dit deels wordt toegeschreven aan het feit dat dit vervolg nooit het daglicht heeft gezien. De behandeling ervoor zweeft al jaren online rond, maar de meeste mensen kiezen ervoor om het helemaal te vermijden, zodat de eerste film niet wordt aangetast.

E. T. is een van de beste films ooit gemaakt, maar het vervolg had een van de slechtste films kunnen zijn die op het grote scherm waren verschenen, als de behandeling tot leven was gekomen.

Aanbevolen: