Zal er na het enorm succesvolle origineel en vervolg een Top Gun 3 komen?

Inhoudsopgave:

Zal er na het enorm succesvolle origineel en vervolg een Top Gun 3 komen?
Zal er na het enorm succesvolle origineel en vervolg een Top Gun 3 komen?
Anonim

Meer dan twee decennia later voelt niet alleen Tom Cruise behoefte aan snelheid. Over de hele wereld vliegt Top Gun: Maverick, het vervolg op Cruise's Top Gun uit 1986, hoog in de lucht en is tot nu toe $ 1,2 miljard aan de kassa gestegen. Cruise mag dan gewend zijn aan blockbusterhits, zijn langverwachte Top Gun-vervolg is zijn grootste film tot nu toe geworden.

En nu, met het succes van de film, wil iedereen het alleen maar hebben over de vraag of er een derde deel komt.

Tom Cruise kreeg een Top Gun-vervolg tijdens het fotograferen van Mission: Impossible

In 2017 liet producer Jerry Bruckheimer regisseur Joseph Kosinski een script zien dat hem zou inspireren om een vervolg op Top Gun te maken. "Dus ik las het script, ik had wat ideeën, en Jerry vond die ideeën leuk", zei Kosinski.

Natuurlijk kan er nooit een Top Gun-vervolg komen zonder dat Cruise terugkeert als Maverick. Rond die tijd was de acteur echter hard aan het werk aan een Mission: Impossible-film en Bruckheimer wist dat als ze hem wilden pitchen, dat tussen de opnames door moest gebeuren.

“Dus we vlogen naar Parijs, waar Tom Mission: Impossible aan het filmen was, we kregen ongeveer een half uur van zijn tijd tussen de setups”, herinnert Kosinski zich. "En ik had eigenlijk 30 minuten om deze film te pitchen, wat ik me niet realiseerde toen we overvlogen."

Toen ze daar aankwamen, wilde Cruise echter "echt niet" een vervolg maken. Toch was Kosinski vastbesloten. "Het is een van die momenten als regisseur, je hebt er een op elke film, waar je ter plaatse bent om te beargumenteren waarom deze film gemaakt moet worden", legde hij uit. "Ik had 30 minuten om het te doen."

Het bleek dat de 30 minuten durende pitch voldoende was om Cruise te overtuigen. "Ik heb net het idee geopperd dat Bradley Bradshaw (Miles Teller) opgroeit om marinevlieger te worden, en dat hij en Maverick deze verbroken relatie hebben die nooit is hersteld", herinnert Kosinski zich."Nu Maverick wordt teruggeroepen om deze groep studenten te trainen om op een missie te gaan waarvan hij weet dat die heel, heel gevaarlijk is."

Vanaf daar ging het snel. "Hij [Cruise] pakte de telefoon, belde het hoofd van Paramount Pictures en zei: 'We maken nog een Top Gun'", herinnert Kosinski zich. "Het is behoorlijk indrukwekkend om op dat moment de kracht van een echte filmster te zien."

Tom had specifieke voorwaarden voor Maverick

Tegelijkertijd had Cruise ook enkele voorwaarden. Om te beginnen stond hij erop dat zijn voormalige tegenspeler Val Kilmer ook zijn rol zou hernemen. Daarnaast moesten een aantal castleden vlieglessen volgen. Deze omvatten Teller, Glen Powell en Monica Barbaro.

“We zijn begonnen met de Cessna 172 en we hebben ze door het basisvliegen geleid. Hierdoor konden ze zien hoe het was om op te stijgen, te landen en te weten waar ze moesten kijken en hun handen konden neerleggen', legt Kevin LaRosa Jr., de luchtfotocoördinator van de film uit.

Vanaf hier trainden ze in andere vliegtuigen, en gingen uiteindelijk door naar de F/A-18. Tegen die tijd herinnerde LaRosa Jr. zich dat de castleden 'zelfverzekerd waren en zich goed voelden'. "Ze hoefden zich geen zorgen te maken dat ze in deze krachtige straaljager zaten die door canyons vloog", voegde hij eraan toe.

Komt er een Top Gun 3?

Ondanks Top Gun: Maverick's miljardenaanwinst aan de kassa, heeft Paramount nog geen commentaar gegeven op de mogelijkheid van een Top Gun 3. Wat Cruise betreft, het lijkt erop dat de A-lister het al serieus overweegt. "Ik heb er een aantal gesprekken met hem [Tom Cruise] over gehad", onthulde Teller zelfs aan Entertainment Tonight. "We zullen zien." Later voegde de acteur er ook aan toe: "Dat zou geweldig zijn, maar dat is allemaal aan TC. Het is allemaal aan Tom.”

En voor het geval iemand het zich afvraagt: het lijkt erop dat Teller bijna terugkeert als Rooster, vooral nu Top Gun: Maverick de grootste film van het jaar tot nu toe wordt. "Dat is zeker wat mijn team heeft gezegd voor deze toekomstige onderhandelingen", merkte de acteur gekscherend op.

Wat Kosinski betreft, hij gelooft ook dat Top Gun 3 uitsluitend van Cruise zou afhangen. “Het duurde 36 jaar voordat Tom ermee instemde om dit te doen! Hij is degene die overtuigd moet worden', aldus de directeur. “Zo is dit project begonnen, met Jerry en ik die naar Parijs gingen om Tom over te halen. Het draait allemaal om het verhaal. Het draait allemaal om emotie. Als we een manier kunnen bedenken, een reis voor Maverick om terug te gaan en bij deze jonge piloten te zijn en iets uit te vinden, zou het misschien kunnen gebeuren. Ik denk dat we voor nu gewoon moeten genieten van het feit dat we deze hebben.'

Op dit moment heeft Cruise al verschillende toekomstige projecten op stapel staan, waaronder twee Mission: Impossible-films en een naamloze filmsamenwerking met NASA en Elon Musk's SpaceX. En met het succes van Top Gun: Maverick is de acteur wellicht ook meer geneigd om nu een vervolg te doen op Edge of Tomorrow met Emily Blunt.

Aanbevolen: