De reboot van 'Married With Children' zal heel anders zijn dan het origineel (en fans zijn enthousiast)

Inhoudsopgave:

De reboot van 'Married With Children' zal heel anders zijn dan het origineel (en fans zijn enthousiast)
De reboot van 'Married With Children' zal heel anders zijn dan het origineel (en fans zijn enthousiast)
Anonim

Married… With Children was een verrassingshit in de sitcomwereld.

Schrijvers Ron Leavitt en Michael G. Moye, die de voorspelbare, suikerzoete familiesitcoms van de jaren '80 beu waren, grepen de kans om een nieuwe draai aan een serie te bedenken voor het jonge Fox-netwerk. De schrijvers van Diff'rent Strokes en Laverne & Shirley besloten tegen elke norm in te gaan.

Het verhaal dat ze bedachten, ging over een familie uit Chicago, met de werktitel Not the Cosbys.

De verhaallijnen die de schrijvers bedachten, bevatten de disfunctionele Bundy-familie en verlegden constant de grenzen. Omgedoopt tot Married… with Children, werd de serie Fox's eerste prime-time show. De show heeft een indrukwekkende gemiddelde score van 99% op Rotten Tomatoes. Het is nu gerangschikt als een van de beste sitcoms aller tijden.

Première in 1987, de show liep voor een indrukwekkende 11 seizoenen voordat ze werd geannuleerd. Fans waren verbijsterd toen Fox het losliet zonder een goede seriefinale.

'Married… With Children' wordt nieuw leven ingeblazen in een verrassend nieuw formaat

Fans waren verheugd om te horen dat de voormalige sitcom-gigant eindelijk terugkeert. Ze waren echter verrast om te horen dat het in de vorm van een animatieserie zal zijn. De eerste reacties van fans zijn gemengd.

Hoewel fans teleurgesteld zijn dat ze hun favoriete acteurs niet op het scherm zullen zien, zeggen insiders uit de industrie dat dit om een aantal redenen de beste optie is.

Married… with Children eindigde 25 jaar geleden. Omdat de cast er allemaal heel anders uitziet en duidelijk ouder is, zorgt animatie ervoor dat de personages en de setting er hetzelfde uitzien, waardoor het verhaal verder kan gaan waar seizoen 11 eindigde, in plaats van te proberen redenen voor het verschil te bedenken.

In zijn zoektocht om afstand te nemen van de stijl van andere sitcoms van die tijd, bevatte Married… With Children onzedelijke en grove, controversiële humor. De serie werd zelfs een hit nadat een verontwaardigde huisvrouw uit Michigan een campagne voor het schrijven van brieven begon over televisie en fatsoen.

Hoewel sommige adverteerders als gevolg daarvan hun advertenties uit de show haalden, bracht de toegenomen publiciteit rond de serie het in de schijnwerpers en creëerde een enorm publiek.

De stijl van comedy is echter uit de mode geraakt en een reboot met hetzelfde soort verhaallijnen en dialoog zal waarschijnlijk een enorme reactie op sociale media opleveren.

Het formaat van animatie verwijdert die beperking en plaatst het in dezelfde arena als The Simpsons, South Park en Family Guy.

Animatie voor volwassenen is in populariteit toegenomen en is de laatste jaren een populaire trend geworden. Het is ook goedkoper geworden om te produceren. Bovendien hoeven producenten zich geen zorgen te maken over de drukke schema's van sterren.

Goed nieuws voor fans is dat de acteurs allemaal hebben ingestemd om terug te komen en hun personages in te spreken.

‘Getrouwd met kinderen’ maakte sterren uit de cast

Ed O'Neill, die de rol van ontevreden schoenenverkoper Ed Bundy speelde, verloor aanvankelijk ander tv- en filmwerk, omdat niemand hem serieus zou nemen. Naast het werken aan andere sitcoms, speelde hij in een andere enorm succesvolle show - Modern Family - waardoor hij een van de acteurs was met de langstlopende sitcom-carrières.

Hij verdiende ook enorm veel geld met de show.

Hoewel Katey Sagal niet de eerste keuze was voor de rol van Peggy, creëerde ze een van de meest memorabele personages in het sitcom-genre. Sagal speelde jaren later in een andere succesvolle show (Sons of Anarchy) en bracht drie jaar door in de sitcom 8 Simple Rules.

Christina Applegate speelde de mooie maar niet al te scherpe Kelly Bundy in de populaire sitcom.

Vandaag is ze vooral bekend door haar hoofdrol in de Netflix-originele Dead to Me.

David Faustino speelde de slappe zoon van Peg en Ed, Bud. Sinds het einde van Married… With Children richt hij zich op een carrière als stemacteur, waarbij hij personages uitspreekt in animatieseries, waaronder Batman Beyond, Johnny Bravo en The Legend of Korra. Daarnaast treedt hij op als een rapartiest genaamd Lil Gweed (een verwijzing naar zijn Italiaanse afkomst).

Fans kijken ernaar uit om hun favorieten te horen, ook al zijn ze in geanimeerde vorm. De meeste fans willen graag zien hoe ze worden afgebeeld.

De serie wordt gepitcht op zowel netwerken als streamingsites.

Aanbevolen: