De reden waarom Mark Wahlberg wordt beschouwd als de meest overbetaalde acteur in Hollywood

Inhoudsopgave:

De reden waarom Mark Wahlberg wordt beschouwd als de meest overbetaalde acteur in Hollywood
De reden waarom Mark Wahlberg wordt beschouwd als de meest overbetaalde acteur in Hollywood
Anonim

Star Mark Wahlberg is een van de meest succesvolle acteurs van zijn tijd, en om te zeggen dat hij een onconventionele weg naar de top heeft bewandeld, zou een understatement zijn. Na te zijn begonnen als rapper en model, stapte Wahlberg over op film en liet hij langzaam de wereld zien dat hij zijn mannetje kon staan met Hollywood-zwaargewichten.

Ondanks zijn succes is Wahlberg in het verleden uitgeroepen tot de meest overbetaalde acteur in Hollywood, en het bewijsmateriaal dat voor deze zaak werd gepresenteerd, geeft een interessant beeld van zijn salaris en zijn kassaprestaties.

Laten we eens kijken en het bewijs zien.

Hij verdiende $68 miljoen van juni 2016 tot juni 2017

Mark Wahlberg première
Mark Wahlberg première

Er wordt gezegd dat een persoon wordt betaald wat hij waard is voor zijn beroep, maar ondanks dit sentiment heeft Forbes ooit een lijst samengesteld met de meest overbetaalde acteurs in heel Hollywood. Bovenaan deze lijst in 2017 stond niemand minder dan Mark Wahlberg, die jaren van succesvolle films achter zich had die hielpen zijn salaris naar ongelooflijke hoogten te stuwen.

Bij het samenstellen van deze specifieke lijst heeft Forbes gekeken naar hoeveel een acteur werd betaald en hoeveel geld hun films verdienden over een bepaalde periode. Dit leverde hen uiteindelijk een getal op dat aantoonde hoeveel geld de acteur verdiende per dollar die ze verdienden met zijn monumentale salaris.

Met behulp van deze specifieke berekening kon Forbes vaststellen dat Mark Wahlberg van 2016 tot 2017 de meest overbetaalde acteur in de hele entertainmentindustrie was. Volgens Forbes konden de films van Mark Wahlberg slechts $ 4 opbrengen.40 per dollar die hij verdiende met zijn salaris. Dat specifieke jaar versloeg Wahlberg net Christian Bale, die $ 6,70 per dollar binnenhaalde die hij mee naar huis nam.

Dit is een vrij laag aantal voor Wahlberg, die door de jaren heen talloze hitfilms heeft gehad. Zijn salaris staat echter aan de top van het bedrijf, wat een enorme reden is waarom zijn rendement zo laag lijkt in vergelijking met andere grote sterren. De andere belangrijke factor die hier speelde, was het onvermogen voor zijn films om in die tijd veel geld te verdienen aan de kassa.

Zijn films zijn teleurgesteld

Mark Wahlberg Mijl 22
Mark Wahlberg Mijl 22

Een van zijn teleurstellingen aan de kassa in deze specifieke periode was Deepwater Horizon, wat een ramp was aan de kassa. Een kassabon van $ 120 miljoen ziet er op papier geweldig uit, maar deze film was nauwelijks in staat om het basisbudget terug te verdienen dat werd besteed om het tot leven te brengen.

Volgens Natalie Robehmed van Forbes: Hoewel deze rendementen uitzonderlijk klinken voor beleggers in aandelen of obligaties, betekent Hollywood-boekhouding dat ze veel slechter zijn dan ze lijken. Studio's en exposanten moeten de globale kassatotalen splitsen; voeg daar de publiciteits- en releasekosten van miljoenen dollars aan toe die niet in de productiebudgetten zijn inbegrepen en films worden snel duurder.”

Een andere misfire van Wahlberg in deze tijd was Patriot's Day, een film die de meeste mensen overslaan om in de theaters te zien. Die film haalde amper de grens van $ 50 miljoen aan de kassa, wat er bijzonder slecht uitziet in vergelijking met zijn budget. Deze films speelden allemaal een grote rol in de status van Wahlberg op de lijst.

Helaas is dit niet de enige keer dat Wahlberg op deze lijst is verschenen. Ondanks zijn succes door de jaren heen, is hij niet immuun geweest voor misfires, maar zoals we eerder zeiden, je wordt betaald wat je waard bent, en het is duidelijk dat Mark Wahlberg nog steeds het grote geld waard is voor filmstudio's.

Hoe zijn toekomstige projecten eruitzien

Mark Wahlberg Golden Globes
Mark Wahlberg Golden Globes

Ondanks de onderscheiding dat hij meerdere keren op deze lijst verscheen, blijft Mark Wahlberg een van de grootste sterren in Hollywood met tal van projecten op zijn naam staan en er komen er nog veel meer aan. Hij heeft door de jaren heen een sterke naam opgebouwd en hij zal blijven geld verdienen zolang hij kan.

Volgens IMDb heeft Wahlberg een hele reeks projecten die zich voorbereiden op productie en release. Infinite lijkt zijn enige release in 2021 te zijn, en dit zal worden gevolgd door het 2022-project, Uncharted, waarin ook Tom Holland de hoofdrol speelt. Langs de lijn heeft Wahlberg andere projecten zoals Arthur the King en The Six Billion Dollar Man die de artiest een aantal serieuze betaaldags kunnen opleveren.

Dankzij deze twijfelachtige onderscheiding van Forbes, zullen mensen vanaf nu nauwlettend in de gaten houden hoe de films van Wahlberg presteren. Hoe dan ook, hij zal in de nabije toekomst nog steeds een flink salaris afdwingen terwijl hij zijn vermogen naar indrukwekkende hoogten brengt.

Mark Wahlbergs plaats op de Forbes-lijst laat alleen maar zien dat zelfs de grootste sterren zo nu en dan een blindganger kunnen loslaten.

Aanbevolen: