Dit is hoe Danielle Fishel de rol van Topanga op 'Boy Meets World' belandde

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Danielle Fishel de rol van Topanga op 'Boy Meets World' belandde
Dit is hoe Danielle Fishel de rol van Topanga op 'Boy Meets World' belandde
Anonim

Vanwege het feit dat er altijd wel een plek is voor gezinsvriendelijk entertainment, zou het geen verrassing moeten zijn dat er in de loop der jaren zoveel shows voor kinderen zijn uitgezonden. Gezien de overvloed aan series die het hele gezin kan kijken, is het logisch dat de meeste van hen snel lijken te worden vergeten nadat ze zijn gestopt met het uitzenden van nieuwe afleveringen.

Af en toe komt er een gezinsvriendelijke serie langs en die betekent zoveel voor het publiek dat hij jaren na de eerste editie nog steeds deel uitmaakt van de discussie over de popcultuur. Een perfect voorbeeld daarvan, Boy Meets World betekent nog steeds ontzettend veel voor een hele generatie fans die ermee is opgegroeid. Een deel van de reden dat het zo'n uithoudingsvermogen heeft gehad, is dat fans zoveel van de cast van Boy Meets World gingen houden en graag terugkijken op hun tijd samen.

Ongetwijfeld het op een na belangrijkste Boy Meets World-personage, Topanga Lawrence, verscheen in alle 7 seizoenen van de show en speelde een centrale rol in de meeste verhaallijnen. Dat is behoorlijk opmerkelijk, aangezien Danielle Fishel, de acteur die Topanga tot leven bracht, nooit een van de belangrijkste sterren van de show had mogen zijn. Met dat in gedachten roept het een voor de hand liggende vraag op hoe Danielle Fishel de rol heeft gekregen waar ze vandaag de dag nog steeds het meest bekend om is, Topanga Lawrence.

Danielle's vroege jaren

Schijnbaar geboren als entertainer, kreeg Danielle Fishel rollen in toneeluitvoeringen van 'The Wizard of Oz' en 'Peter Pan' nadat ze werd ontdekt in een klein gemeenschapstheater. Een getalenteerde artiest, het duurde niet lang voordat de tv-wereld haar aanbelde en Fishell kwam zeker spelen.

Voor het eerst gezien op tv toen ze rollen kreeg in commercials voor Barbie en verschillende andere producten, Fishel's aanwezigheid op het scherm hielp haar een echte aanwinst te zijn voor de meeste bedrijven waarvoor ze werkte. Meer dan dat, Danielle's stem bleek zo boeiend te zijn dat ze in die tijd de voice-over voor verschillende commercials verzorgde.

Naast haar vroege commerciële successen begon Danielle Fishel al snel auditie te doen voor bijrollen in opmerkelijke sitcoms en het duurde niet lang voordat ze rollen begon te boeken. Ze verscheen bijvoorbeeld in een aflevering van Harry and the Hendersons en speelde Jennifer P. in een paar Full House-afleveringen.

Danielle's post-boy ontmoet wereldleven

Sinds ze Topanga Lawrence voor het eerst aan de kant liet, is Danielle Fishel consequent blijven werken en leidde ze een benijdenswaardig leven van buitenaf. Getrouwd met Jensen Karp, net als haar voormalige Boy Meets World-co-sterren, Fishell is veel volwassen geworden sinds ze voor het eerst beroemd werd en het paar verwelkomde hun zoon in 2019 op de wereld.

Als het gaat om de acteercarrière van Danielle Fishel, heeft ze zich, afgezien van het verschijnen in een kleine lijst met films, waaronder de headliner van een paar National Lampoon-films, vooral geconcentreerd op tv-werk. Meestal ingehuurd als gastster, verscheen Fishel in shows als Nikki, Kirk en Yes, Dear. Naast dat werk keerde Fishel de afgelopen jaren terug naar haar roots toen ze haar stem gaf aan de shows Gravity Falls en Star vs. the Forces of Evil.

Danielle Fishel was blij om haar professionele leven als volwassene te diversifiëren. Ze was van 2008 tot 2011 mede-presentator van The Dish en ze speelde een vergelijkbare rol voor verschillende andere shows in de jaren 2000. Naast haar werk voor de camera werd Fishel een tv-producent en regisseerde ze afleveringen van shows als Sydney to the Max en Raven's Home.

Naast haar voortdurende werk in de entertainmentbusiness, vormde ze een haarverzorgingslijn genaamd Be Free van Danielle Fishel, waarvan ze vertelde dat TV Insider haar "totale passie" is. Fishel werkte ook als huisverslaggever voor het YouTube-kanaal PopSugar Girls Guide en was een tijdje woordvoerder van Nutrisystem.

De rol van je leven

Tijdens een gesprek met TV Insider over de erfenis van Boy Meets World in 2020, onthulde Danielle Fishel dat het haar niet uitmaakt dat ze "alleen bekend staat als Topanga". Uitgaand over waarom dat het geval is, zei Fishel: "Er zijn zoveel personages die me echt zouden storen als ik bekend zou worden als ik terugkijk op de loop van tv. Topanga was zo cool.”

Verbazingwekkend genoeg onthulde Danielle Fishel in haar memoires dat ze heel dicht bij het missen van de hoofdrol in Boy Meets World en Girl Meets World als Topanga Lawrence kwam. Een van de vele jonge acteurs die auditie deden om Topanga te spelen, Fishel moet nerveus zijn geworden toen ze een mijl per minuut praatte, wat niet werkte voor het personage.

Nadat Danielle Fishel er aanvankelijk niet in was geslaagd de rol van Topanga Lawrence te spelen, gaven producenten haar een veel kleinere rol in een aflevering van de show. Dit bleek een zeer gelukkige zaak voor haar te zijn, aangezien de eerste acteur die werd gecast als Topanga slecht bleek te zijn in het maken van de aantekeningen van de regisseur tijdens het repetitieproces, zodat ze haar baan verloor. Nog steeds in de mix op dat moment, vanwege de mindere rol die ze had verdiend, deed Fishel opnieuw auditie om Topanga te spelen en deze keer kreeg ze de rol die haar tot een ster maakte.

Aanbevolen: