Het 'Terminator 2'-incident dat Linda Hamilton's gehoorverlies veroorzaakte

Inhoudsopgave:

Het 'Terminator 2'-incident dat Linda Hamilton's gehoorverlies veroorzaakte
Het 'Terminator 2'-incident dat Linda Hamilton's gehoorverlies veroorzaakte
Anonim

Een franchise van de grond krijgen en op het grote scherm krijgen is een van de moeilijkste dingen om succesvol te zijn in Hollywood, en veel franchises worden na slechts één film neergeschoten. Natuurlijk hebben de MCU en Star Wars het er gemakkelijk uit laten zien, maar fans hebben door de jaren heen veel potentiële franchises gemist.

In de jaren 80 begon de Terminator-franchise en de eerste twee films blijven enkele van de beste actiefilms aller tijden. Linda Hamilton was een groot deel van het succes van de franchise, en tijdens het filmen van Terminator 2, een ongeluk dat ze haar permanent gehoorverlies had veroorzaakt.

Laten we terugkijken en zien wat er is gebeurd.

Ze droeg geen oordopjes tijdens het afvuren van rondes

Linda Hamilton T2
Linda Hamilton T2

Het maken van een actiefilm betekent dat er veel wilde stunts bij komen kijken en dat mensen op de set ernstig gewond kunnen raken als er iets misgaat. Zelfs enkele van de eenvoudigere stunts vereisen uiterste voorzichtigheid om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt. Helaas leidde een beoordelingsfout voor het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen op de set ertoe dat Linda Hamilton later met een ernstig probleem te maken kreeg.

Nu worden er geen echte kogels gebruikt op de set om een onvoorziene tragedie te voorkomen, maar dit betekent niet dat er niet wordt geschoten. Vanwege hoe luid dingen kunnen worden, vooral in een gesloten ruimte, moeten artiesten gehoorbescherming dragen om elke vorm van gehoorbeschadiging die ze kunnen krijgen te minimaliseren. Tijdens het filmen van Terminator 2 vergat Linda Hamilton om wat PBM in te doen voorafgaand aan het filmen, en wat zich daarna ontvouwde veranderde alles.

In een interview met Blockbuster onthulde Hamilton: De deuren sloten, we hadden jachtgeweren en begonnen te schieten, en plotseling was ik in doodsangst. Ik viel op mijn knieën van de pijn. Ik dacht dat ik was neergeschoten. Zo erg was het. Ik wist dat we geen echte munitie gebruikten, dat het squibs waren, kleine explosieven die verdubbelen voor kogels, maar ik was er zeker van dat er iets niet goed was geschoten en dat ik geraakt was door granaatscherven of zoiets.'

“Het geluid was zo intens, zo extreem, ik zal het nooit vergeten. Dus ik viel op de grond, maar dacht 'st, niemand merkt het, niemand stopt,' dus ik stond weer op, pakte mijn pistool en ging door. Dat was het professionele om te doen. Maar het deed zo'n pijn, vervolgde ze.

Ze had blijvende oorbeschadigingen

Linda Hamilton T2
Linda Hamilton T2

Op dat moment had Linda Hamilton absoluut geen idee wat er werkelijk was gebeurd terwijl ze doorging met filmen. Nu is er een dunne lijn tussen professioneel zijn om het filmen gedaan te krijgen en hulp zoeken voor iets slechts dat gebeurde tijdens een schot, en Hamilton had onmiddellijk medische hulp moeten krijgen.

Hamilton wist het toen niet, maar tot op de dag van vandaag heeft ze gehoorschade die nooit zal verbeteren. Hoewel dit gehoorverlies zich slechts in één oor voordoet, is het nog steeds een permanente herinnering aan wat er kan gebeuren als iemand geen persoonlijke beschermingsmiddelen draagt wanneer dat wel zou moeten. Ongelukken op de set zijn onvermijdelijk, maar dit had voorkomen kunnen worden.

Ondanks het oplopen van een levensveranderende blessure op de set, werd Terminator 2 na de release een kolossaal succes aan de kassa. De film wordt beschouwd als misschien wel de beste vervolgfilm aller tijden, en het blijft een van Hamiltons grootste en beste films uit haar hele carrière.

Na het succes van die twee films zou Hamilton een succesvolle carrière in Hollywood blijven hebben, maar uiteindelijk zou de franchise opnieuw kloppen.

Ze keerde terug naar de rol in Dark Fate

Linda Hamilton Dark Fate
Linda Hamilton Dark Fate

De Terminator-franchise is er een die door de jaren heen een aantal ups en downs heeft gekend, en veel artiesten zijn gekomen en gegaan. Na jaren weg te zijn geweest van de franchise, kwam Linda Hamilton uiteindelijk terug in Terminator: Dark Fate, tot grote vreugde van de fans.

Zeker, ze had een kleine stem in Salvation, maar Dark Fate zou de artiest weer in het zadel laten spelen als de iconische Sarah Connor. Alleen al de aanwezigheid van Hamilton in de trailer zorgde ervoor dat fans zoemden en er was hoop dat deze film de franchise terug zou brengen naar zijn gloriedagen.

Uiteindelijk was Dark Fate niet de enorme hit waar de studio op hoopte, aangezien het slechts $ 261 miljoen opbracht aan de wereldwijde kassa. Het is mogelijk dat de franchise voorgoed in de ijskast wordt gezet, maar we zullen moeten afwachten hoe dat uitpakt. Desalniettemin was het voor fans nog steeds geweldig om Hamilton weer in actie te zien.

Linda Hamilton's blessure op de set tijdens het filmen van Terminator 2 veroorzaakte permanente gehoorschade, maar het weerhield haar er niet van om jaren later terug te keren naar de franchise.

Aanbevolen: