Schitt's Creek-fans vergeten dat dit castlid een groot schandaal veroorzaakte

Inhoudsopgave:

Schitt's Creek-fans vergeten dat dit castlid een groot schandaal veroorzaakte
Schitt's Creek-fans vergeten dat dit castlid een groot schandaal veroorzaakte
Anonim

Gedurende de overgrote meerderheid van de entertainmentgeschiedenis hebben de meeste Noord-Amerikaanse films en tv-shows zich gericht op hetero blanke mannen. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, aangezien de meeste studiokoppen, schrijvers, producers en regisseurs ook in die categorie zijn gevallen en dat is jammer. Door dat gebrek aan diversiteit achter de schermen zijn immers veel films extreem slecht verouderd. Jaren nadat het personage voor het eerst beroemd werd, was er bijvoorbeeld een algemene discussie over hoe stereotiep Apu uit The Simpsons was.

Gelukkig voor fans van de moderne show Schitt's Creek is het een veel progressievere show dan de meeste. Ook al lijkt het erop dat iedereen die aan Schitt's Creek heeft gewerkt een volledig inclusieve show wilde produceren, maar dat betekent niet dat ze immuun waren voor het maken van fouten. Immers, toen Schitt's Creek een absolute sensatie werd, dook er een groot schandaal op rond de show vanwege de uitbeelding van één specifiek personage.

Schitt's Creek's grootste schandaal betrof wat sommigen zagen als racisme

In april 2020 waren miljoenen toegewijde fans over de hele wereld in tranen na de eerste uitzending van de langverwachte finale-aflevering van de show. Op dat moment in de geschiedenis van de show was vrijwel alle berichtgeving rond Schitt's Creek overweldigend positief. Niet alleen prees de pers niet alleen de mensen achter de show, Schitt's Creek regeerde ook oppermachtig bij de Emmy's in oktober 2020.

Ondanks alle geldige redenen om van Schitt's Creek te houden, broeide er een groot schandaal toen sommige kijkers hun ernstige teleurstelling begonnen te uiten over een van de personages van de show. Van 2015 tot 2020 verscheen Rizwan Manji in 14 afleveringen van Schitt's Creek als het ondersteunende personage Ray Butani. Tijdens elk van die afleveringen was het personage te horen praten met een Indiaas accent, hoewel Manji in het echte leven niet zo spreekt. Toen fans eenmaal hoorden dat Manji dat Indiase accent niet heeft, voerden velen van hen aan dat Ray's uitbeelding racistisch was, omdat het inspeelde op de blanke verwachtingen van hoe een personage dat op Manji lijkt, zou klinken.

Daniel Levy en Rizwan Manji reageren

Nadat veel fans van Schitt's Creek het accent zwaar bekritiseerden waarmee het personage Ray Butani sprak, reageerde mede-maker, schrijver en ster van de show, Daniel Levy, in een verklaring. "De doordachte keuzes die Rizwan maakte in zijn vertolking in de auditieruimte vatten perfect de warmte en energie van Ray samen." “Er werd geen accent gevraagd in de casting of gespecificeerd in de scripts. Alle personages in onze show zijn gemaakt met liefde, respect en menselijkheid. Het was verheugend om deze intenties weerspiegeld te zien door de overweldigende steun van het publiek voor deze personages. Dat gezegd hebbende, verwelkom ik alle perspectieven die gesprekken over diversiteit aanmoedigen, vooral in entertainment."

Naast de verklaring van Daniel Levy over de controverse, reageerde Ray's acteur Rizwan Manji op de situatie en verdedigde hij zijn gebruik van een accent tijdens een gesprek met The Toronto Star. "Het is een heel licht Indiaas accent - iemand die waarschijnlijk in Canada is opgegroeid, maar waarschijnlijk in India of Pakistan is geboren. Daar heb ik geen spijt van, want ik denk dat het echt werkt voor Ray. Hij was niet zoals iedereen daarin stad. Hij kwam ergens anders vandaan."

Nadat hij had verklaard dat hij degene was die ervoor koos om met een accent te spreken als Ray Butani, gaf acteur Rizwan Manji zijn mening dat de show om een andere reden kritiek waard was. Volgens Manji is het probleem met Ray dat het personage van Schitt's Creek nooit voldoende is uitgewerkt, wat een wijdverbreid probleem is onder minderheidspersonages. “Als je iets wilt bekritiseren, doe dat dan. We hebben driedimensionale karakters nodig.” Het maakt niet uit hoe je het snijdt, de consensus is dat het personage om de een of andere reden problematisch is.

Schitt's Creek Pitch Perfect Scene

Hoewel er zeer geldige redenen zijn om de weergave van Ray Butani van Schitt's Creek te bekritiseren, is de show nog steeds een van de meest inclusieve shows in de televisiegeschiedenis. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar naar een van de meest briljante scènes in de geschiedenis van Schitt's Creek te kijken.

Tijdens een scène in Schitt's Creek bespreken de personages David en Stevie zijn seksualiteit terwijl ze wijn kopen. Nadat Stevie David naar zijn seksuele geaardheid heeft gevraagd terwijl hij ogenschijnlijk over wijnen praat, is zijn antwoord perfect. “Ik drink wel rode wijn, maar ik drink ook witte wijn. En het is me ook bekend dat ik af en toe een rosé proef. En een paar zomers terug probeerde ik een Merlot die vroeger een Chardonnay was, wat een beetje ingewikkeld werd.” Nadat Stevie heeft gevraagd of dat betekent dat David voor iedereen open staat, vat hij het mooi samen.“Ik hou van de wijn en niet van het etiket. Klopt dat?”

Als elke film- en televisiescène die belangrijke onderwerpen behandelt zo mooi zou kunnen worden behandeld, zou de wereld vrijwel zeker een betere plek zijn.

Aanbevolen: