De waarheid over het tragische gehoorverlies van Dave Grohl

Inhoudsopgave:

De waarheid over het tragische gehoorverlies van Dave Grohl
De waarheid over het tragische gehoorverlies van Dave Grohl
Anonim

De uitdagingen om een dove muzikant te zijn, werd onderzocht in de Riz Ahmed 2019-film, The Sound of Metal. Doofheid was iets dat ook een paar van de meest geprezen muzikanten uit de geschiedenis plaagde, waaronder Ludwig van Beethoven. Het is dus zeker mogelijk om een buitengewoon muzikaal talent te zijn zonder wat sommigen geloven dat het een noodzaak is. Maar het is verdomd moeilijk. Het lijdt dan ook geen twijfel dat fans van Nirvana en The Foot Fighters geschokt waren toen ze ontdekten dat Dave Grohl aan aanzienlijk gehoorverlies lijdt.

Als er één ding is dat fans weten over Dave Grohl, dan is het dat hij enorm toegewijd is aan zijn muziek. Hij maakte zelfs een keer een concert van Foo Fighters af nadat hij zijn been had gebroken. Het is dus geen verrassing dat hij kan blijven optreden ondanks het tragische verlies van een groot deel van zijn gehoor. Hoewel, Dave legde uit dat zijn gehoorproblemen niet echt met muziek te maken hebben. In plaats daarvan is het erger wanneer hij buiten het podium is.

Dave Grohl kan mensen normaal niet horen

Tijdens het interview van Dave Grohl in februari 2022 op The Howard Stern Show, samen met zijn Foo Fighters-bandmaat Taylor Hawkins, ging Dave in op de reden waarom hij geen oortjes draagt tijdens optredens. Hoewel Dave altijd open is geweest over zijn ervaringen en problemen, voelt hij zich nog meer op zijn gemak bij Howard vanwege hun langdurige vriendschap en het feit dat Howard heeft geholpen om van "Everlong" een enorme hit te maken. Dus Dave leek bijna blij dat de radiolegende hem op de korrel nam over zijn toenemende doofheid.

"Dave, je hebt gezegd dat je gehoor zo gestoord is nu je normaal gesproken geen stemmen hoort. Het klinkt alsof het robots zijn die praten of zoiets," zei Howard tegen Dave, leidt hem naar het onderwerp.

"Nou, zo erg is het niet", lachte Dave.

"Het is net als [de leraren in] Peanuts?" Taylor Hawkins toegevoegd.

Ben je naar een dokter geweest?' vroeg Howard.

Dave beweerde dat hij niet naar een oorarts is geweest over deze kwestie. Hoewel hij onlangs naar een oorarts was geweest om zijn oren te laten reinigen.

Waarom Dave Grohl weigert een oortje te dragen om te voorkomen dat zijn gehoorverlies erger wordt

"Ik heb [mijn oren] al lang niet meer laten testen. Ik bedoel, ik weet wat ze gaan zeggen. 'Je hebt gehoorbeschadiging - Tinnitus - in je linkeroor. Meer dan je rechtse.' Zoals, mijn linkeroor is een beetje slechter dan mijn rechter, omdat mijn snaredrum en mijn podiummonitor als ik de drums bespeel [aan die kant] Maar ik heb de oormonitor lang geleden geprobeerd en het probleem dat ik heb met het is het verwijdert je uit het natuurlijke sfeergeluid. Ik wil het publiek voor me horen."

"En ik wil me kunnen omdraaien en Taylor daar horen. En hierheen gaan om [ritmegitarist] Pat [Smear] te horen. En hierheen gaan en [leadgitarist] Chris [Shiflett] horen en dat soort dingen. Ik rotzooi gewoon met je ruimtelijke begrip van waar je op het podium staat."

"Dus dat gezegd hebbende, ik heb al eenendertig jaar dezelfde monitor-man, de man die mijn monitoren mixt. Ik bedoel, de jongens zitten in mijn hoofd. Dus, ook al ben ik dat niet met in-ear monitors is het geluid op het podium voor mij fing perfect."

Dave's punt is dat hij niet alleen op het podium staat en in elkaar wordt geslagen door een aanval op verschillende, extreem harde geluiden die zijn oren beschadigen. Hij heeft iemand die dingen geweldig laat klinken. Bovendien beweert Dave dat hij kleine oorgaatjes heeft en daarom blijven de oorstukjes die muzikanten dragen om hun oren te beschermen en hun vermogen om te horen zelden in.

Hoe dan ook, Howard, en vermoedelijk veel van Dave's trouwe fans, begrijpen niet waarom hij geen manier zal vinden om zichzelf te beschermen.

"Je weet dat je jezelf voor de gek houdt. Maar het is van 'ik moet het op mijn manier doen'?" vroeg Howard.

"We spelen dit soort shows al zo lang dat er niet veel is dat ik wil veranderen. En, om eerlijk te zijn, als we een plaat gaan maken, en we zijn een album aan het mixen, kan de kleinste kleine dingen horen Mijn oren zijn nog steeds op bepaalde frequenties afgestemd en als ik iets hoor dat een beetje ontstemd is of een symbool dat niet helder genoeg is of iets dergelijks… Zoals in de mix kan ik fhoor de details van wat we met dat nummer hebben gedaan."

Maar muziek en het echte leven zijn heel verschillend. Dave geeft toe dat zijn muziekkeuzes zijn vermogen om mensen in gesprek te horen onherstelbaar hebben beschadigd.

"Dat gezegd hebbende, als je hier aan het eten was, zou ik geen woord verstaan dat je tegen me zei. De hele tijd. Echt niet. druk restaurant, dat is het ergste."

De manier waarop Dave dit tragische probleem heeft weten te omzeilen, is door liplezen. Dit is een van de redenen waarom de wereldwijde pandemie zo moeilijk voor hem is geweest, omdat hij dat niet langer kan doen met mensen die maskers dragen. Misschien is dit een van de redenen waarom hij eindelijk heeft toegegeven dat zijn gehoor zo erg, erg slecht is geworden.

"Als iemand naar me toe komt [en mompelt], zeg ik: 'Ik ben een verdomde rockmuzikant. Ik ben verdomd doof. Ik kan niet horen wat jij' zeg ik."

Aanbevolen: