De film die het gehoorverlies van Bruce Willis veroorzaakte

Inhoudsopgave:

De film die het gehoorverlies van Bruce Willis veroorzaakte
De film die het gehoorverlies van Bruce Willis veroorzaakte
Anonim

Actiefilms hebben altijd een unieke manier gehad om een groot publiek te laten landen met het pure spektakel dat ze op het grote scherm brengen. Velen van hen vertrouwen op effecten, terwijl anderen een balans brengen tussen de effecten, het verhaal en de personages. Degenen die dit goed doen, zijn degenen die een erfenis in stand houden.

Bruce Willis is een actielegende en zijn tijd in de Die Hard-franchise was geweldig om te zien. Willis heeft John McClane tot in de perfectie gespeeld en heeft daarmee miljoenen verdiend. Hij is ook ernstig gewond geraakt en heeft daardoor wat gehoor verloren.

Laten we terugkijken en kijken waardoor Bruce Willis wat gehoor verloor toen hij Die Hard aan het filmen was.

Het gebeurde tijdens het filmen van ‘Die Hard’

Bruce Willis Die Hard
Bruce Willis Die Hard

Als een van de meest legendarische actieacteurs aller tijden, is Bruce Willis al tientallen jaren te zien in grote projecten. Hoewel Willis een beetje van alles op het grote scherm kan doen, gebeurt er gewoon iets speciaals wanneer hij zich opmaakt om de dag te redden. Deze films brachten hem echter ook in gevaar, en dankzij een ongeluk tijdens het filmen van Die Hard liep Willis permanent gehoorverlies op.

Tijdens het filmen van Die Hard, eindigde Willis met een kogel uit een pistool van dichtbij. Dit veroorzaakte op zijn beurt veel blijvende problemen voor de acteur in de zin dat zijn gehoor ernstig werd verminderd.

Toen hij sprak over zijn huidige gehoor, zei Willis: Als gevolg van een ongeval op de eerste Die Hard, heb ik tweederde gedeeltelijk gehoorverlies in mijn linkeroor en heb ik de neiging om te zeggen: 'Whaaa? '”

Niet alleen heeft Willis zelf opgemerkt dat zijn gehoor een probleem is sinds het incident, maar dat geldt ook voor zijn familie.

Zijn dochter, Rumer, zei: Ik denk dat een deel van het probleem is dat hij soms niet kan horen … omdat hij een pistool naast zijn oor afschoot toen hij Die Hard aan het doen was lang geleden, dus hij heeft gedeeltelijk gehoorverlies in zijn oren.”

De blessure veroorzaakte een blijvend probleem, maar het ging om iets veel groters dan iemand had verwacht.

De film was een enorm succes

Bruce willis Die hard
Bruce willis Die hard

Die Hard, uitgebracht in 1988, werd een van de grootste films van het jaar en een van de beste films van het hele decennium. Bovendien wordt deze film nog steeds beschouwd als een van de beste actiefilms ooit gemaakt, hoewel het debat over het feit dat het een kerstfilm is voor altijd zal voortduren.

Willis had niet beter kunnen zijn als John McClane in de film, en de rest van de cast, inclusief de geweldige Alan Rickman, speelden allemaal hun rol tot in de perfectie. Natuurlijk had de film het extra voordeel dat hij gebaseerd was op een roman, maar hij was in staat om op zichzelf te staan en bij zijn debuut een ware triomf te worden.

Laten we het zo zeggen, deze film is zo geliefd dat hij werd geselecteerd voor conservering en door de Amerikaanse Library of Congress als "cultureel, historisch of esthetisch significant" werd beschouwd, en uiteindelijk werd geselecteerd voor de National Film Registry.

Dankzij de eerste film die een enorm succes was, werd een hele franchise geboren, die op zijn beurt Willis veel geld opleverde. Het bracht hem ook veel vaker in gevaar dan hij zou willen denken.

Hij heeft andere filmblessures gehad

Bruce Willis Die Hard 2007
Bruce Willis Die Hard 2007

In 2002 liep Willis een blessure op tijdens het werken aan Tears of the Sun. Na te zijn geraakt door een projectiel tijdens een pyrotechnische stunt, kreeg Willis 'extreme mentale, fysieke en emotionele pijn'. Willis ging zelfs zo ver dat hij een rechtszaak aanspande tegen de studio voor het incident.

Een andere blessure vond plaats in 2007. Willis werkte aan Live Free of Die Hard en tijdens het filmen kreeg hij een ongeluk. Volgens Access is Willis tijdens een vechtscène tegen het voorhoofd geschopt. Uiteindelijk werd Willis net voor de dag naar huis gestuurd nadat hij een dokter had gezien en liep hij geen levenslange verwondingen op door het incident.

Er zijn andere verwondingen waarmee de ster te maken heeft gehad, wat alleen maar bewijst dat het maken van een film voor niemand gemakkelijk is. Natuurlijk zijn er stuntartiesten om de grotere dingen aan te pakken, maar acteurs moeten nog steeds hun handen vuil maken, wat in extreme gevallen kan leiden tot onaangename situaties en levenslange verwondingen.

John McClane van Bruce Willis heeft misschien een enorme erfenis op het grote scherm, maar we kunnen ons voorstellen dat de acteur graag weer zou willen horen.

Aanbevolen: