Wat we hebben geleerd van Demi Lovato's onthullende documentaire (tot nu toe)

Inhoudsopgave:

Wat we hebben geleerd van Demi Lovato's onthullende documentaire (tot nu toe)
Wat we hebben geleerd van Demi Lovato's onthullende documentaire (tot nu toe)
Anonim

In de trailer van Demi Lovato's docu-serie Dancing With The Devil, staart de 28-jarige een fractie van een seconde in de camera in een moment van stilte. Lovato's uitdrukking is luider dan enige vorm van gesproken dialoog zou kunnen zijn. Haar blik op de camera, waarin de kijker geen beweging van haar kan zien behalve een oogwenk, dient als eerste indicatie dat kijkers niet alleen getuige zullen zijn van een kant van Lovato die ze nog nooit eerder hebben gezien, maar ook een voorbeeld van moedige kwetsbaarheid zullen zien op vertoning van een publieke figuur die lange tijd niet is gezien, of helemaal niet in de geschiedenis van beroemdheden die publiekelijk openhartig zijn.

Demi Lovato kijkt zwijgend naar de camera
Demi Lovato kijkt zwijgend naar de camera

In een jaar met meerdere documentaires die zijn uitgebracht met de bedoeling bekende beroemdheden op een openhartige manier aan het publiek te presenteren (inclusief, maar niet beperkt tot Dancing With The Devil producer Scooter Braun's voormalige klant Taylor Swift's Miss Americana), Lovato's Dancing With The Devil kan elke metaforische 'toppositie' winnen in een wedstrijd die bedoeld is om de meest openhartige documentaire over beroemdheden te belonen die de afgelopen jaren is uitgebracht.

De ontdekkingen uit aflevering één

Demi Lovato rockend roze haar en een geruit stuk
Demi Lovato rockend roze haar en een geruit stuk

Op de eerste aflevering van de docu-serie genaamd verliezende controle, die op 23 maart in première ging op Lovato's officiële YouTube-kanaal, verspillen Lovato en zijn bedrijf geen tijd aan het bespreken van de volledige omvang van wat haar op 24 juli is overkomen, 2018 nadat ze bijna het leven verloor door een overdosis. Niet lang nadat het nieuws die middag bekend werd, begon de entertainmentwereld haar condoleances en goede wensen voor Lovato uit te storten. Volgens een NBC News-artikel dat op die dag werd gepubliceerd, behoorden Ariana Grande en Ellen DeGeneres tot de beroemde namen die woorden aanboden op sociale media.

Het wordt snel duidelijk dat de talloze nieuwskoppen die door het publiek over het nieuws begonnen te stromen, slechts een fragment zouden zijn van wat Lovato en degenen die het dichtst bij haar stonden, doormaakten in de aanloop naar het evenement en de nasleep ervan. Een aantal van de meest nabije figuren in haar leven verschijnen op de camera. Kijkers 'ontmoeten' Lovato's moeder en stiefvader, haar zus, voormalige leden van haar staf, waaronder haar assistent en choreograaf, en twee goede vrienden, en ze staan allemaal op de camera aan het begin van de aflevering en uiten een soort van ongeloof of aanvankelijke aarzeling over het voor het eerst in het openbaar spreken over Lovato's uiterst persoonlijke strijd. Sirah, Lovato's naaste vrouwelijke metgezel, beschreef het proces van het publiekelijk onthullen van de persoonlijke worstelingen van haar vriend in 2018 als "onoprecht."

Dancing With The Devil zou niet de eerste keer zijn dat camera's worden uitgenodigd in Lovato's leven achter de schermen. Ze zou ook het onderwerp zijn van een door YouTube geproduceerde documentaire die een jaar voor haar overdosis werd uitgebracht, en er waren ook camera's aanwezig om elk aspect van de Tell Me You Love Me-tour met DJ Khaled te documenteren via Billboard. Al snel wordt onthuld dat deze documentaire werd opgeschort in het licht van de overdosis. Lovato beschrijft de inhoud van de documentaire als "Het topje van de ijsberg" in relatie tot waar ze was in haar strijd.

Beelden van de niet eerder uitgebrachte documentaire uit 2018 zijn opgenomen in de 22 minuten durende eerste aflevering. Scènes van een gelukkige Lovato illustreren de publieke verrassing rond de privépijn die ze op dat moment ervoer, en haar eigen verlangen om Dancing With The Devil ter wereld te brengen. Ze onthult: "Ik heb de afgelopen twee jaar zoveel te zeggen gehad, ik wilde duidelijk maken wat er is gebeurd", voordat ze haar gedachte verbrak en eraan toevoegde: "Ter info, ik ga gewoon naar zeg het allemaal, en als we het niet willen gebruiken, kunnen we het eruit halen."

Er is weinig territorium dat Lovato niet overschrijdt in aflevering één. Ze legt botweg uit dat de gebeurtenis ervoor zorgde dat ze "een grens overschreed die ze nog nooit had overschreden in de wereld van verslaving." Gelukkig kon Lovato oog in oog komen te staan met deze realisaties, en ze schrijft "Een quarantaine om [haar] trauma-dingen te verwerken." controleverlies begon afgelopen zomer met filmen, een paar maanden na het begin van de Coronavirus-pandemie.

Pauze bij het idee van perfectie

Demi Lovato maakt een Instagram-selfie
Demi Lovato maakt een Instagram-selfie

Verdere onthullingen in de eerste aflevering van Dancing With The Devil laten kijkers een intiem kijkje in Lovato's geest zien met betrekking tot haar gedachten over haar niveau van roem en de normen waaraan ze zich gehouden voelde, als rolmodel en als een gevolg van haar keuze om altijd openhartig te spreken over geestelijke gezondheid. Ze sprak dapper haar gehavende relatie met haar overleden biologische vader aan en gaf toe dat ze zich schuldig voelde omdat ze terughoudend was om hem dezelfde hoeveelheid genade te schenken voor zijn eigen strijd.

Lovato's worsteling met het lichaamsbeeld wordt ook uitgebreid besproken, en kijkers worden meegenomen in haar diep persoonlijke eetstoornis, die ze al jaren openlijk openbaar deelt. Die diepgewortelde worstelingen inspireerden haar team om ongelooflijk nauwlettend in de gaten te houden om haar gezond te houden tijdens de eerder genoemde tour van 2018. De goedbedoelende inspanningen van haar team leidden ertoe dat Lovato terugglijdt in haar eetstoornis, waarbij ze aangeeft dat ze druk heeft gevoeld rond haar toewijding om geassocieerd te worden met belangenbehartiging voor de geestelijke gezondheid. Op een gegeven moment wordt ze getoond over haar onzekerheden met betrekking tot het dragen van haar tourkostuums, omdat ze zich ongemakkelijk voelde in haar lichaam nadat ze opzettelijk haar relatie met eten en haar lichaam begon te herstellen, door een mildere hoeveelheid controle over voedsel uit te oefenen.

De louterende aard van Lovato's herinnering aan het donkerste punt in haar leven brengt haar verhaal teder tot leven en toont zachtjes haar persoonlijke groei, terwijl ze eerlijk kan blijven in het tonen van de ware omvang van wat Lovato bijna drie jaar heeft doorgemaakt geleden. Lovato's vastberadenheid om trouw te blijven aan de belangenbehartiging van de geestelijke gezondheid blijft intact, terwijl ze zich ook inspant om de gevolgen te laten zien die gepaard gaan met het op zo'n eerlijke manier delen van die intieme details van haar leven. Dancing With The Devil zal voor Lovato een hulpmiddel zijn om haar gevoelens niet langer te onderdrukken.

Aanbevolen: