Leonardo DiCaprio is een vegetariër, maar hij at vlees voor deze rol

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio is een vegetariër, maar hij at vlees voor deze rol
Leonardo DiCaprio is een vegetariër, maar hij at vlees voor deze rol
Anonim

Zelfs doorgewinterde acteurs als Leonardo DiCaprio zijn bang om bepaalde dingen op de set te doen. Voordat DiCaprio enkele van zijn beste scènes ging filmen, was hij verrassend aarzelend en nerveus.

Hij was nerveus om Johanna Lumley te kussen in The Wolf of Wall Street, en hij was nerveus over zijn geïmproviseerde scène in Once Upon a Time…In Hollywood, waar zijn personage Rick D alton instort.

Maar een ding waar DiCaprio niet bang voor was, was om zijn Oscarwaardige optreden in The Revenant er zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Zelfs als dat betekende dat hij voor een bepaalde scène vlees moest eten, terwijl hij (denken we) vegetariër is. Het blijkt dus dat DiCaprio geen diva is.

Met al zijn milieuactivisme is het geen verrassing dat DiCaprio vegetariër is en deel gaat uitmaken van de enorme groep beroemdheden die geen vlees eten. Maar het blijkt dat hij misschien niet zo streng is als ze komen. Hij hield zich niet aan het dieet voor The Revenant en hij had nog steeds cheat-ma altijden die bestonden uit sandwiches en hamburgers van Fat Sal's met Brad Pitt terwijl hij op de set van Once Upon a Time…In Hollywood was.

Dit zijn de inspanningen die DiCaprio deed voor The Revenant en om die Oscar te krijgen.

DiCaprio eet frietjes
DiCaprio eet frietjes

Hij had voor de Jelly kunnen kiezen

Hugh Glass heeft DiCaprio zeker door de wringer gehaald. Glass had het al moeilijk genoeg om te overleven, bijna doodgerukt door een beer, dus je kunt zeggen dat hij niet al te gefrustreerd was met wat hij at, zolang het hem lang genoeg in leven hield om wraak te nemen.

DiCaprio wilde dat zijn weergave van het personage zo realistisch mogelijk was, dus hij was ook niet kieskeurig… of misschien was hij dat wel.

Meestal krijgen filmmakers voor scènes waarin acteurs onsmakelijke dingen moeten eten, nepversies gemaakt van gelei. DiCaprio wilde dit echter niet voor de scène waarin hij een bizonlever eet. Hij wilde het echte werk, maar dat betekent niet dat hij dacht dat het gemakkelijk zou zijn.

"Ik kan 30 of 40 sequenties noemen die enkele van de moeilijkste dingen waren die ik ooit heb moeten doen", vertelde hij aan Variety. "Of het nu bevroren rivieren in en uit gaat, of slapen in kadavers van dieren, of wat ik op de set heb gegeten."

DiCaprio legde uit dat de afdeling rekwisieten een nep-bizonlever van gelei had gemaakt die hij ter plekke kon eten, maar hij vond dat het er te nep uitzag, dus bood hij aan om een echte bizonlever te eten.

Er waren een paar hindernissen waar de productieploeg over moest springen om DiCaprio door te laten gaan met zijn plannen om de film er zo echt mogelijk uit te laten zien. Eerst hadden ze de uitdagende taak om een echte bizonlever te vinden. Toen hadden ze de nog moeilijkere taak om DiCaprio toestemming te krijgen om het zelfs voor de film op te eten. Ze moesten 'toestemming krijgen van zowel zijn team van advocaten als agenten'.

Het eten van de lever had potentieel gevaarlijk en zelfs levensbedreigend kunnen zijn voor DiCaprio. Wie weet welke ziektes het had kunnen hebben. Rauw vlees eten is nooit goed, welk deel van het dier het ook is.

Hugo Glas
Hugo Glas

Gelukkig voor ons heeft DiCaprio zijn ervaring met het eten van het vlees gedetailleerd, voor het geval je het je afvroeg. "Het slechte deel is het membraan eromheen…. Het is als een ballon. Als je erin bijt, barst het in je mond."

Gelukkig waren de inspanningen van DiCaprio niet tevergeefs. DiCaprio vertelde Yahoo dat de regisseur, Alejandro González Iñárritu, de take met de echte lever in de finale heeft gebruikt.

"Ik eet zeker niet regelmatig rauwe bizonlever", grapte DiCaprio. "Als je de film ziet, zul je mijn reactie erop zien, omdat Alejandro het erin hield. Het zegt alles. Het was een instinctieve reactie."

Het eten van de lever bleek tijdens het filmen het minste van DiCaprio's waarde te zijn. Hij kreeg een paar keer griep door de bijna-arctische omstandigheden waarin ze schoten, en hij moest op een gegeven moment in een dierlijk karkas slapen. Zelfs Iñárritu zelf zei dat de schietpartij een "levende hel" was.

Hugo Glas
Hugo Glas

Maar wat er ook gebeurt, DiCaprio wist dat hij het allemaal wilde doen.

"De waarheid is dat ik wist waar ik aan begon", zei hij. "Dit was een film die al geruime tijd in omloop was, maar niemand was gek genoeg om dit echt op zich te nemen."

DiCaprio heeft nooit bevestigd dat hij vegetariër of veganist is

The Revenant moet geëerd worden door wat DiCaprio deed om het realistischer te maken, want hij eet niet zomaar vlees voor elke film.

Hij is altijd een uitgesproken milieuactivist geweest, hij moest gewoon zijn geld op zijn mond laten zitten. Letterlijk. Als je tegenwoordig een milieuactivist bent, ben je waarschijnlijk voorstander van vegetarisme of veganisme, en DiCaprio heeft in de loop der jaren tekenen getoond dat hij zich daaraan houdt. Hoewel hij heeft geïnvesteerd in een aantal verschillende veganistische bedrijven en hij een partner van Beyond Meat is, begint hij er ook meer uitgesproken over te worden.

In plaats van mensen te smeken om op verschillende manieren zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, vraagt hij mensen nu om weg te blijven van vlees om de menselijke ecologische voetafdruk te helpen verkleinen.

Maar DiCaprio moet nog volledig bevestigen of ze zich echt aan beide diëten houden. Als hij predikt, zouden we graag denken dat hij ook oefent. We kunnen op zijn minst veronderstellen dat hij zich een deel van de tijd aan het vleesloze dieet houdt, omdat hij meer dan eens zijn waardering voor de diëten heeft getoond.

DiCaprio liet de beroemde chef-kok Wolfgang Puck ook een keer veganistische pizza voor hem koken, en hij had blijkbaar een handje in het veranderen van Gwenyth P altrow in een vegetariër jaren geleden.

DiCaprio die vlees eet
DiCaprio die vlees eet

"Hij was vegetariër en hij zou praten over hoe vies vlees is en hoe slecht de bio-industrie is", vertelde P altrow in 2013 aan The Guardian. "Ik heb in 20 jaar geen rood vlees gegeten en hoewel Leo dat niet helemaal is verantwoordelijk hij heeft zeker een zaadje geplant."

Het lijkt dus veilig om te zeggen dat DiCaprio een soort veganist of vegetariër is, wat zijn offer om de bizonlever te eten des te zinvoller maakt. Maar iets zegt ons dat dit een eenmalige deal was voor DiCaprio.

Aanbevolen: