Vóór 'Titanic' maakten deze films Leonardo DiCaprio tot een ster

Inhoudsopgave:

Vóór 'Titanic' maakten deze films Leonardo DiCaprio tot een ster
Vóór 'Titanic' maakten deze films Leonardo DiCaprio tot een ster
Anonim

Hollywood-ster Leonardo DiCaprio werkt al meer dan drie decennia in de industrie. De acteur werd internationaal beroemd dankzij zijn vertolking van Jack Dawson in de epische romantiek/rampenfilm Titanic uit 1997, waarin hij samen met Kate Winslet speelde. Hoewel de acteur sindsdien in tal van beroemde projecten speelde, was hij ook te zien in een flink aantal beroemde projecten voorafgaand aan Titanic.

Vandaag bekijken we de films die van Leonardo DiCaprio een begrip maakten vóór Titanic. Zelfs voordat de acteur een naam was die iedereen kende, had hij al gewerkt met legendarische acteurs als Johnny Depp, Meryl Streep, Diane Keaton en Robert De Niro. Van What's Eating Gilbert Grape tot The Quick and the Dead - blijf scrollen om te zien aan welke projecten de acteur deelnam voorafgaand aan de hit uit 1997!

8 Romeo + Julia (1996)

De aftrap is de romantische misdaadtragedie Romeo + Juliet uit 1996. Daarin portretteert Leonardo DiCaprio Romeo, en hij speelt naast Claire Danes, John Leguizamo, Harold Perrineau, Pete Postlethwaite en Paul Rudd. De film is gebaseerd op de tragedie Romeo en Julia van William Shakespeare en heeft momenteel een 6,7 rating op IMDb. Romeo + Juliet werd gemaakt met een budget van $ 14,5 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 147,6 miljoen op aan de kassa.

7 Wat eet Gilbert Grape (1993)

De volgende op de lijst is het coming-of-age-drama uit 1993 What's Eating Gilbert Grape, waarin Leonardo DiCaprio Arnold "Arnie" Grape speelt. Naast DiCaprio zijn er in de film ook Johnny Depp, Juliette Lewis, Mary Steenburgen en John C. Reilly te zien. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Peter Hedges uit 1991 en heeft momenteel een 7.7 rating op IMDb.

What's Eating Gilbert Grape werd gemaakt met een budget van $ 11 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 10 miljoen aan de kassa. Voor zijn rol in de film ontving DiCaprio zijn eerste nominaties voor de Academy Award en Golden Globe Award voor Beste Acteur in een Bijrol, waarmee hij de zevende jongste genomineerde voor Beste Mannelijke Bijrol was.

6 The Basketball Diaries (1995)

Laten we verder gaan met het biografische misdaaddrama The Basketball Diaries uit 1995. Daarin speelt Leonardo DiCaprio Jim Carroll en schittert hij naast Bruno Kirby, Lorraine Bracco, Ernie Hudson, Patrick McGaw en Mark Wahlberg. De film is gebaseerd op de autobiografische roman met dezelfde naam geschreven door Jim Carroll - en heeft momenteel een 7,3 rating op IMDb. The Basketball Diaries verdiende $ 2,4 miljoen aan de kassa.

5 Marvin's Room (1996)

De dramafilm Marvin's Room uit 1996 waarin Leonardo DiCaprio Hank speelt, is de volgende. Naast DiCaprio zijn er in de film ook Meryl Streep, Diane Keaton, Robert De Niro, Hume Cronyn en Gwen Verdon te zien. Marvin's Room is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Scott McPherson en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 23 miljoen en bracht uiteindelijk $ 12,8 miljoen op aan de kassa. Marvin's Room was DiCaprio's laatste project voorafgaand aan Titanic, dat een jaar later werd uitgebracht.

4 Het leven van deze jongen (1993)

De volgende op de lijst is het biografische coming-of-age-drama uit 1993 This Boy's Life. Daarin speelt Leonardo DiCaprio Tobias "Toby" Wolff, en hij schittert naast Robert De Niro, Ellen Barkin, Jonah Blechman, Eliza Dushku en Chris Cooper.

De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van auteur Tobias Wolff en heeft momenteel een 7,3 beoordeling op IMDb. This Boy's Life bracht uiteindelijk $ 4 miljoen op aan de kassa.

3 Totale Eclipse (1995)

Laten we verder gaan met de historische dramafilm Total Eclipse uit 1995. Daarin speelt Leonardo DiCaprio Arthur Rimbaud en schittert hij naast David Thewlis, Romane Bohringer en Dominique Blanc. De film is gebaseerd op een toneelstuk van Christopher Hampton uit 1967 en heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb. Total Eclipse was niet zo succesvol als de andere projecten van de acteur, en uiteindelijk verdiende het minder dan $ 350.000 aan de kassa.

2 The Quick And The Dead (1995)

Tot slot, de lijst wordt afgerond met de Revisionistische westernfilm uit 1995 The Quick and the Dead. Daarin portretteert Leonardo DiCaprio Fee "The Kid" Herod, en hij schittert naast Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Roberts Blossom en Kevin Conway. De film volgt een vrouwelijke revolverheld die deelneemt aan een dueltoernooi in de hoop de dood van haar vader te wreken. The Quick and the Dead heeft momenteel een rating van 6,5 op IMDb - en het verdiende uiteindelijk $ 47 miljoen aan de kassa.

1 Zijn andere werk

Hoewel Leonardo DiCaprio in nog een paar films verscheen naast de genoemde, waren het zeker de beroemdste projecten waar de acteur deel van uitmaakte voorafgaand aan zijn grote doorbraak met Titanic. Andere films waarin hij verscheen, zijn onder meer de direct-to-video-film Critters 3 en Poison Ivy, waarin hij een kleine cameo had.

Aanbevolen: