Leonardo DiCaprio heeft een rol afgewezen in deze iconische Halloween-film

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio heeft een rol afgewezen in deze iconische Halloween-film
Leonardo DiCaprio heeft een rol afgewezen in deze iconische Halloween-film
Anonim

Jonge artiesten in Hollywood zijn allemaal op zoek naar hun grote doorbraak, en het kan moeilijk zijn om te zien welke rol op dat moment de beste is. Voor sommigen zullen er misschien nooit meerdere aanbiedingen op tafel komen, maar voor anderen bevinden ze zich in zo'n unieke positie. Gelukkig kregen jonge sterren als Miley Cyrus en Selena Gomez al vroeg de juiste rol en kregen ze een vliegende start.

Leonardo DiCaprio is op dit moment misschien wel de grootste filmster ter wereld, maar in de vroege jaren 90 maakte hij nog steeds naam voor zichzelf. DiCaprio heeft altijd een geweldig talent gehad en er was eens een moment dat hij meerdere aanbiedingen op tafel had, waaronder een rol in Hocus Pocus.

Laten we eens kijken waarom DiCaprio de Halloween-klassieker heeft doorgegeven!

Hij was klaar voor de rol van Max

Toen de cast van Hocus Pocus werd samengesteld, wisten de mensen achter de schermen dat ze een jonge artiest met een bepaalde hoeveelheid charisma moesten casten die het kon volhouden als Max in de film. Als zodanig kwam een jonge, opkomende Leonardo DiCaprio in de rij voor de rol.

Gedurende deze tijd was Leonardo DiCaprio nog lang niet in de buurt van de enorme ster die hij nu is, maar hij was bezig met het samenstellen van een succesvolle filmografie. Op het kleine scherm was DiCaprio tegen het einde van de serie verschenen in shows als Parenthood, Roseanne en zelfs Growing Pains. Wat hij in film had gedaan, was op dat moment alleen in Critters 3 verschenen, wat vrijwel niemand zich herinnert.

DiCaprio was nog geen grote ster, maar zijn potentieel was onwerkelijk. Kenny Ortega, die Hocus Pocus regisseerde, zou nadenken over de auditie van de jonge ster en zei: "De [casting] dames belden me op en ze zeiden: 'We sturen je vandaag een acteur, maar hij is niet beschikbaar, maar je gaat vallen. verliefd op hem, maar je kunt hem niet hebben.' Ik heb zoiets van, 'Waarom plaag je me?' Ze zeiden: 'Je moet deze man zien, want hij zal je inspireren en als er niets anders is, zal hij je helpen de juiste man te vinden om Max te spelen.'”

Ondanks de enorme kans met Disney had DiCaprio veel grotere vissen om te bakken.

Hij wees het af voor wat Gilbert-druif eet

In plaats van de kans te grijpen om te schitteren in Hocus Pocus, had DiCaprio een paar andere films waar hij naar aan het kijken was, waaronder degene die hij uiteindelijk nam, namelijk What's Eating Gilbert Grape.

Ortega zou hierover spreken en zeggen: Het is duidelijk dat hij vertrok en ongelooflijke dingen gebeurden voor die jonge man, maar door hem te ontmoeten werd ik wakker van het soort geest, plezier en oprechtheid waarnaar ik op zoek was in een acteur en toen Omri Katz langskwam, werd ik weer verliefd en hij was onze Max.”

DiCaprio's beslissing opende uiteindelijk de deur voor Omri Katz, die uitzonderlijk was in de rol en een belangrijke reden is waarom de film tot op de dag van vandaag nog steeds geliefd is. DiCaprio had op dat moment in zijn carrière veel om naar uit te kijken, maar een Disney-rol afwijzen is meestal niet het verstandigste om te doen voor een jonge artiest.

Als hij met Variety sprak, zei DiCaprio: "Ik weet niet waar ik in godsnaam het lef vandaan heb. Je leeft in een omgeving waar je wordt beïnvloed door mensen die je vertellen veel geld te verdienen en toe te slaan terwijl het ijzer heet is. Maar als er iets is waar ik erg trots op ben, dan is het wel dat ik een jonge man ben die volhardde."

Hij kreeg een Oscar-nominatie en Hocus Pocus werd een klassieker

Ondanks het verlies van Leo, werd Hocus Pocus een echte Halloween-klassieker, en het is nu net zo populair als het ooit is geweest. Mensen keren elk jaar terug naar deze film, en dat komt deels door wat Omri Katz als Max kon doen.

Wat betreft DiCaprio, laten we zeggen dat het goed is gekomen voor de artiest. Volgens IMDb zou hij genomineerd worden voor een Oscar voor zijn optreden in What's Eating Gilbert Grape, en het optreden was zowel verbluffend als eye-openend voor iedereen. Sindsdien is hij blijven schitteren op het grote scherm terwijl hij miljoenen binnenhaalde en lovende kritieken kreeg.

Disney gaat verder met een nieuwe Hocus Pocus-film en hopelijk zal de studio hun kaarten goed spelen en Omri Katz terugbrengen, ook al is het maar voor een korte cameo op een bepaald moment.

Het loopt niet altijd zo goed af voor beide partijen in de filmindustrie, maar DiCaprio die een kans om in Hocus Pocus te zijn, heeft laten liggen, kwam alle betrokkenen ten goede.

Aanbevolen: