Dit is wat Michael Fassbender heeft gezegd over 'Inglourious Basterds

Inhoudsopgave:

Dit is wat Michael Fassbender heeft gezegd over 'Inglourious Basterds
Dit is wat Michael Fassbender heeft gezegd over 'Inglourious Basterds
Anonim

Met al het succes dat Michael Fassbender het afgelopen decennium heeft gehad, is het moeilijk om je een tijd te herinneren waarin hij ons niet enkele van de beste uitvoeringen in Hollywood gaf. Of ons helemaal fangirl maken over hem en zijn vrouw, Alicia Vikander's romance, maar we dwalen af.

Hij geeft ons die haaientandglimlach en wraakzuchtige blik sinds hij in 2009 op het toneel verscheen in Inglourious Basterds. Wie kan zeggen dat ze hun grote doorbraak beleefden in een van de beroemdste films van Quentin Tarantino? Nu we het ware potentieel van Fassbender al een tijdje hebben gezien, is het geen verrassing dat hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Starring in Inglourious Basterds bereidde hem voor op de hoofdrol in de X-Men-franchise als Magneto en ook in de Alien prequel-franchise, waarin hij David/W alter speelde, samen met veelgeprezen films zoals 12 Years a Slave en Shame.

Maar hoe was het precies om aan een film als Inglourious Basterds te werken, toen hij vrijwel onbekend was?

Archie Hicox
Archie Hicox

Hij wilde oorspronkelijk kolonel Hans Landa spelen

Hoewel Fassbender het geweldig deed als luitenant Archie Hicox (hoewel we zouden willen dat hij meer schermtijd had), was hij niet de eerste keuze van Fassbender. Hij wilde oorspronkelijk auditie doen voor het personage van Christophe W altz, kolonel Hans Landa.

Fassbender legde aan Screen Crave uit dat hij "echt achter die rol aanrende", en liet zijn agent Tarantino lastig vallen voor een auditie.

"Ik leg mijn eieren echt in één mand", zei hij. "Elke avond kwam ik thuis en besteedde ik vijf uur aan Landa. Ik kreeg Franse lessen en ik deed ongeveer 27 uur aan Landa's karakter. Toen vloog ik naar Berlijn, dan zei hij [Quentin]: 'Oké, laten we eens kijken bij Hicox!' Ik had zoiets van: 'Kunnen we ook een kijkje nemen bij Landa?' Hij zei: 'Nee, ik heb dinsdag mijn Landa uitgebracht.' Dus ik las het Hicox-gedeelte vrij koud. Ik dacht dat ik overal een balletje van had gemaakt. Ik weet nog dat ik die nacht vreselijk depressief was. Een week later belden ze me op en boden me de baan aan."

Archie Hicox
Archie Hicox

Toen hij eenmaal op de set was, zei Fassbender dat het zo surrealistisch voor hem was. Toen hij 18 was, zetten hij en zijn vrienden een toneelversie van Reservoir Dogs op. Toen opeens, jaren later, speelde hij in een Tarantino-film. Daarna nam hij zoveel mogelijk van de regisseur in zich op.

"Hij doet zijn vak door alle informatie in zich op te nemen", legde Fassbender uit over de stijl van de regisseur. "Hij is een encyclopedie. Hij is gewoon een droom om mee te werken. Hij geeft je veel informatie, buiten wat er is geschreven, en zijn referentiepunten zijn heel precies en origineel."

Terwijl Fassbender alle punten van Tarantino over Hicox in zijn optreden opnam, wilde hij ook wat meer humor in zich opnemen. Hij zei elk woord uit het script woordelijk, maar hij probeerde te doen hoe een acteur uit de jaren '30 en '40 dat zou doen. Vandaar het flamboyante accent en de sierlijke sigarettenverlichting.

Hicox en von Hammersmark
Hicox en von Hammersmark

Fassbender gaf toe dat hij aanvankelijk een beetje blasé was over het onderwerp. "Tweede Wereldoorlog, daar gaan we weer", zei hij, maar dat veranderde snel toen hij zag wat Tarantino probeerde te doen. Daarna dacht hij dat Inglourious Basterds de film was die een einde zou maken aan films uit de Tweede Wereldoorlog.

Het duurde twee weken om het grote einde van Hicox vast te leggen

Toen Hicox niet met dat flamboyante Engelse accent sprak, sprak hij vloeiend Duits (Fassbender zelf is Duits-Iers), bijna net zo goed als de echte Duitsers (hij is een beetje roestig als het erop aankomt).

Dit was iets waar Fassbender van hield. Echte Duitsers die Duits tegen elkaar spreken en echte Fransen die Frans tegen elkaar spreken. "Het barstte meteen de bel van illusie", zei hij. "Ik vind het geweldig."

Hij vond het waarschijnlijk niet geweldig dat zijn personage stierf tijdens de beruchte kelderscène. Hij was er waarschijnlijk ook geen fan van dat het twee weken duurde om te schieten. Fassbender legde uit dat ze het zo vaak en op zoveel verschillende manieren repeteerden, maar uiteindelijk als ze het tijdens het filmen op een bepaalde manier speelden, kregen ze dat ook.

"Quentin is zo precies; hij wil dat je de dingen krijgt zoals hij het ziet, zo erg dat hij je een regel voorleest, maar als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je doen wat je wilt. willen", legde de acteur uit. "Het is echt een leuke en gratis ervaring om te filmen."

Fassbender zei dat deze methode voor hem werkte omdat hij er net zo over denkt. Maar hij zei dat de methode "mijn inspiraties op minder voor de hand liggende plaatsen heeft gedefinieerd en die bron van inspiratie heeft verbreed."

"Het is heel gemakkelijk om naar je werk te gaan, want de man die het schip bestuurt, heeft de zaken echt onder controle", zei Fassbender.

"Hij is een echte meester, dus je vertrouwt jezelf en gaat verder dan wat je normaal zou doen. Het inspireerde me om er gewoon voor te gaan, erop te duwen en die elastische band uit te rekken totdat hij gaat knappen en voor hoe lang kun je het daar volhouden. Ik deed gewoon alles met Hicox en probeerde daar de humor te vinden. Ik vertrouwde mezelf gewoon een paar stappen verder te gaan."

Het was ook erg leuk om Mike Myers te ontmoeten. Ze klikten meteen en begonnen verschillende grappen en verhalen met elkaar uit te wisselen.

Hoewel Fassbender niet zo'n grote rol speelde omdat zijn personage zijn dekmantel verpestte door drankjes te bestellen, kwam Fassbender uit Inglourious Basterds als een geheel nieuwe acteur. Hij leerde ook veel van iedereen op de set, maar hij zal waarschijnlijk niet vergeten dat het nooit goed is om af te spreken in een kelder en dat de Duitsers drie vingers op een heel andere manier ophouden. Ga door, ouwe jongen!

Aanbevolen: