Hoeveel verdiende de cast van 'Friends' tijdens seizoen 1?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende de cast van 'Friends' tijdens seizoen 1?
Hoeveel verdiende de cast van 'Friends' tijdens seizoen 1?
Anonim

Met 20 miljoen en meer was 'Friends' niet te stoppen tijdens zijn tienjarige looptijd. Naarmate de tijd verstreek, nam ook hun loon toe. In seizoen negen en tien verdiende de cast maar liefst $ 1 miljoen per aflevering, wat destijds ongehoord was. Hoewel Jennifer Aniston en David Schwimmer de hoogste salarissen hadden kunnen hebben, vonden ze het nodig dat de salarissen van de hele cast hetzelfde bleven.

Jaren later stemde Matt LeBlanc in en vermeldde dat het aantal gerechtvaardigd was, gezien het succes van de show: "Ik heb deze vraag eerder gekregen, maar geformuleerd als: denk ik dat we het waard waren? Waren we $ 1 miljoen waard? Voor mij is dat zo'n vreemde vraag, "vertelde LeBlanc aan The Huffington Post. Het is alsof, nou, dat is niet relevant. Ben je het waard? Hoe bepaal je hoe grappig iets is? We waren in een positie om het te krijgen. Als je in een baan zit, ongeacht wat de baan is - of je nu een melkwagen bestuurt of tv's installeert of een stoffeerder voor een bank - als je in een positie bent om opslag te krijgen en je doneert snap het niet, je bent dom. Je weet wat ik bedoel? We zaten in een positie en we konden het voor elkaar krijgen. 'De moeite waard' heeft er niets mee te maken."

Courteney Cox was het er ook mee eens, het was van vitaal belang dat de cast hetzelfde werd betaald, en niemand werd buitengesloten: "Ik heb het gevoel dat er iets was waar ze ons konden oppikken en slechts vier van ons nemen. Het had kunnen zijn was een lelijke situatie, waarin we allemaal voor elkaar stonden. Het was alles. Hoe dan ook, het zou te veel harde gevoelens zijn geweest, te ongemakkelijk. Het zou gewoon verschrikkelijk zijn geweest."

Er werd aan de eisen voldaan - maar dit gebeurde natuurlijk niet van de ene op de andere dag. In feite was het een gestage stijging, die tijdens seizoen 1 helemaal onderaan begon.

Van onderaf beginnen

vrienden seizoen 1 screenshot
vrienden seizoen 1 screenshot

De cast van 'Friends' begon tijdens het vijfde seizoen het bereik van zes cijfers rond de gangmarkering te bereiken. Daarvoor begonnen ze echter met een zeer bescheiden salaris.

Tijdens het eerste seizoen verdiende de cast $ 22.500 Ze zagen een raise tijdens seizoen 3, volgens Business Insider, toen de cast elk $ 75.000 verdiende. Zelfs bij de $ 22.500 waren sommige castleden er dol op. Matthew Perry geeft toe dat hij destijds blut was en op zoek was naar elk type optreden om de rekeningen te betalen. In het begin worstelde hij om zijn positie te behouden totdat de sitcom kwam.

Uiteindelijk was het na de eerste twee seizoenen duidelijk dat de show een monsterhit zou worden. Vanaf dat moment zag de cast elk seizoen dramatische loonsverhogingen. Van seizoen 6 tot 7 was de grootste piek, aangezien de cast van $ 125K naar $ 750K ging. Ja, de sitcom maakte de cast en de betrokkenen erg rijk en tot op de dag van vandaag voelen ze de impact ervan.

Aanbevolen: