Hoeveel verdiende Estelle Harris tijdens haar tijd op 'Seinfeld'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Estelle Harris tijdens haar tijd op 'Seinfeld'?
Hoeveel verdiende Estelle Harris tijdens haar tijd op 'Seinfeld'?
Anonim

Hoewel ze een groot succes maakte met haar vertolking van Estelle Costanza in de hitshow, werkt Estelle Harris al sinds 1977 en heeft ze meer dan 100 credits op haar naam staan.

De actrice, stemactrice en komiek werd in 1928 in Manhattan geboren. Hoewel ze in haar jeugd had geacteerd, gaf Estelle de showbusiness op toen ze in 1953 trouwde. Het lijkt erop dat de felle lichten nooit ver van haar verwijderd waren maar let op.

Toen haar drie kinderen oud genoeg waren om naar school te gaan, betrad Estelle opnieuw de entertainmentwereld. Aanvankelijk nam ze deel aan amateurproducties en nam ze deel aan gemeenschapstheater, en ze vond het heerlijk om weer op de planken te staan.

Estelle Harris begon in commercials

Haar eerste werk leidde uiteindelijk tot dinertheater, en haar optreden in "Come Back, Little Sheba" in een Long Island-productie trok de aandacht van een agent, die haar aannam. De agent ontdekte dat zijn nieuwe actrice een populaire keuze was voor tv-commercials en Estelle greep de kans. In één jaar tijd brak ze 23 verschillende plekken, een feit waar ze terecht trots op is.

Hoewel ze vooral bekend is vanwege haar optredens in Seinfeld, heeft Estelle meer dan 100 acteercredits op haar naam staan. Haar eerste filmrol dateert uit 1977, toen ze werd geselecteerd om de rol van Irma te spelen in de komedie-dramafilm Looking Up.

Estelle speelde een hoer in 'Night Court'

Na het invullen van een aantal gastrollen in verschillende producties, kreeg Estelle in 1984 een rol in de speelfilm Once Upon A Time In America met Robert de Niro in de hoofdrol. Hoewel het een kleine rol was, viel haar uiterlijk op en kreeg ze een rol in de sitcom Night Court. Estelle speelde een hoer in de komedieserie, hoewel ze, zoals ze snel aangeeft, "Een lieve hoer" was.

In de komende 8 jaar werd de actrice gecast in een aantal gastrollen en genoot het publiek van haar uitvoeringen in series als Married… With Children en Mad About You.

Het deel van George's moeder was de rol van je leven

In 1992 probeerde ze een geweldige kans te krijgen: de rol van Estelle Costanza, een ondersteunend personage in een van de meest succesvolle sitcoms aller tijden, Seinfeld. Het was meestal gevestigd in een appartementencomplex in de Upper West Side van Manhattan, in de straat van Estelle.

Hoewel ze nog nooit een aflevering van de show had gezien, won haar hilarische auditie de goedkeuring van producenten Jerry Seinfeld en Larry David. Het castingteam was ook verbaasd over de fysieke gelijkenis tussen Estelle en Jason Alexander, die de rol van Jerry's beste vriend, George, speelde, en ze ging verder met het portretteren van zijn zeurende moeder uit seizoen 4.

Estelle's briljante vertolking van de aanmatigende moeder die vijandig omgaat met iedereen die ze tegenkomt, was meteen een hit bij het publiek en ze werd een van de meest prominente ondersteunende personages in het seizoen.

Estelle was een hit op de show

Ze bleef vanaf dat moment tot de serie eindigde in 1998, en verscheen in 25 afleveringen van de hitserie. Haar gedenkwaardige uitvoeringen in hilarische scènes schoten Estelle omhoog naar roem. Ze was verrast door de populariteit van het personage dat ze speelde. Fans keken graag naar haar onbezonnen interacties met de andere personages.

Estelle en Jerry Stiller, die haar man speelde op Seinfeld, werden zelfs een aantal keer genoemd als de beste tv-ouders. Hun chemie op het scherm werkte perfect en creëerde veel gedenkwaardige scènes tijdens de serie.

Estelle is een veelgevraagde stemartiest

Naast haar werk aan Seinfeld, is het in de stemmarkt waar Estelle haar stempel heeft gedrukt. Haar vermogen om een overdreven stem te creëren met een nasale toon die schril en schurend is, heeft geleid tot het portretteren van iconische komische personages in een breed scala.

Het publiek heeft haar als een aantal personages gehoord, met name Mrs Potato Head in de Toy Story-franchise en als Audrey in de komedie Home On The Range.

Hoewel de actrice bijna 94 is, heeft ze haar leeftijd niet laten vertragen. Haar lange levensduur heeft indruk gemaakt op fans.

De filmcredits van Esther omvatten optredens in This Is My Life en The Perfect Alibi. Op televisie verscheen hij als Mrs Lipsky in Kim Possible en als Muriel in The Suite Life Of Zack & Cody. Ze heeft zelfs een draai gehad in Star Trek en verscheen in een Voyager-aflevering getiteld Sacred Ground. Dat is een feit waar haar zoon op het scherm, Jason Alexander (George) dol op is. Hij is ook een enorme Trekkie-fan.

Hoeveel verdiende Estelle op 'Seinfeld'?

De hitserie staat bekend om de enorme salarissen die de sterren kregen. In 1977 tekende Jerry Seinfeld een contract voor $ 1 miljoen per aflevering, en vandaag is hij 's werelds rijkste komiek, met een waarde van meer dan $ 950 miljoen. Julia Louis-Dreyfus, van haar kant, verdiende tussen de $ 40K en $ 600K per aflevering, en vergaarde verhogingen naarmate de serie vorderde.

Hoewel het niet precies bekend is wat Estelle Harris werd betaald voor haar optredens in 25 van de 180 afleveringen, heeft ze vandaag een nettowaarde van $ 5 miljoen. Dat totaal omvat haar andere werk.

Estelle is ook een stemartiest; ze heeft karakters geuit als Lula van Dave the Barbarian, Mama Lipsky op Kim Possible, Thelma op The Proud Family, Old Lady Bear in Brother Bear (2003), Audrey in Home on the Range (2004), en Death's zeurende moeder op Family Kerel.

Natuurlijk verdient de hele cast blijkbaar veel geld voor de herhalingen van Seinfeld, hoewel Estelle tegenwoordig niet opschept over haar inkomsten uit de serie!

Aanbevolen: