Hoe Sean 'Diddy' Combs een rol kreeg in 'Monster's Ball

Inhoudsopgave:

Hoe Sean 'Diddy' Combs een rol kreeg in 'Monster's Ball
Hoe Sean 'Diddy' Combs een rol kreeg in 'Monster's Ball
Anonim

Sean "Diddy" Combs staat bekend om veel dingen. Om te beginnen heeft hij zichzelf in de loop van zijn leven in het openbaar gedoopt met een ongelooflijke reeks namen. Geboren in New York in 1969 als Sean John Combs, is hij door de jaren heen gegaan door Puff Daddy, Puffy, Diddy en P. Diddy. Hij veranderde zelfs zijn naam in Brother Love of gewoon Love ter gelegenheid van zijn 48ste verjaardag.

Diddy staat ook bekend om zijn enorme rijkdom, evenals een verbluffende lijst met vrouwen waarmee hij is uitgegaan.

Geslaagde zakenman

Zijn grootste prestaties zijn in de muziekwereld, waar hij naam heeft gemaakt als een productieve rapper en producer. Hij is ook een ervaren zakenman, misschien wel het meest in het bijzonder voor zijn modellijn 'Sean John', naast andere ondernemingen.

Om de zoveel tijd in zijn carrière heeft Diddy ook geliefhebberd in de filmindustrie, met tot nu toe meer dan een dozijn credits op zijn naam in verschillende hoedanigheden.

Zijn eerste uitstapje in het veld kwam in 2001, toen hij verscheen in de misdaadkomedie Made van Jon Favreau. In hetzelfde jaar speelde hij in Monster's Ball, de romantische dramafilm van Marc Forster, waarvan de met sterren bezaaide cast ook Halle Berry, Heath Ledger en Billy Bob Thornton omvatte.

Diddy voegde zich bij Heath Ledger, Halle Berry en Billy Bob Thornton in de cast van Monster's Ball
Diddy voegde zich bij Heath Ledger, Halle Berry en Billy Bob Thornton in de cast van Monster's Ball

De film blijft het grootste filmproject waaraan Diddy heeft meegewerkt. Monster's Ball bracht wereldwijd een indrukwekkende $ 44 miljoen op, tegen een mager budget van $ 4 miljoen. Het ontving veel positieve recensies, evenals talrijke nominaties, waaronder 'Best Original Screenplay' bij de Academy Awards 2002. Berry won dat jaar zelfs de Oscar voor 'Beste Actrice' voor haar rol in de film.

Het verhaal over hoe Diddy in het project terechtkwam, is net zo intrigerend.

Platinum muzikant

In 2001 stond Diddy op het hoogtepunt van zijn muziek- en zakelijke carrière. Zijn eerste twee studioalbums, No Way Out en Forever waren platina geworden en hij had al twee Grammy-awards gewonnen, naast andere onderscheidingen.

Aangezien hij nog in geen enkele film had gespeeld, moest hij naar verluidt zichzelf als acteur verkopen aan regisseur Marc Forster. Naast zijn onervarenheid was het tussen hem en het optreden staan een hangende rechtszaak wegens omkoping en wapengerelateerde aanklachten.

Diddy hing in 1999 rond in een nachtclub met zijn toenmalige vriendin Jennifer Lopez en collega-rapper Shyne toen er een vuurgevecht uitbrak en hij betrokken was bij het tumult. Hij zou uiteindelijk niet schuldig worden bevonden op alle punten waarvan hij was beschuldigd, maar Shyne werd schuldig bevonden en veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.

Gelukkig voor de muzikant wist Forster niets over zijn achtergrond en was hij zich er daarom niet van bewust dat hij midden in een proces zat."Ik lees geen roddelpers, dus ik had eigenlijk geen idee dat hij in een rechtszaak zat", zei hij in een later commentaar. "Mensen zeiden tegen me: 'Oh, kende je zijn achtergrondverhaal?' Ik hoorde toen het achtergrondverhaal, maar ik was me niet eerder bewust!"

Bereid om te leren

Diddy verkocht zichzelf als een bescheiden kunstenaar die het nieuwe vak betrad met de bereidheid om te leren.

"Ik neem niets van die superster-shit mee", herinnert hij zich dat hij tegen Forster had gezegd. "Ik neem mijn entourage niet mee. Ik ben hier om mijn werk te doen. Ik neem dit heel serieus. Ik ben hier om te leren, om me te helpen. Ik wil een aanwinst zijn. Ik weet dat ik een aanwinst kan zijn Ik heb het gevoel dat ik de beste persoon ben voor de rol en ik wil de rol. Ik moet hem hebben."

Diddy als Lawrence Musgrove in Monster's Ball
Diddy als Lawrence Musgrove in Monster's Ball

Forster werd verkocht en Diddy voegde zich bij de rest van de cast en crew bij de shoot, die in mei en juni 2001 in vijf weken tijd plaatsvond.

In de film speelde hij Lawrence Musgrove, een zwarte man die ter dood wordt veroordeeld. Een van de agenten in zijn executie, Hank Grotowski (Thornton), komt uit een familiale achtergrond met een racistische ondertoon. Later ontmoet Hank Leticia (Berry), een Afro-Amerikaanse vrouw op wie hij verliefd wordt, niet wetende dat ze eigenlijk de vrouw van Lawrence was.

Berry en Thornton waren de onbetwiste sterren van de show, maar Diddy zelf won genoeg lof voor zijn optreden. Een recensie op The Michigan Daily prees zijn vermogen om een ondersteunende rol te spelen: "Puffy" Combs en Ledger zijn beide ook geweldig, wat voor veel kijkers verrassend kan zijn. Combs is stil en attent; er is ook een groot verdriet over hem die hij uitstra alt met delicatesse en eerlijkheid."

Sinds Monster's Ball is Diddy te zien in films als Carlito's Way: Rise to Power (2005), A Raisin in the Sun (2008), Get Him to the Greek, I'm Still Here (beide 2010) en Ontwerpdag (2014). Hij was ook een paar keer te zien in tv-shows, zoals CSI: Miami en It's Always Sunny in Philadelphia.

Aanbevolen: