Hoe Angus Cloud een rol kreeg op 'Euphoria' zonder professionele acteerervaring

Inhoudsopgave:

Hoe Angus Cloud een rol kreeg op 'Euphoria' zonder professionele acteerervaring
Hoe Angus Cloud een rol kreeg op 'Euphoria' zonder professionele acteerervaring
Anonim

Angus Cloud was nog maar een gewone twintiger toen hij werd benaderd door een casting director voor Euphoria. Cloud werd letterlijk van de straten van Manhattan geplukt en gevraagd om de rol van Fezco uit te proberen. Hij was praktisch met de hand geselecteerd en het viel hem allemaal in de schoot. Angus Cloud werd geboren om de rol van Fez te spelen, waarmee hij zijn allereerste acteerkrediet verdiende.

Het is niet elke dag dat je van werken bij een kip- en wafeltent naar de hoofdrol gaat in een van de grootste hits van HBO Max. Dit soort toevallige ontmoeting gebeurt maar één keer in je leven en niemand zou deze plotselinge roem zo goed kunnen maken als Cloud. Zijn nonchalance maakt hem zo intrigerend in de show en in het echte leven. Angus Cloud is misschien nieuw in Hollywood, maar hij is gemaakt om in de schijnwerpers te staan.

6 Hoe kreeg Angus Cloud de rol op 'Euphoria'?

Cloud liep op een dag nonchalant over straat om zich met zijn eigen zaken te bemoeien, totdat hij werd tegengehouden door een opdringerige vertegenwoordiger. De vrouw vertelde hem dat ze voor een castingbureau werkte en vroeg hem om te komen lezen voor een nieuwe tv-serie. "Ik was in de war en ik wilde haar mijn telefoonnummer niet geven", zegt hij. "Ik dacht dat het oplichterij was." Maar later bevond hij zich later in een onopvallende kamer, vol met zeer serieuze mensen die hem serieus aanstaarden terwijl hij regels las uit wat Euphoria's eerste aflevering zou worden. "Ik moest het een beetje veranderen", zegt hij over de pagina's die hij kreeg. "Om het echt te laten klinken, zoals ik het zou zeggen." Wat hij ook deed, het was een slimme zet, want hij werd teruggeroepen voor een tweede lezing.

5 Angus Cloud kreeg de rol als Fezco

Voor hij het wist zat Angus in een vliegtuig naar Los Angeles om de piloot van Euphoria neer te schieten. Er waren enkele grote namen waarmee Angus in de industrie samenwerkte. Hollywood's meest gewilde 25-jarige Zendaya, samen met The Kissing Booth's Jacob Elordi en een handvol meer veelbelovende jonge acteurs en actrices waren in de show. Ook al was dit een gestapelde cast van individuen, Angus paste er precies in. Je zou niet eens weten dat de 23-jarige geen acteerervaring had. Cloud onthult: "Ik probeerde niet te leren hoe ik me moest gedragen in het vliegtuig daar", zegt hij. Immers, als producenten hem hadden gecast om zich als zichzelf te gedragen, dacht hij, waarom zou hij dan proberen te leren hoe hij zich als iemand anders moet gedragen? "Ik kom gewoon opdagen en doen wat ze willen en dan klaar zijn", herinnert hij zich.

4 Waar gaat 'Euphoria' over?

Euphoria is een show over de beproevingen en beproevingen van tieners. De serie volgt een groep middelbare scholieren terwijl ze door alle aspecten van het leven navigeren. Rue heeft te maken met drugsverslaving, Jules worstelt met haar genderidentiteit, Cassie is gek op jongens, Lexi is gespannen, Kat is lichaamsbewust, Maddy is strijdlustig, Nate is gewelddadig en Fez is een drugsdealer. De manier waarop de show is gefilmd is zo bevredigend en verslavend tegelijk. Euphoria is gemaakt en geschreven door Sam Levinson die diep ingaat op de ervaring van een tiener met identiteit, trauma, drugs, vriendschappen, liefde en seks. De serie sterren Zendaya, naast een ensemble cast bestaande uit Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith, Sydney Sweeney, Colman Domingo, Javon W alton, Austin Abrams en Dominic Fike.

3 Angus Cloud's karakter Fez

Hoewel Angus Cloud de prestigieuze school Oakland School for the Arts bezocht, dacht hij nooit aan acteren. De focus van Cloud lag op technisch theater en het bouwen van de decors en het verlichten van het podium voor de acteurs. Het was nooit zijn bedoeling om een echte acteur te worden zoals zijn tegenspeler Zendaya die ook naar de instelling voor podiumkunsten ging. Fezco is een drugsdealer met een hart van goud en beschermt degenen om wie hij geeft. Fez let op Rue (Zendaya) en maakt zich zorgen over haar nuchterheid. Fez vertelde memorabel tegen Zendaya in seizoen één: 'Ik ga je niet helpen zelfmoord te plegen, Rue. Het spijt me, maar je kunt hier niet meer komen. Ga gewoon naar huis."

2 Angus Cloud herinnert zich de opnames van de 'Euphoria'-piloot

"Ik probeerde er normaal en ontspannen en ontspannen uit te zien", zegt hij, terwijl hij zich de ervaring herinnert. Maar van binnen heb ik zoiets van: ik weet niet wat ik doe. Waarom hebben ze me hiervoor hierheen gehaald? Ze hadden een echte acteur moeten krijgen voor deze baan.'” Zijn castgenoten hebben met een aantal grote namen gewerkt en hebben zelfs volledige tijdschriften geschreven om hun karakter beter te begrijpen. "Ik had zoiets van, whoa, dat is wat extra sht, maar het is eigenlijk de basis sht", zegt Cloud.

1 Angus Cloud heeft een agent gekregen na het filmen van 'Euphoria' seizoen 1

Nadat het eerste seizoen van Euphoria was opgenomen, werd Angus benaderd door meerdere managers die hem wilden vertegenwoordigen. Hij koos degene uit waar hij de beste vibes van voelde en het kon hem niet echt schelen hoe hun klantenlijst eruitzag. De toekomst van Angus Cloud is veelbelovend en fans kunnen niet wachten om elke zondagavond om 21.00 uur EST meer van Fez te zien op HBO Max!

Aanbevolen: