Hoe Charlize Theron transformeerde voor haar Oscar-winnende rol in 'Monster

Inhoudsopgave:

Hoe Charlize Theron transformeerde voor haar Oscar-winnende rol in 'Monster
Hoe Charlize Theron transformeerde voor haar Oscar-winnende rol in 'Monster
Anonim

Charlize Theron is al jaren een succes en is geen onbekende in het maken van krantenkoppen. Of het nu gaat om haar onwaarschijnlijke weg naar roem, of haar spanning op de set met Tom Hardy, Theron is een A-lister, wat betekent dat ze voor zo ongeveer alles dekking krijgt.

Jaren voordat ze een krachtpatser was aan de kassa en deel uitmaakte van de Fast & Furious-franchise, maakte Theron nog steeds naam voor zichzelf. Monster uit 2003 won haar een Oscar en veranderde haar leven, en om het voor elkaar te krijgen, onderging de actrice een dramatische en headline-stelende transformatie.

Laten we eens terugkijken op de film en hoe Theron media het gebeuren.

Charlize Theron is een geweldige actrice

Charlize Theron is een van de meest getalenteerde actrices die tegenwoordig in Hollywood werkt, en ze heeft echt een talent voor het nemen van uitstekende projecten waarmee ze haar acteervaardigheden kan laten zien. Theron kwam schijnbaar uit het niets en werd jaren geleden een krachtpatser op het grote scherm, en het was ongelooflijk voor filmfans om haar reis te zien ontvouwen.

De actrice werd ontdekt op een echt once-in-a-lifetime moment, en ze zorgde ervoor dat ze haar gouden kans optimaal benutte. Blijkbaar was het talent er altijd en kon Theron relatief vroeg in haar carrière de aandacht trekken. Natuurlijk kwamen de zaken op een ander niveau toen de omvang van haar rollen in grote projecten bleef groeien.

Tegenwoordig kunnen maar weinig actrices in de buurt tippen aan wat ze voor de camera doet. Ze kan grappig zijn, de dramatiek opvoeren en legitiem een kont schoppen, terwijl ze haar eigen stunts uitvoert. Ze is een van de meest succesvolle actrices die er zijn, iets wat we in de nabije toekomst niet zien veranderen.

Als je haar beste werken bekijkt, is het belangrijk om haar film Monster te benadrukken.

Theron won een Oscar voor 'Monster'

2003's Monster was een veelgeprezen project dat ertoe heeft bijgedragen dat Charlize Theron werd gezien als een van de meest getalenteerde vrouwen die in Hollywood werken. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Aileen Wuornos, had Monster het allemaal, inclusief een betoverende artiest van Theron zelf.

Ondanks een klein budget wist deze film een aardig bedrag binnen te halen aan de kassa. Mensen moesten zien waar alle ophef over ging toen deze film uitkwam, en dit was te danken aan de mond-tot-mondreclame die het ontving van critici en fans.

Na overladen te zijn met lof, werd Monster een favoriet van het prijzenseizoen. Theron zou uiteindelijk de Beste Actrice mee naar huis nemen bij de Academy Awards, en de film zelf maakte kans op enkele van de meest indrukwekkende prijzen van de avond.

Tot op heden zijn er veel dingen die mensen zich herinneren van deze geweldige film, maar misschien is niets zo gedenkwaardig als de transformatie die Charlize Theron onderging om Aileen Wuornos op het grote scherm te spelen.

Theron moest 30 pond verdienen voor de rol

Theron stortte zich op de rol en ze draaide het script om over haar dieet en lichaamsbeweging om 30 pond op te blazen. in een mum van tijd.

"Ik denk dat ik het grootste deel van mijn carrière heb geprobeerd om mezelf in personages te veranderen. Dit was gewoon extremer. Ik had ongeveer drie maanden om aan te komen. We hebben er nooit over gesproken als: 'Ik ga aan 30 pond, 'omdat ik er niet dik uit wilde zien. Het was niet zo moeilijk. Ik zei gewoon geen 'nee' tegen Krispy Kreme-donuts of iets dat vol met room zat. Ik stopte ook met sporten, "zei ze zei.

Er waren ook enkele belangrijke make-up- en prothetische technieken die werden gebruikt om de actrice te helpen volledig te transformeren in haar karakter.

Volgens The Makeup Gallery, "Toen kwam de make-up: haar reeds beschadigde haar er ongewassen en vettig uit laten zien; haar teint een geruïneerde look geven (bereikt door airbrush-lagen van doorschijnende wassingen van tatoeage-inkt, plus groen marmeren afdichtmiddel om extra textuur te creëren); het plaatsen van een kunstgebit om haar mond iets naar buiten te duwen, waardoor het breder lijkt en om Aileen's kromme, bevlekte en rottende tanden na te bootsen; eindelijk contactlenzen om haar oogkleur te veranderen van blauw in bruin."

Al met al was er veel werk nodig voor de transformatie, maar de resultaten waren verbluffend. Alleen al door de previews waren de mensen echt onder de indruk, wat ongetwijfeld de interesse van velen heeft gewekt. Gelukkig had Theron het optreden om mee te gaan met de transformatie, en wachten op haar aan het einde van de weg was een Oscar.

Monster blijft een van de beste films van Charlize Theron, en het is opmerkelijk om meer te weten te komen over het werk dat ze heeft gedaan om het personage op het scherm te worden.

Aanbevolen: